این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
سلامت و محیط زیست، جلد ۱۶، شماره ۲، صفحات ۳۸۳-۳۹۲

عنوان فارسی ارزیابی ویژگی های میکروبی کره های سنتی تهیه شده از شیر گاو و گوسفند در سطح شهر ایلام، ایران
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: کره یک محصول لبنی شناخته شده در دنیاست و نقش مهمی در تغذیه بشر دارد. عدم رعایت مسایل بهداشتی در این فرآورده سبب افت کیفیت آن، و انتقال بیماری می شود. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی آلودگی باکتریایی کره های سنتی تهیه شده از شیر گاو و گوسفند در سطح شهر ایلام است. روش بررسی: در این مطالعه تحلیلی، تعداد 150 نمونه کره سنتی گاوی و گوسفندی، طی 1 ماه از مراکز مختلف تولیدی، جمع آوری و از نظر آلودگی میکروبی مورد مطالعه قرار گرفتند، جهت آنالیز داده های جمع آوری شده از نرم افزار spss نسخه 23 استفاده شد. یافته‌ها: از مجموع 75 نمونه کره گاوی، (25/3 درصد) به استافیلوکوکوس اورئوس، (44 درصد) استافیلوکوکوس اپیدرمیس، (38/7 درصد) سالمونلا، (12 درصد) کل کلیفرم و (10/7 درصد) به اشرشیاکلی آلوده و 12 درصد نمونه ها هیچگونه آلودگی نداشتند. از مجموع 75 نمونه کره گوسفندی (12 درصد) به استافیلو کوکوس اورئوس، (72 درصد) استافیلوکوکوس اپیدرمیس، (48 درصد) سالمونلا، ( 24 درصد) کلیفرم و (17/3 درصد) به اشرشیاکلی آلوده بودند. بین میزان آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوکوس اپیدرمیس در نمونه های گاوی و گوسفندی اختلاف معنی دار وجود دارد (0/05>p). نتیجه‌گیری: آلودگی در کره های سنتی مصرفی شهر ایلام به میزان قابل توجهی بالا است لذا توجه بر امر بهداشت در مراحل مختلف تولید تا مصرف ضرورت دارد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کره سنتی، کره گاوی، آلودگی باکتریایی

عنوان انگلیسی Evaluation of microbial characteristics of traditional butter made from cow and sheep milk in Ilam city, Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Butter is a known dairy product in the world and has an important role in human nutrition. Ignoring sanitary tips in this product leads to low quality of the product and outbreak. Therefore, this study aims to investigate bacterial pollution of local butter produced from cow and sheep milk in Ilam city. Materials and Methods: In this analytical study, 150 samples of traditional cow and sheep butter were collected and studied for microbial contamination for 1 month from different production centers. SPSS version 23 software was used to analyze the collected data. Results: From 75 samples of cow butter, 25.3% of the samples are polluted to S. aureus, 44% to S. epidermidis, 38.7% to Salmonella, 12% to Total coliform 10.7% to E. coli, and 12% do not have any pollution. From 75 samples of sheep local butter, 12% of the samples are polluted to S. aureus, 72% to S. epidermidis, 48% to Salmonella, 24% to Total coliform, and 17.3% to E. coli. A significant difference (P< 0.05) between pollution to S. aureus and S. epidermis in cow and sheep samples exists. Conclusion: The results of this study showed that contamination of consumed local butter in Ilam city is considerably high; Therefore, it is important to pay attention to food hygiene in different stages from production to consumption.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Traditional butter, Cow butter, Bacterial contamination

نویسندگان مقاله ناهید جلیلیان | Nahid Jalilian
Health and Environment Research Center, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
مرکز تحقیقات سلامت و محیط، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران

عبدالله شیخی | Abdullah Sheykhi
Department of Environmental Health Engineering, School of Health, Ahvaz Jundishapur University of Medical Science, Ahvaz, Iran
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

لیلا میرزائی | Leila Mirzaei
Department of Paramedical, School of Nutrition Science, Ahvaz Jundishapur University of Medical Science, Ahvaz, Iran
گروه علوم تغذیه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

زینب غلامی | Zeinab Gholami
Health and Environment Research Center, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
مرکز تحقیقات سلامت و محیط، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران

موید ادیبان | Moayed Adiban
Health and Environment Research Center, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
مرکز تحقیقات سلامت و محیط، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران


نشانی اینترنتی http://ijhe.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2710-1&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات