این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۴۱، صفحات ۷۵-۹۲
عنوان فارسی
بهینهسازی فرآیند استخراج ترکیبات موثره گیاه رازک (Humulus lupulus) با کمک فراصوت
چکیده فارسی مقاله
پژوهش حاضر با هدف استفاده بهینه از گیاه دارویی رازک به عنوان عامل طعم دهنده (طعم تلخ) نوشیدنی ماءالشعیر و استخراج بهینه ترکیبات زیست فعال آن انجام پذیرفت. به منظور بهینهسازی راندمان استخراج، میزان ترکیبات فنلی، میزان ترکیبات ایجاد کننده طعم تلخ (آلفا و بتا اسیدها) و فعالیت آنتیاکسیدانی (مهار رادیکالهای آزاد DPPH، قدرت احیاکنندگی آهن) با کمک فرآیند صوتدهی از طرح باکسبنکن استفاده شد. زمان صوتدهی (5، 15 و25 دقیقه)، دمای استخراج (25، 35 و 45 درجه سلسیوس) و شدتهای مختلف صوتدهی (20، 60 و 100 درصد) به عنوان متغیرهای استخراج ترکیبات زیست فعال در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که با افزایش زمان و شدت صوتدهی راندمان استخراج، میزان ترکیبات زیست فعال و قدرت آنتیاکسیدانی عصاره افزایش یافت؛ در حالیکه با افزایش دما میزان استخراج و فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهها کاهش یافت. بر اساس مدلهای حاصل، در شرایط بهینه استخراج با کمک فرآیند فراصوت (زمان استخراج 73/12 دقیقه، دمای استخراج 25 درجه سلسیوس و شدت صوتدهی 100 درصد) راندمان استخراج (5/16درصد)، میزان ترکیبات فنلی (75/1191 میلیگرم بر 100 گرم)، میزان ترکیبات ایجاد کننده طعم تلخ (الفا و بتا اسیدها به ترتیب 01/1 و 09/3 میلیگرم بر لیتر) و فعالیت آنتیاکسیدانی (بر اساس گیرندگی رادیکال آزاد DPPH و قدرت احیاء کنندگی آهن به ترتیب 70/40 درصد و 87/409 میکرومول بر لیتر) بالاتری نسبت به روش استخراج مرسوم (ماسراسیون، شاهد) بدست آمد. استخراج در نقطه بهینه نتایج بدست آمده را تایید نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،رازک،فراصوت،ترکیبات زیست فعال،آلفا و بتا اسیدها
عنوان انگلیسی
Optimization of ultrasonic-assisted extraction of the effective compounds from hops (Humulus lupulus)
چکیده انگلیسی مقاله
The objective of this study was to make optimum use of hops medicinal plant as a flavoring compounds (bitter taste) and extract bioactive compounds. To optimize the extraction efficiency, total phenolic compounds (TPC), bitter taste compounds (α and β acids) and antioxidant activity (inhibition of DPPH free radicals, ferric reducing/antioxidant power) with ultrasound – assisted methods, the Box-Behnken design was used. Sonication exposure time (5, 15 and 25 min), extraction temperature (25, 35 and 45 C) and ultrasound amplitude (20, 60 and 100%) were considered as variables for the extraction of bioactive compounds. The results showed that with increasing the time and intensity of sonication, the extraction efficiency, the amount of bioactive compounds and the antioxidant power of the extract increased; while the extraction rate and antioxidant activity of the extracts decreased with increasing temperature. According to the resulting models, in the optimal conditions of extraction with ultrasound- assisted process (extraction time 12.73 min, extraction temperature 25 C and sonication amplitude 100 %), the extraction efficiency (16.5 %), TPC (75. 1191 mg/100 g), bitter taste compounds (α and β acids 1.01 and 3.09 mg/l respectively) and antioxidant activity (based on DPPH free radical scavenging and reducing power Iron was obtained 40.70% and 409.87 µmol/liter, respectively), higher than the conventional extraction method (maceration, control). Extraction at the optimal point confirmed the obtained results.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
hops,ultrasound,bioactive compounds,α and β acids.
نویسندگان مقاله
مهدی کاملان | Mehdi Kamelan
Ph.D of Food Science and Technology, Sabzevar Branch, Islamic Azad University, Sabzevar, Iran
گروه علوم وصنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاداسلامی، سبزوار، ایران
احمد پدرام نیا | احمد Pedram Nia
Department of Food Science & Technology, Sabzevar Branch, Islamic Azad University, Sabzevar, Iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران.
پروین شرایعی | Parvin Sharayei
Agricultural Engineering Research Department, Khorasan Razavi Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Mashhad, Iran
بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران.
امیر حسین الهامی | Amir Hossein Elhamirad
Department of Food Science and Technology, Sabzevar Branch, Islamic Azad University, Sabzevar, Iran
گروه علوم وصنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاداسلامی، سبزوار، ایران
محمدرضا سعیدی اصل | MOHAMMADREZA Saeidi Asl
Department of Food Science and Technology, Sabzevar Branch, Islamic Azad University, Sabzevar, Iran
گروه علوم وصنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاداسلامی، سبزوار، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-28055-10&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات