این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۰، شماره ۱۴۱، صفحات ۱۴۳-۱۵۶

عنوان فارسی ارزیابی فعالیت ضد‍‌قارچی و قطرهاله عدم رشد عصاره جَفت بلوط ایرانی برکپک‌های پنی‌سیلیوم دیجیتاتوم و پنی‌سیلیوم ایتالیکوم (شاخص فساد کپک‌زدگی پس از برداشت میوه مرکبات)
چکیده فارسی مقاله استفاده از منابع گیاهی نظیر تانن‌ها، فلاونوئید به عنوان جایگزین سموم قارچ کش بود. بنابراین هدف از این تحقیق بررسی اثر ضد‌قارچی عصاره َجفت بلوط ایرانی پس از استخراج به روش‌های مختلف، بر روی دو گونه کپک آبی (پنی‌سیلیوم ایتالیکوم) و کپک سبز (پنی‌سیلیوم دیجیتاتوم )به عنوان شاخص فساد کپکی میوه مرکبات می باشد.در این مطالعه سوش‌های قارچی مورد نظر تحت تاثیر غلظت‌های افزایشی عصاره گیاهی قرار‌گرفتند. فاکتورهای مورد بررسی‌ شامل حداقل غلظت مهار کنندگی(MIC) 0 (میلی‌گرم بر میلی‌لیتر)، حداقل غلظت کشندگی(MFC)( میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و قطر هاله عدم رشد( میلی متر) با روش‌های رقت لوله ای، کشت سطحی و انتشار در چاهک آگار(WD) تعیین شد. بررسی‌ها نشان داد، غلظت‌های مختلف عصاره آبی اثر معنی داری)05/0>p (بر قطر هاله عدم رشد کپک‌ها دارد. اثر ضد‌قارچی به ویژه در غلظت‌های 40 و80 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر عصاره آبی به‌ طور معنی‌داری )05/0>p (افزایش یافت. سم فلودیوکسیونیل 25٪ به عنوان گروه کنترلی از لحاظ تاثیر بر رشد کپک‌ها تفاوت معنی داری )05/0>p ( از نشان داد. بطور کلی، عصاره جَفت بلوط ایرانی را می‌توان جهت کنترل فساد قارچی میوه مرکبات استفاده نمود.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جَفت،پنی‌سیلیوم ایتالیکوم،پنی‌سیلیوم دیجیتاتوم،عصاره آبی،اثر ضدقارچی

عنوان انگلیسی Evaluation of antifungal effect and non-growth diameter, of Persian oak’s Jaft extract on Penicillium digitatum and Penicillium italicum molds (indicator of mold spoilage after citrus fruits harvest)
چکیده انگلیسی مقاله The usage of plant extraction such as tannins, flavonoids & et. as an alternative to fungicidal effects. The aim of this study was to evaluate of  the antifungal effect of Iranian oak Jaft extract after extraction by different methods on Penicillium italicum and (Penicillium digitatum as an indicator of citrus fruit mold spoilage. molds were expossered by different concentrations of oak Jaft extract. The investigated factors including minimum inhibitory concentration (MIC) (mg/ml), minimum lethal concentration (MFC) (mg/ml) and non-growth diameter (mm) were determined by the methods of tube dilution, surface culture and diffusion in agar well (WD). The results showed that different concentrations of aqueous extract had significantly effect (p< 0.05) on the non-growth  diameter of molds. The antifungal effect was significantly (p< 0.05)increased in concentrations of 40 and 80 mg/ml aqueous extract. In this research, Fludioxionil 25%  poison as a control group showed a significant difference(p< 0.05) in molds growth. In general, the extract of Iranian oak Jaft can be used to control the fungal spoilage of citrus fruits.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Jaft,Penicillium italicum,Penicillium digitatum,Aqueous extract,Antifungal effect.

نویسندگان مقاله طیبه شکوهی | Tayebeh Shokohi
Department of Food Sciences and Technology, Faculty of Agriculture, Varamin-Pishva Branch, Islamic Azad University, Varamin, Iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین -پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.

علیرضا شهاب لواسانی | Alireza Shahab Lavasani
Department of Food Sciences and Technology, Faculty of Agriculture, Varamin-Pishva Branch, Islamic Azad University, Varamin, Iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین -پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.

فرناز دستمالچی | Farnaz Dastmalchi
Food Technology and Agricultural Products Research Center - Standard Research Institute
پژوهشکده صنایع غذایی و فراورده های کشاورزی. پژوهشگاه استاندارد.

حامد زارعی | Hamed Zarei
Department of Biology, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه بیولوژی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران

کبری حاجی زاده | Kobra Hajizadeh
Department of Physics, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه فیزیک ، دانشکده علوم پایه واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ،ایران.


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-21039-15&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات