این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
علوم و تکنولوژی پلیمر
، جلد ۳۶، شماره ۲، صفحات ۱۹۱-۲۰۳
عنوان فارسی
اثر گلیسرول در قطعههای نرم و سخت بر خواص پلی یورتان حافظه شکلی
چکیده فارسی مقاله
فرضیه: پلییورتانهای حافظه شکلی شبکهایشده شیمیایی (CSMPUs) میتوانند کاربردهای متنوعی در زمینههای مختلف مانند پزشکی داشته باشند که رفتار مکانیکی و حافظه شکلی در این نمونهها نسبت به پلییورتانهای حافظه شکلی خطی بهبود یافته است. پلییورتان حافظه شکلی حداقل از دو فاز مختلف تشکیل شده است. فاز اول که بهصورت شبکهای پایدار بوده، مسئول حفظ شکل اصلی پلییورتان حافظه شکلی است. در مقابل، فاز دوم که بهعنوان کلیدهای حافظه شکلی نیز شناخته میشوند، بهطور موقت شکل موقت پلییورتان را با بلورینگی تثبیت میکند. هدف از این پژوهش، سنتز پلیکاپرولاکتونهای خطی و ستارهای در مرحله اول و سنتز پلییورتانهای حافظه شکلی شبکهایشده شیمیایی با استفاده از پلیکاپرولاکتونهای خطی و ستارهای در مرحله دوم است. همچنین شاخصهای پیوند هیدروژنی از راه گروههای کربونیل (-C=O) و آمین (NH-) نمونههای پلییورتانهای حافظه شکلی شبکهایشده شیمیایی و سنتزشده با استفاده از گلیسرول بهعنوان شروعکننده قطعه نرم یا زنجیرافزا قطعه سخت بررسی و مقایسه شده است.روشها: پلیکاپرولاکتونهای خطی و ستارهای با پلیمرشدن حلقهگشای کاپرولاکتون و در ادامه پلییورتانهای حافظه شکلی شبکهایشده شیمیایی با پیشپلیمرشدن دومرحلهای سنتز شدند. با تغییر نسبتهای مولی گروههای عاملی مقدار درصد وزنی قطعه سخت در نمونههای پلییورتانی %10 ثابت نگه داشته شد.یافتهها: نتایج نشان داد، شاخص پیوند هیدروژنی با ورود گلیسرول بهعنوان زنجیرافزا کاهش یافت. همچنین، مقدار بلورینگی در نمونههای پلییورتانهای حافظه شکلی شبکهایشده شیمیایی نسبت به کاپرولاکتونهای خالص کاهش یافت. با افزایش اتصال عرضی شیمیایی، بلورینگی نمونههای پلییورتانهای حافظه شکلی شبکهایشده شیمیایی روند کاهشی داشت. افزون بر این، در مطالعات رفتار مکانیکی تفاوت چندانی در اثر وجود گلیسرول در قطعه نرم یا سخت دیده نشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
حافظه شکلی، پلی کاپرولاکتون، پلی یورتان، پیوند هیدروژنی، خواص مکانیکی،
عنوان انگلیسی
Effect of Glycerol in Soft and Hard Segments on Properties of Shape Memory Polyurethane
چکیده انگلیسی مقاله
Hypothesis: Chemical cross-linked shape memory polyurethanes (CSMPUs) can have various applications in different fields such as medicine, where mechanical behavior and shape memory are improved in these samples compared to linear shape memory polyurethanes. Shape memory polyurethanes consist of at least two different phases. The first phase, which is in the form of a net point, is responsible for maintaining the permanent shape of the shape memory polyurethane. In contrast, the second phase, also known as shape memory switches, temporarily fixes the temporary shape of the polyurethane by crystallinity. The aim of this research is the synthesis of linear and star polycaprolactones (PCLs) in the first step and the synthesis of CSMPUs using linear and star PCLs in the second step, as well as the investigation and comparison of hydrogen-bonding indices through -C=O groups and -NH CSMPU samples that were synthesized using glycerol as the initiator of the soft segment or the chain extender of the hard segment.Methods: Linear and star polycaprolactones (PCLs) were synthesized using ring-opening polymerization (ROP) of caprolactone, and shape memory polyurethanes with chemical cross-linking (CSMPU) were synthesized using a two-step pre-polymerization method. By changing the molar ratios of the functional groups, the weight percentage of the hard segment in polyurethane samples was kept constant at 10%.Findings: The hydrogen-bond index is decreased with the introduction of glycerol as a chain extender. Also, the degree of crystallinity in CSMPU samples is decreased compared to those of pure PCLs. With the increase of chemical cross-linking the crystallinity of CSMPU samples is decreased. In addition, in the studies of mechanical behavior no significant difference was observed in the presence of glycerol in the soft segment or the hard segment.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
حافظه شکلی, پلی کاپرولاکتون, پلی یورتان, پیوند هیدروژنی, خواص مکانیکی
نویسندگان مقاله
مهدی سخاوی |
تبریر، دانشگاه صنعتی سهند، دانشکده مهندسی پلیمر، صندوق پستی 51335-1996
رضا لطفی مایان سفلی |
تبریر، دانشگاه صنعتی سهند، دانشکده مهندسی پلیمر، صندوق پستی 51335-1996
مصطفی رضایی |
تبریر، دانشگاه صنعتی سهند، دانشکده مهندسی پلیمر، صندوق پستی 51335-1996
پیمان نقوی ایلخچی |
تبریر، دانشگاه صنعتی سهند، دانشکده مهندسی پلیمر، صندوق پستی 51335-1996
نشانی اینترنتی
http://jips.ippi.ac.ir/article_1984_fae7b406fb7b30c4fa160e4e348e186c.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات