این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۵۱-۵۹

عنوان فارسی استفاده از فاژ در فیلم‌های ژلاتین-پلولان علیه باکتری بیماری‌زای سالمونلا
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: با توجه به پیدایش گونه‌های مقاوم باکتری ها در برابر آنتی بیوتیک ها و عملکرد اختصاصی آن‌ها بر علیه باکتری‌های بیماری‌زا که برای سلامت انسان خطرناک هستند، استفاده از باکتریوفاژها یک جایگزین مناسب می‌باشد. موضوع دیگر استفاده از پلیمرهایی است که زیست تخریب پذیر هستند و می‌توانند به جای ترکیبات نفتی مورد استفاده قرار گیرند. در این مطالعه، اثر افزودن ژلاتین و باکتریوفاژ بر خصوصیات فیلم پلولان مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: در این پژوهش اثر درصدهای مختلف ژلاتین (0، 25، 50، 75 و 100 %) و محلول باکتریوفاژ بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ضد باکتریایی فیلم پلولان بررسی شد. یافته‌ها‌: نتایج آزمایشات نشان دادند که ورود باکتریوفاژ به فیلم ها بر ضخامت، تورم، نفوذ پذیری به بخارآب، مقاومت کششی و مدول یانگ تأثیر آماری معناداری نداشت، اما منجر به افزایش کشش پذیری در فیلم ها شد. هم چنین، شفافیت فیلم‌های خالص ژلاتین کاهش و پلولان افزایش یافت در حالی که، در فیلم‌های ترکیبی ژلاتین-پلولان نتایج متفاوتی مشاهده شد. اثر ضد باکتریایی فیلم‌های ژلاتین خالص و ترکیبی ژلاتین-پلولان بر علیه پاتوژن بیشتر از فیلم پلولان خالص بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان دادند که افزودن ژلاتین به فیلم پلولان می‌تواند به تثبیت بهتر باکتریوفاژها در فیلم پلولان کمک کند و در نتیجه اثر ضد باکتریایی در برابر سالمونلا انتریتیدیس بهتری به دست آورد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله زیست تخریب پذیر، فیلم خوراکی، باکتریوفاژ، ضد باکتریایی

عنوان انگلیسی Use of Bacteriophages in Gelatin-pullulan Films against Salmonella Pathogen
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Use of bacteriophages is an appropriate alternative due to the emergence of resistant bacterial species against antibiotics and their specific performance against pathogenic bacteria that are dangerous for human health. Furthermore, use of compounds that are biodegradable and do not harm the environment can help. In this study, effects of gelatin and bacteriophages on the characteristics of pullulan films were investigated. Materials and Methods: To achieve anti-bacterial films, various percentages of gelatin (0, 20, 40, 60, 80 and 100%) and bacteriophage solutions were used in pullulan films. Results: Results of the experiments showed that the introduction of bacteriophages into the films included no significant effects on the physical characteristics, tensile strength and Young modulus but increased elasticity of the films. Moreover, transparency of the pure gelatin films decreased and transparency of the pullulan increased, while various results were observed in mixed gelatin-pullulan films. Antibacterial effects of the pure gelatin and gelatin-pullulan composite films against the pathogen were higher than those of pure pullulan films. Conclusion: Results of this study showed that adding gelatin to pullulan films could help stabilize bacteriophages in pullulan films and thus achieve better anti-bacterial effects against Salmonella enteritidis.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Biodegradable, Edible film, Bacteriophage, Anti-bacterial

نویسندگان مقاله اسما انتظاری | A Entezari
Ferdowsi University of Mashhad (FUM),
دانشگاه فردوسی مشهد

ناصر صداقت | N Sedaghat
Full professor, Department of Food science and Technology, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad (FUM), Mashhad, Iran
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

گلشن شاکری | G Shakeri
German Federal Institute for Risk Assessment
مؤسسه دولتی ارزیابی ریسک آلمان


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4395-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات