این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۴۱، شماره ۷۲۹، صفحات ۶۳۱-۶۴۲
عنوان فارسی
مروری بر اثرات ضد میکروبی نانوذرات و فناوری پلاسمای سرد اتمسفری
چکیده فارسی مقاله
مقاله مروری مقدمه: مقاومت فزاینده و همهگیر نسبت به تمام آنتیبیوتیکهای موجود و همچنین ریسک حاصل از کاربرد سایر عوامل میکروبکش، تحقیقات را به سمت جستجوی روشهای ضدمیکروبی تکمیلی و جدید سوق میدهد. اخیراً از پلاسمای سرد (Cold plasma) CP و نانوذرات، جهت گندزدایی میکروبی، ترمیم زخمها و درمان سرطان استفاده میشود. هدف از مقالهی حاضر، مروری بر بررسی خواص ضدمیکروبی، انواع روشهای سنتز و تثبیت نانوذرات به همراه فناوری پلاسمای سرد اتمسفری و چگونگی اثرگذاری آن در غیر فعالسازی میکروارگانیسمهای بیماریزا در صنایع غذایی و بخشهای بالینی است. روشها: در مطالعهی مروری حاضر، از مقالات منتشر شده از سال 2011 تا 2023 و از پایگاه دادههای اطلاعاتی علمی مانندGoogle Scholar, PubMed, ScienceDirect و Scopus استفاده شده است. یافتهها: با اثر عوامل موجود در پلاسمای سرد شامل گونههای فعال اکسیژن (Reactive oxygen species) ROS و نیتروژن (Reactive nitrogen speices) RNS، تابشUV و ذرات باردار می توان باکتری ها را غیرفعال کرد که در میان گونههای ROS مؤثر، میتوان به ازون، سوپراکسید، پراکسید و غیره و بین گونههای RNS، نیتروژن اتمی و نیتروژن برانگیخته اشاره کرد. همچنین ذرات باردار را میتوان به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای مقاصد ضد میکروبی استفاده نمود. نتیجهگیری: از پلاسمای سرد میتوان برای بهبود سلامت مواد غذایی، نابودی بیوفیلمهای باکتریایی، تخریب میکروارگانیسمهای بیماریزا، غیرفعالسازی هاگها و همینطور غیرفعال کردن ویروسها بهره برد. با وجود اثرات ذکر شدهی پلاسمای سرد و کم بودن آلودگیهای پس از پردازش آن، باید برای پذیرش کامل آن، رویکردهای زیستمحیطی و انسانی آن را نیز در کنار اثربخشی آن در نظر گرفت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پلاسما، فارماکولوژی، بیوفیلمها، صنایع غذایی،
عنوان انگلیسی
A Review on the Antimicrobial Effects of Nanoparticles and Atmospheric Cold Plasma Technology
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Increasing widespread resistance in all available antibiotics, as well as the risk of using other germicidal agents, leads research to search for additional and new antimicrobial methods. Recently cold plasma (CP) and nanoparticles are used for microbial disinfection, wound healing and cancer treatment. The purpose of this article is to review the antimicrobial properties, various methods of synthesis and stabilization of nanoparticles along with cold plasma technology. Atmospheric and how it affects the inactivation of pathogenic microorganisms in the food industry and clinical departments. Methods: In the present review, articles published from 2011 to 2023 were used and scientific information databases such as Google Scholar, PubMed, ScienceDirect and Scopus have been used. Findings: Bacteria can be deactivated by the effect of agents in cold plasma including reactive oxygen species (ROS) and nitrogen (RNS), UV radiation and charged particles. Among the effective species of ROS, ozone, superoxide, peroxide, etc., and among the species of RNS, atomic nitrogen, and excited nitrogen can be mentioned. Also, charged particles can be used directly and indirectly for antimicrobial purposes. Conclusion: Cold plasma can be used to improve the health of food, destroy bacterial biofilms, destroy pathogenic microorganisms, inactivate spores, and also deactivate viruses. In spite of the mentioned effects of cold plasma and the low pollution after its processing, for its full acceptance, its environmental and human approaches should be considered along with its effectiveness.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پلاسما, فارماکولوژی, بیوفیلمها, صنایع غذایی
نویسندگان مقاله
بهاره نوروزی |
استادیار، گروه بیوتکنولوژی، دانشکدهی علوم و فناوریهای همگرا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
نازنین هاشمی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بیوتکنولوژی، دانشکدهی علوم و فناوریهای همگرا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://jims.mui.ac.ir/article_31038_c44d13d42373284c7fcb4daa3d536ccd.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات