این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۲، شماره ۵۶، صفحات ۲۹۹-۳۱۴
عنوان فارسی
بررسی ویژگیهای مورفولوژیکی، آناتومیکی و بیوشیمیایی گیاه دارویی چوچاق (Eryngium caucasicum Trautv.)
چکیده فارسی مقاله
Eryngium caucasicum (چوچاق) از خانواده Apiacea بومی نواحی شمالی ایران با خاصیت دارویی و غذایی قابل توجهی است. در این پژوهش ویژگیهای مورفولوژیکی و آناتومیکی برگ، دم برگ، ساقه و ریشه چوچاق با میکروسکوپ نوری، همچنین میزان فنل، فلاونوئید، فعالیت آنتیاکسیدانی با استفاده از دستگاه اسپکتروفوتومتر و آنالیز ترکیبات اسانس بخش هوایی با استفاده از دستگاه GC و GCMS ارزیابی شد. بررسیها نشان داد مزوفیل برگهای گیاه دو لپهای چوچاق در دو طرف ناحیه فوقانی و تحتانی برگ زیر اپیدرم از پارانشیم نردبانی و در مرکز پارانشیم اسفنجی وجود دارد. همچنین آرایش مشخص بافت مکانیکی کلانشیم، به ویژه در برگها، چین و چروکهای مشخص در کوتیکول برگ نیز دیده میشود. ساقه و دمگل دارای شیارهای طولی و سلولهای کلانشیم هستند. آئرانشیم در ساقه و ریشه وجود دارد، ولی اسکلرانشیم در هیچ یک از قسمتهای مورد مطالعه گیاه دیده نشد. ذرات اگزالات کلسیم و کانالهالهای ترشحی در تمام قسمتهای مورد مطالعه مشاهده شد. اندام هوایی چوچاق دارای 9/53 میلیگرم درگرم ماده خشک فلاونوئید، 79/48 میلیگرم در گرم ماده خشک فنل و 97/62 درصد فعالیت آنتیاکسیدانی بود. میزان اسانس استخراجشده از اندامهای هوایی 37 درصد و عمده ترین ترکیبات موجود در اسانس شامل Piperitone (78/48 درصد)، ß-Sesquiphellandrene (64/12 درصد)، (Z)-Falcarinol (85/7 درصد) و (Z)-ß-Farnesene (36/6 درصد) بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آناتومی، آنتیاکسیدان، چوچاق، مورفولوژی، GCMS
عنوان انگلیسی
Investigating the morphological, anatomical and biochemical characteristics of the medicinal plant Eryngium caucasicum Trautv.
چکیده انگلیسی مقاله
Eryngium caucasicum from the Apiaceae family, is native to the northern regions of Iran and has significant medicinal and nutritional properties. This paper has provided detailed morpho-anatomical characteristics of the leaves, peduncles, leaf tail, stem, and roots of Eryngium caucasicum by bright-field light microscopy. Also, the amount of phenol, flavonoid, and antioxidant activity with a spectrophotometer and the analysis of essential compounds of the aerial part with GC and GCMS have been presented. Morpho-anatomical features include the dicot-like leaves with palmate venation, isolateral mesophyll with palisade tissue on the upper and lower regions of the leaf, and much reduced spongy parenchyma; characteristic arrangement of the mechanical collenchyma tissue, especially in leaves; and characteristic wrinkles in the leaf cuticle. The stem and peduncle with longitudinal ribs contain collenchyma; there is a presence of aerenchyma in the peduncle and root; calcium oxalate druses and secretory channels in all the studied plant parts; and an absence of sclerenchyma in all investigated parts of the plant. The aerial parts of E. caucasicum had 37% essential oil, 53.9 mg of flavonoids per gram of dry matter, 48.79 mg per gram of dry matter, and 62.97 percent antioxidant activity. The main compounds in the essential oil of the aerial part include Piperitone (48.78%), ß-Sesquiphellandrene (12.64%), and (Z)-Falcarinol (7.85%), and (Z) ß-Farnesene (6.36 percent).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxdant, Endemic species, Eryngium caucasicum, Anatomy, Morphology
نویسندگان مقاله
نگار طالعی | Negar Taleie
Department of Horticultural Sciences, University Campus2, University of Guilan, Guilan, Iran
گروه علوم و مهندسی باغبانی، پردیس دانشگاهی دانشگاه گیلان، ایران
یوسف حمیداوغلی |
Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agricultural Sciences, University of Guilan, Guilan, Iran
دانشگاه گیلان
جمالعلی الفتی |
Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agricultural Sciences, University of Guilan, Guilan, Iran
گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، ایران
مهدی زارعی محمدآباد |
Department of Crop Production, Faculty of Agricultural Sciences and National Resources, Gonbad Kavous University, Gonbad Kavous, Iran
گروه تولیدات گیاهی، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس،گنبد کاووس، ایران
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1777-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
باغبانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات