این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۰، شماره ۱۴۲، صفحات ۱۶۱-۱۶۹

عنوان فارسی بررسی فعالیت ضدمیکروبی عصاره اتانولی تاتوره بر تعدادی از باکتری‌های بیماری‌زای عامل عفونت و مسمومیت غذایی در شرایط برون‌تنی
چکیده فارسی مقاله تاتوره به عنوان یک داروی ارزشمند در بسیاری از بیماری‌ها از جمله التهاب، زخم‌ها، تب و دندان درد به خوبی شناخته شده است و عصاره آن دارای فعالیت ضدمیکروبی قابل‌توجهی می‌باشد؛ بنابراین، این مطالعه با هدف استخراج عصاره اتانولی برگ تاتوره و بررسی فعالیت ضدمیکروبی آن صورت گرفت. در این مطالعه، عصاره تاتوره با استفاده از روش ماسراسیون استخراج گردید. روش‌های ضدمیکروبی دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی جهت تعیین فعالیت ضد باکتریایی عصاره اتانولی برگ تاتوره در برابر باکتری‌های اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی موریوم، استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس استفاده گردید. فعالیت ضدمیکروبی عصاره وابسته به غلظت بود و بالاترین قطر هاله عدم رشد در غلظت 60 میلی‌گرم در میلی‌لیتر عصاره مشاهده گردید. مطابق آزمون‌های دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار، باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تیفی‌موریوم به ترتیب بالاترین و کمترین قطر هاله عدم رشد را به خود اختصاص دادند. حداقل غلظت مهارکنندگی برای باکتری‌های اشرشیا کلی، سالمونلا تیفی موریوم، استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس به ترتیب برابر با 16، 16، 8 و 8 میلی‌گرم در میلی‌لیتر بدست آمد و مقادیر حداقل غلظت کشندگی برای این باکتری‌ها به ترتیب 256، 256، 64 و 128 میلی‌گرم در میلی‌لیتر بود. بطور کلی، باکتری‌های گرم مثبت نسبت به انواع گرم منفی در برابر عصاره حساس‌تر بودند. عصاره اتانولی برگ تاتوره را می‌توان بعنوان عامل ضد میکروب طبیعی جهت جلوگیری از رشد باکتری‌های پاتوژن و درمان بیماری‌های مرتبط استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ،تاتوره، عصاره اتانولی، بیماری‌های ناشی از غذا، فعالیت ضدمیکروبی، نگهدارنده طبیعی.

عنوان انگلیسی Antimicrobial activity of Datura stramonium ethanolic extract on some pathogenic bacteria causing infection and food poisoning in vitro
چکیده انگلیسی مقاله Datura stramonium is well known as a valuable drug in many diseases including inflammation, wounds, fever and toothache, and its extract has significant antimicrobial activity. Therefore, this study was performed to isolate the ethanolic extract of D. stramonium leaves and to investigate its antimicrobial activity. In this study, D. stramonium extract was obtained using the maceration method. Antimicrobial methods of disk diffusion agar, well diffusion agar, minimum inhibitory concentration, and minimum bactericidal concentration were used to determine the antibacterial activity of ethanolic extract of D. stramonium leaves against Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus, and Bacillus cereus. The antimicrobial activity of the extract was concentration dependent and the highest diameter of growth inhibition zone was observed at a concentration of 60 mg/ml of the extract. According to disk diffusion agar and well diffusion agar tests, S. aureus and S. typhimurium had the highest and lowest diameter of growth inhibition zones, respectively. The minimum inhibitory concentrations for E. coli, S. typhimurium, S. aureus and B. cereus were 16, 16, 8 and 8 mg/ml, respectively, and the minimum bactericidal concentrations for these bacteria were 256, 256, 64, and 128 mg/ml, respectively. In general, Gram-positive bacteria were more sensitive to the extract than Gram-negative types. Ethanolic extract of D. stramonium leaves can be used as a natural antimicrobial agent to prevent the growth of pathogenic bacteria and treat related diseases.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Datura stramonium,Ethanolic extract,Foodborne diseases,Antimicrobial activity,Natural preservative.

نویسندگان مقاله محمد نوشاد | Mohammad Noshad
Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

بهروز علیزاده بهبهانی | Behrooz Alizadeh behbahani
Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Faculty of Animal Science and Food Technology, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan, Mollasani, Iran.
1- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-37002-12&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات