این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۴۱، صفحات ۹۴-۱۱۲
عنوان فارسی
سنتز سبز نانوکامپوزیت سهجزئی «Ag/AgCl/TiO۲» با استفاده از گیاه آویشن شیرازی (Zataria Multiflora)
چکیده فارسی مقاله
شیمی سبز به دلیل مشارکت در سنتزهای غیرمعمول نانوذرات فلزی از عصاره های گیاهی، که دارای پتانسیل ضد میکروبی هستند، نقش مهمی دارد. بنابراین سنتز سبز نانوذرات از عصارههای گیاهی راهی مناسب جهت تولید نانو ذرات میباشد. بنابراین، هدف این پژوهش، سنتز سبزنانو کامپوزیت Ag/AgCl/TiO2 با استفاده از عصاره آویشن شیرازی، ارزیابی اندازه و مورفولوژی نانو ذرات تولید شده بود. به این منظور ابتدا به سنتز و مشخصهیابی نانوکامپوزیت سهجزئی Ag/AgCl/TiO2 با استفاده از گیاه آویشن شیرازی به کمک تکنیکهای دستگاههای UV-Vis، XRD، TEM، FTIR پرداخته شد. سپس ویژگی نانوکامپوزیت ها بررسی شد. نتایج نشان داد که بیشترین قطر هاله عدم رشد در تمامی باکتریهای مورد بررسی در نانو کامپوزیت حاوی 50 درصد کلر و در نانو کامپوزیت حاوی 5 درصد (Ag/TiO2mol) مشاهده می شود. قطر هاله عدم رشد با افزایش غلظت از 5/0 به 3 درصد در فیلم حاوی نانو ذرات TiO2/Ag/AgCl در تمام میکروارگانیسمهای مورد بررسی افزایش یافت. همچنین تصاویر TEM بارگذاری یکنواخت نانوذرات Ag/AgCl را روی سطح TiO2 نشان داد. به طور کلی نتایج به دست آمده بیانگر این حقیقت است که عصاره آویشن در کنار نانوکامپوزیت های نقره و تیتانیوم دی اکسید، پتانسیل بالایی در تولید نانوذرات با خلوص بالا و در اندازه های نانومتری و با ویژگی های ضدمیکروبی و کاربرد در صنایع غذایی به عنوان پوشش و فیلم دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانوکامپوزیت،،نانوذرات نقره،تیتانیوم دی اکسید،آویشن
عنوان انگلیسی
Green synthesis of three-component Ag/AgCl/TiO2 nanocomposite using Zataria Multiflora plant
چکیده انگلیسی مقاله
Green synthesis plays an important role because of its involvement in unusual syntheses of metal nanoparticles from plant extracts, which have antimicrobial potential. Therefore, green synthesis of nanoparticles from plant extracts is a suitable way to produce nanoparticles. Therefore, the aim of this research was to synthesize Ag/AgCl /TiO2 three-component nanocomposite using Zataria Multiflora plant and evaluate the size and morphology of the produced nanoparticles. For this purpose, synthesis, and characterization of Ag/AgCl/TiO2, a three-component nanocomposite was done using Zataria Multiflora plant extract using UV-Vis, XRD, TEM, and FTIR techniques. Then, the characteristics of nanocomposites were investigated. The results showed that the largest diameter of the non-growth halo was observed in all studied bacteria in the nanocomposite containing 50% color and in the nanocomposite containing 5% (Ag/TiO2mol). The diameter of the non-growth halo increased from 0.5% to 3% in the film containing TiO2/Ag/AgCl nanoparticles in all investigated microorganisms. Also, TEM images showed the uniform loading of Ag/AgCl nanoparticles on the TiO2 surface. Overall, the obtained results showed that Zataria Multiflora plant extract, along with silver and titanium dioxide nanocomposites, has a high potential in producing nanoparticles with high purity, in nanometer sizes, with antimicrobial properties, which has properties in the food industry as a coating and film.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Nanocomposite,Silver nanoparticles,Titanium dioxide,Thyme
نویسندگان مقاله
سویل محمدی | sevil mohammadi
Department of Food Science and Technology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه صنایع غذایی و تکنولوژی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
حامد اهری | Hamed Ahari
Department of Food Science and Technology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه صنایع غذایی و تکنولوژی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سیده شیما یوسفی | Shima Yousefi
Department of Food Science and Technology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه صنایع غذایی و تکنولوژی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-74411-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات