این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۱۱-۲۱
عنوان فارسی
خطر بروز اعتیاد به غذا و مؤلفه های وابستگی به مصرف مواد غذایی در بیماران بزرگسال مبتلا به پرفشاری خون در جنوب غرب خوزستان
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: مصرف برخی غذاها میتواند پتانسیل اعتیادآوری داشته باشند. پرفشاری خون و مصرف بیش از حد این غذاها با رفتارهای غذایی شبیه اعتیاد مرتبط است. مطالعه حاضر، شیوع اعتیاد به غذا و مؤلفه های آن در بزرگسالان مبتلا به پرفشاری خون و افراد غیرمبتلا را مورد بررسی قرار داد. مواد و روشها: در این مطالعه، 96 فرد مبتلا و غیرمبتلا به پرفشاری خون (48=n در هر گروه) مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی آبادان در سال 1400 به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. وزن و قد مورد اندازه گیری قرار گرفت و نمایۀ تودۀ بدن محاسبه شد. اعتیاد به غذا و مؤلفه های آن با پرسشنامۀ اعتیاد به غذای یِیل 2 ارزیابی شد. از آمار توصیفی و آزمون تی مستقل برای تحلیل داده ها استفاده شد و مدل رگرسیون لجستیک برای تعیین خطر بروز اعتیاد به غذا و مؤلفههای آن به کار برده شد. یافتهها: نمره اعتیاد به غذا و تمام مؤلفه های آن در افراد مبتلا به پرفشاری خون نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری بالاتر بود (001/0p≤ ). افراد مبتلا به پرفشاری خون نسبت به غیرمبتلایان، 2/6 برابر خطر بیشتری برای بروز اعتیاد به غذا داشتند. نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که در افراد متبلا به پرفشاری خون نمرۀ اعتیاد به غذا و مؤلفه های وابستگی به مصرف مواد غذایی نسبت به غیرمبتلایان بیشتر است و خطر اعتیاد به غذا در افراد مبتلا به پرفشاری خون در مقایسه با غیر مبتلایان افزایش مییابد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اعتیاد به غذا، پرفشاری خون، مؤلفه های وابستگی، پرسشنامه اعتیاد غذایی یِیل 2، بزرگسالان
عنوان انگلیسی
Risks of Food Addiction and Its Components of Dependence on Food Consumption in Adult Patients with Hypertension in Southwest of Khuzestan, Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Consumption of some foods can include addictive potentials. Hypertension and excessive consumption of these foods are associated with addictive eating behaviors. The present study investigated prevalence of food addiction and its components in adults with and without hypertension. Materials & Methods: In this study, 96 individuals with and without hypertension (n = 48 in each group) referring to the medical training centers of Abadan University of Medical Sciences, 2021, were participated using simple random sampling method. Weight and height were measured and body mass index (BMI) was calculated. Food addiction and its components were assessed using Yale food addiction questionnaire 2.0. Descriptive statistics and independent sample T-test were used for data analysis and logistic regression model was used to assess risks of food addiction and its components. Results: The food addiction score and its components were significantly higher in participants with hypertension, compared to the control group (p ≤ 0.001). Hypertensive participants had a 6.2-time higher risk of food addiction, compared to non-hypertensive ones. Conclusion: This study showed that participants with hypertension had higher scores of food addiction and its components, compared to non-hypertensive participants. Furthermore, risks of food addiction increased in participants with hypertension, compared to non-hypertensive ones.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Food addiction, Hypertension, Components of dependence, Yale Food Addiction Scale 2.0, Adults
نویسندگان مقاله
سحر گلابی | S Golabi
Assisstant Prof, Dept. of Medical Physiology, Faculty of Medicine, Abadan University of Medical Sciences, Abadan, Iran
دانشگاه علوم پزشکی آبادان
فاطمه مقصودی | F Maghsoudi
Abadan University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی آبادان
محسن الهی نیا | M Elahinia
دانشگاه علوم پزشکی آبادان
مهشید نقاش پور | M Naghashpour
Assisstant Prof, Department of Nutrition, Faculty of Medicine, Abadan University of Medical Sciences, Abadan, Iran
دانشگاه علوم پزشکی آبادان
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3566-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات