این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۴۱، صفحات ۱۲۸-۱۴۶
عنوان فارسی
بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و بافتی نان بربری نیمه حجیم حاوی آرد کامل و مالت غلات و شبه غلات
چکیده فارسی مقاله
امنیت غذایی با توجه به محدودیت منابع تولید در کشاورزی و وابستگی به محصولی نظیر گندم همواره در معرض تهدید قرار دارد. کشاورزی پایدار ایجاب میکند که در تولید محصولات کشاورزی یک جانبه و تک محصول عمل نگردد. از اینرو هدف از انجام این تحقیق جایگزینی 10 درصد از آرد گندم موجود در فرمولاسیون نان بربری نیمه حجیم با آرد کامل و مالت حاصل از جو، جو دوسر، کینو و آماراتت و مالت حاصل از این دانهها بود. نتایج نشان داد که نمونه حاوی 10 درصد آرد کامل جو دوسر در بین سایر نمونهها از بیشترین میزان رطوبت، حجم مخصوص و تخلخل برخوردار بود. درحالیکه استفاده از مالت در تمامی نمونهها باعث کاهش میزان پارامترهای مذکور گردید. در خصوص ارزیابی میزان سفتی بافت نتایج نشان داد نمونه حاوی جودوسر در هر دو بازه زمانی 2 ساعت و 3 روز پس از پخت از کمترین میزان سفتی بافت برخوردار بود و قابل ذکر است که استفاده از مالت دانههای مورد بررسی در مقایسه با خود دانه باعث افزایش سفتی بافت گردید. همچنین میزان پروتئین نمونههای حاوی آرد جودوسر، آمارانت و کینوا از سایر نمونه ها بیشتر بود. بررسی رنگ محصول نتایج گویای کاهش میزان مؤلفه L* و افزایش میزان مؤلفه a* با افزودن مالت ترکیبات جایگزین آرد گندم بود. طی ارزیابی حسی محصول، ارزیابان حسی به نمونه حاوی 10 درصد آرد کامل جو دوسر بیشترین امتیاز پذیرشکلی را اختصاص دادند. بنابراین این امکان وجود دارد که تولیدکنندگان بدون کاهش کیفیت محصولات خود را با آرد جودوسر غنی نمایند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،جو،جودوسر،آمارانت،کینوآ،نان بربری نیمه حجیم
عنوان انگلیسی
Investigating the physicochemical and textural characteristics of semi-volume Barbari bread containing whole meal flour and malt flour of cereal and pseudo cereal
چکیده انگلیسی مقاله
Food security is always under threat due to the limited production resources in agriculture and dependence on a single product such as wheat. Sustainable agriculture requires that in the production of agricultural products, one-sided and single products should not be used. So the aim of this study was replacement of 10% of the wheat flour in the semi-volume Barbari bread formulation by the whole meal flour and malt flour of barley, oats, quinoa and amaranth. The results showed the sample containing 10% whole oat flour had the highest amount of moisture, specific volume and porosity. While the use of malt decreased the amount of the mentioned parameters. Regarding the evaluation of the firmness of the texture, the results showed that the sample containing whole oat had the lowest firmness in 2 h and 3 days after baking, and it should be mentioned that the use of the malt of the studied grains compared to the grain increased the firmness. Also, the analysis of the results showed that the amount of protein in the samples containing oat, amaranth and quinoa flour was higher than other samples. Examining the crust color of the product, showed a decrease in the amount of the L* value and an increase in the amount of the a* value with the addition of malt flour. During the sensory evaluation, the panelists assigned the highest overall acceptance score to the sample containing 10% whole oat flour. Therefore, the producers can enrich their products with oat flour without reducing the quality.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Barley,Oat,Amaranth,Quinoa,Semi-volume Barbari bread.
نویسندگان مقاله
پریوش سادات علوی | Parivash Sadat Alavi
M.Sc Student of Food Sciences, Faculty of Advanced Sciences & Technology, Medical Sciences Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی گرایش زیست فناوری مواد غذایی، دانشکده علوم و فنآوریهای نوین، واحد علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
علیرضا فرجی | Alireza Faraji
Department of Organic Chemistry, Faculty of Medicinal Chemistry, Medical Sciences Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
عضو هیات علمی گروه شیمی آلی، دانشکده شیمی دارویی، واحد علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
فریبا نقی پور | فریبا Naghipour
Seed and Plant Improvement Institute, Agriculture Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran
مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-49224-3&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات