این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۲۸، شماره ۶، صفحات ۶۷-۷۷

عنوان فارسی مقایسه نتایج تست چالش غذایی باز در کودکان آلرژیک با تست پریک مثبت به شیر گاو، تخم مرغ و گندم
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: با توجه به‌ضرورت انجام تست چالش غذایی در موارد مشکوک به آلرژی غذایی، هدف از انجام این مطالعه بررسی نتایج تست چالش غذایی باز در کودکان مبتلابه آلرژی و مقایسه نتایج آن با تست پریک آن‌ها بود. مواد و روش‌­ها: در این مطالعه توصیفی-مقطعی گذشته­‌نگر، پرونده 63 کودک آلرژیک با تست پوستی پریک مثبت به شیر گاو، تخم­مرغ یا گندم مراجعه­‌کننده به کلینیک فوق تخصصی آلرژی و ایمونولوژی در شهرستان کاشان موردبررسی قرار گرفتند. پس از مثبت شدن تست پریک برای آلرژن­‌های موردمطالعه، بیمار تحت رژیم محدودیت کامل مصرف آلرژن به مدت 3 ماه قرار گرفت. پس از 3 ماه با مراجعه بیماران به کلینیک، تست چالش غذایی باز طبق پروتکل برای آن‌ها انجام شد. داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی و ‏آمار استنباطی (آزمون کای‌اسکوئر جهت بررسی ارتباط نوع پاسخ ایجادشده در تست چالش غذایی باز با متغیرهای کیفی) مورد ‏تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند. ‏ یافته‌ها: میانگین سنی کودکان موردمطالعه 14/3±46/6 سال و بیش از نیمی از آن‌ها دختر بودند. بیشتر کودکان نسبت به شیر (54%) آلرژی داشتند. 25.4 درصد کودکان آلرژیک، نسبت به تست چالش غذایی باز پاسخ منفی دادند. به ترتیب 5/26، 4/29 و 7/16 درصد کودکانی که نسبت به شیر گاو، تخم­‌مرغ و یا گندم آلرژی داشتند، نسبت به تست چالش غذایی باز پاسخ منفی دادند که این اختلاف­‌ها ازنظر آماری معنادار نبود. در هر سه گروه آلرژن غذایی، علائم پوستی-مخاطی شایع­‌ترین نتیجه پاسخ مثبت به تست چالش غذایی باز بود. نتیجه‌گیری: نتایج تست چالش غذایی باز در کودکان با تست پریک مثبت به شیر گاو، تخم­‌مرغ یا گندم، بیانگر میزان شکست نسبتاً بالای تست چالش غذایی باز در کودکان بود. توصیه می‌­شود که در ارزیابی این بیماران حساسیت­‌های غذایی موردتوجه قرارگرفته و پس از اثبات آن با روش­‌های موجود؛ جلوگیری از برخورد مجدد با آلرژن­‌ها و رعایت نکات ایمنی در برخورد با آلرژن­‌ها امری ضروری است.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آلرژی غذایی، تست پوستی، آلرژن‌ها، کودک

عنوان انگلیسی Comparison of the results of open oral food challenge test in allergic children with positive ‎skin prick test to cow's milk, egg and wheat
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Considering the need to perform a food challenge test in suspected food allergy cases, the purpose of this study was to investigate the results of the open oral food challenge (OFC) test in children with allergies and compare its results with their skin prick test (SPT). Materials and Methods: In this descriptive, cross-sectional, retrospective study, the records of 63 allergic children with a positive SPT to cow milk, egg, or wheat, referred to the allergy and immunology subspecialty clinic in Kashan, Iran were reviewed. After the SPT was positive for the studied allergens, the patient was put under a complete allergen restriction diet for 3 months. When the patient returned to the clinic after 3 months, an open OFC test was performed for them according to the protocol. The data were analyzed using descriptive statistics and inferential statistics (Chi-square test to investigate the relationship between the response type in OFC and qualitative variables). Results: The average age of the children was 6.46±3.14 years and more than half of them were girls. Most children were allergic to cow milk (54%). 25.4% of allergic children responded negatively to the open OFC test. 26.5%, 29.4%, and 16.7% of children who were allergic to cow milk, egg, or wheat, respectively, responded negatively to the open OFC test, and these differences were not statistically significant. In all three food allergen groups, skin-mucosal symptoms were the most common result of a positive response to the open OFC test. Conclusion: The open OFC test results in children with a positive SPT to cow milk, egg or wheat indicated a relatively high failure rate of the test in children. It is recommended that food sensitivities are also taken into consideration in the evaluation of these patients and after proving it with existing methods; it is necessary to prevent re-contact with allergens and observe safety tips when dealing with these allergens.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Food Hypersensitivity, Skin tests, Allergens, Child

نویسندگان مقاله مرضیه حیدرزاده آرانی | Marzieh Heidarzadeh
Kashan University of Medical Sciences and Health Servicesdisabled, Kashan, Iran
دانشگاه علوم پزشکی کاشان

محسن تقی زاده | Mohsen Taghizadeh
Kashan University of Medical Sciences and Health Servicesdisabled, Kashan, Iran
دانشگاه علوم پزشکی کاشان

زرین بنی کاظمی | Zarrin Banikazemi
Kashan University of Medical Sciences and Health Servicesdisabled, Kashan, Iran
دانشگاه علوم پزشکی کاشان

حمیدرضا فتحی مقدم | Hamidreza Fathi moghaddam
Kashan University of Medical Sciences and Health Servicesdisabled, Kashan, Iran
دانشگاه علوم پزشکی کاشان

محمدجواد آزادچهر | Mohammad Javad Azadchehr
Kashan University of Medical Sciences and Health Servicesdisabled, Kashan, Iran
دانشگاه علوم پزشکی کاشان


نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-6920-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده پزشکی- کودکان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات