این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۴۲، صفحات ۱۹۶-۲۱۸
عنوان فارسی
تاثیر بکارگیری پیش تیمار فراصوت و آنزیم پکتیناز بر بازده استخراج و خواص آنتی اکسیدانی عصاره پلی فنولی ضایعات غوره (Vitis viniferia)
چکیده فارسی مقاله
امروزه استخراج و بکارگیری ترکیبات فعال زیستی از پسماندهای کشاورزی و غذایی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در تحقیق حاضر اثر تیمار آنزیمی، فراصوت و اثر توام تیمار آنزیمی و امواج فراصوت بر استخراج ترکیبات فنلی ضایعات غوره انجام شد به طوری که از 2 آنزیم پکتیناز (پکتینکس اولتراکالر و پکتینکس یلدمش) در سطوح10، 20 و 30 میلی گرم بر کیلوگرم و امواج فراصوت (زمانهای 10، 25 و 40 دقیقه) و (شدت صوت 30، 60 و 90 درصد) استفاده شد. اثر تیمار آنزیمی، فراصوت و اثر توام تیمار آنزیمی و امواج فراصوت بررسی شد. طبق نتایج به دست آمده، بالاترین بازده استخراج متعلق به آنزیم یلدمش بود و با افزایش شدت صوت، بازده استخراج به طور معنیداری افزایش یافت. از طرفی افزایش زمان استخراج، منجر به افزایش بازده استخراج شد (p≤0.01). به طوری که بالاترین میزان بازده استخراج در نمونه استخراج شده توسط آنزیم یلدمش و تحت فراصوت در شدت صوت 90 درصد به مدت 40 دقیقه مشاهده شد (p≤0.01). طبق نتایج به دست آمده، بالاترین فلاونوئید، فنل تام و فعالیت آنتی اکسیدانی (DPPH، FRAP، ABTS) متعلق به آنزیم یلدمش بود و با افزایش شدت صوت، فعالیت آنتی اکسیدانی به طور معنیداری افزایش یافت (p≤0.01). از طرفی افزایش زمان استخراج، منجر به افزایش معنیدار فعالیت آنتی اکسیدانی شد (p≤0.01). بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی متعلق به نمونه استخراج شده توسط آنزیم یلدمش و تحت فراصوت در شدت صوت 90 درصد به مدت 40 دقیقه بود و به عنوان تیمار برتر معرفی شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
غوره،پکتیناز،فراصوت،پلی فنلی،ضایعات
عنوان انگلیسی
The effect of using ultrasound pretreatment and pectinase enzyme on the extraction efficiency and antioxidant properties of the polyphenolic extract of sour grape (Vitis viniferia (waste
چکیده انگلیسی مقاله
Today, the extraction and use of biologically active compounds from agricultural and food wastes has received much attention. In the present research, the effect of enzyme treatment, ultrasound and the combined effect of enzyme treatment and ultrasound on the extraction of phenolic compounds of sour grape wastes was done so that 2 pectinase enzymes (Pectinex Ultracolor and Pectinex Yildamesh) at levels of 10, 20 and 30 mg/kg and ultrasound (times 10, 25 and 40 minutes) and (sound intensity 30, 60 and 90%) were used. The effect of enzyme treatment, ultrasound and the combined effect of enzyme treatment and ultrasound were investigated. According to the obtained results, the highest extraction efficiency belonged to Yaldemesh enzyme and with increasing sound intensity, the extraction efficiency increased significantly. On the other hand, increasing the extraction time led to an increase in extraction efficiency (p≤0.01). So that the highest extraction efficiency was observed in the sample extracted by Yaldemesh enzyme and under ultrasound at 90% sound intensity for 40 minutes (p≤0.01). According to the obtained results, the highest flavonoid, total phenol and antioxidant activity (DPPH, FRAP, ABTS) belonged to Yaldemesh enzyme, and with increasing sound intensity, antioxidant activity increased significantly (p≤0.01). On the other hand, increasing the extraction time led to a significant increase in antioxidant activity (p≤0.01). The highest antioxidant activity belonged to the sample extracted by Yaldemesh enzyme and subjected to ultrasound at a ultrasound intensity of 90% for 40 minutes and was introduced as the best treatment.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Sour grape,Pectinase,Ultrasound,Polyphenol,Waste
نویسندگان مقاله
بهرام حسنی | Bahram Hasani
PhD student, Department of Food Industry, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
دانشجوی دکتری، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
فخری شهیدی | Fakhri Shahidi
Professor, Department of Food Industry, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
استاد، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
سید علی مرتضوی | Seyyed Ali Mortazavi
Professor, Department of Food Industry, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
استاد، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
محبت محبی | Mohebat Mohebbi
Professor, Department of Food Industry, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
استاد، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
رضا فرهوش | Reza Farhoosh
Professor, Department of Food Industry, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
استاد، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-77305-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات