این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
زیست شناسی خاک
، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۳۳-۴۶
عنوان فارسی
ارزیابی ترکیبات لیگنوسلولزی، ویژگیهای کمپوست و خاک پوششی تلقیح شده با باکتریها بر رشد و تولید قارچ خوراکی (Agaricus bisporus)
چکیده فارسی مقاله
به منظور ارزیابی ویژگیهای کمپوست و خاکی پوششی تلقیح شده با باکتریها بر رشد و عملکرد قارچ خوراکی، آزمایشی بصورت بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1400 در شرکت قارچ نگین فصل شهرکرد اجرا شد. تیمارها باکتریهای تلقیح شده به خاک پوششی شامل (ازتوباکتر کروکوکوم، سودوموناس پوتیدا، آزوسپیریلوم لیپوفروم، باسیلوس سابتیلیس، انتروباکتر کلوآسه و سیانوباکترها) و شاهد بودند. خصوصیات شیمیایی و زیستی کمپوست در طی مراحل مختلف کمپوستسازی شامل تنفس میکروبی، جمعیت میکروبی، کربن آلی، کربن آلی محلول در آب سرد و داغ، خاکستر، میزان ترکیبات لیگنوسلولزی، اسیدیته و هدایت الکتریکی و شاخصهای رشد قارچ شامل وزن قارچ، عملکرد، راندمان بیولوژیکی و نرخ تولید اندازهگیری شد. نتایج این مطالعه نشان داد که خصوصیات شیمیایی و زیستی کمپوست طی فرآیند کمپوستسازی تغییر نموده که بیشترین فعالیت میکروبی یا تنفس میکروبی (پایه 145/9 و برانگیخته 176/9 میکروگرم CO2 بر گرم کمپوست در ساعت) در نمونههای برداشت شده در شروع فاز II کمپوستسازی اتفاق افتاد که در این مرحله بیشترین جمعیت باکتریایی (CFU.g-1 109× 1/25) هم بدست آمده است. جمعیت باکتریایی در خاک پوششی کمتر از کمپوست بود. میزان همیسلولز دامنهای بین 22/6 الی 45/1 درصد را نشان داد و مقدار سلولز دامنهای از 16/7 الی 42/2 درصد داشته و مقدار لیگنین هم دامنهای از 17/7 الی 33/7 درصد حاصل گردید. افزودن باکتریها به خاک پوششی تاثیر مثبت خود را بر عملکرد (15/9 درصد) و میانگین وزن هر قارچ (18/0 درصد) نسبت به شاهد (تفاوت معنیداری در سطح احتمال 5 درصد) نشان داد. در بین باکتریهای استفاده شده، باکتریهای ازتوباکتر کروکوکوم و سودوموناس پوتیدا تاثیر بیشتری نسبت به بقیه باکتریها بر صفات عملکردی قارچ نشان دادند. بنابراین، تحقیقات بیشتر برای تعیین راهبردهایی برای افزایش عملکرد و کیفیت صفات زراعی در کشت تجاری قارچ خوراکی مورد نیاز است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جمعیت میکروبی، سودوموناس پوتیدا، عملکرد قارچ خوراکی، کربن آلی و لیگنین،
عنوان انگلیسی
Evaluation of lignocellulosic compounds, compost traits and casing soil inoculated with bacteria on the growth and production of edible mushrooms (Agaricus bisporus)
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate the compost traits and casing soil inoculated with bacteria on the mushroom growth and yield, a study was conducted as randomized complete block experiment with three replications during 1400 year in Mushroom Company of Nagin Fasle Shahrekord. The treatments included bacteria inoculated into the casing soil (Azotobacter chroococcum, Pseudomonas putida, Azospirillum lipoferum, Bacillus subtilis, Enterobacter cloacae and cyanobacteria) and controls. Chemical and biological properties of compost during different stages of composting including microbial respiration, microbial population, organic carbon, dissolved organic carbon in cold and hot water, ash, amount of lignocellulose compounds, acidity and electrical conductivity and mushroom growth indicators were measured including mushroom weight, yield, biological efficiency and production rate. Results of this study indicated that the chemical and biological properties of compost changed during the composting process. The highest microbial activity was observed at beginning of phase II, and also the highest bacterial population (1.25 × 109 CFU.g-1) was found. Bacterial population in casing soil was lower than compost. The amount of hemicellulose ranged from 22.6 to 45.1 percent, and the amount of cellulose ranged from 16.7 to 42.2 percent, and the amount of lignin ranged from 17.7 to 33.7 percent. Bacteria inoculation to the casing soil showed a positive effect on the yield (15.9%) and the average weight of mushroom (18.0%) compared to the control (p≤0.05). Among the bacteria used, Azotobacter crococcum and Pseudomonas putida showed a better effect on the functional characteristics of the mushroom than the other bacteria. Therefore, more research is needed to determine strategies to increase the yield and quality of agricultural traits in the commercial cultivation of edible mushrooms.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
جمعیت میکروبی, سودوموناس پوتیدا, عملکرد قارچ خوراکی, کربن آلی و لیگنین
نویسندگان مقاله
صاحب سودائی مشائی |
استادیار گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد. شهرکرد
الناز میرزاخانی |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی خاک، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
نشانی اینترنتی
https://sbj.areeo.ac.ir/article_129452_3c358e35d5f91ec9d7262cb690bb5343.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات