این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
مرتع
، جلد ۱۷، شماره ۳، صفحات ۴۰۶-۴۲۰
عنوان فارسی
بررسی اثرات ضدمیکروبی و میزان کل فنل و فلاونوئید شیرابه آنغوزه (Ferula assa-foetida L.) در روشهای مختلف برداشت (مطالعه موردی: مراتع تنگ سرخ، شهرستان بویراحمد)
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: آنغوزه Ferula assa-foetida L. از گونههای دارویی-صنعتی بسیار مهم مراتع ایران بوده که توسط بهرهبرداران محلی برداشت میگردد. شیرابه تولیدی این گیاه از جمله محصولات صادراتی در حوزه گیاهان دارویی کشور محسوب میشود. بهرهبرداران شیرابه استحصالی از پایههای سنی مختلف در طول دوره بهرهبرداری را برداشت، باهم مخلوط و روانه بازار میکنند که منجر به پایین آمدن کیفیت محصول میشود. نظر به اینکه عوامل مختلف محیطی و غیر محیطی از جمله سن و زمان برداشت سبب تغییرات در کمیت و کیفیت مواد مؤثره گیاهان دارویی میشود، هدف این پژوهش تعیین ویژگیهای ضد میکروبی و تغییرات فنل و فلاونوئید کل شیرابه آنغوزه در شیوههای مختلف برداشت جهت رسیدن به محصول با کیفیت میباشد. مواد و روشها: تحقیق در قالب فاکتوریل با طرح کاملاً تصادفی در مراتع تنگسرخ شهرستان بویراحمد انجام شد. پس از شناسایی منطقه، قسمتهایی که به لحاظ درصد شیب، پوشش و خصوصیات ظاهری خاک وضعیت مشابهی داشتند و به تعداد کافی پایه گیاه آنغوزه در سنین مختلف در آنها وجود داشت، بعنوان محدوده انجام تحقیق انتخاب شدند. شیرابه گیاه آنغوزه از سه گروه سنی مختلف (سن1 ( پایههای 6-5 ساله)، سن 2 (پایههای 8-7 ساله) و سن 3 (پایههای10-9 ساله)) در ماههای تیر، مرداد، شهریور و مهر برداشت شد. اسانسگیری از شیرابه گیاه به روش تقطیر با بخار آب به وسیله کلونجر انجام گرفت. اندازهگیری فنل کل با استفاده از معرف فولین سیوکالتیو با اسید گالیک به عنوان استاندارد و مقدار کل فلاونوئید موجود در اسانسها با استفاده از روش رنگ سنجی کلرید آلومینیوم با کوئرستین به عنوان استاندارد تعیین شد. خصوصیات ضد میکروبی (MIC و MBC) اسانس گیاه آنغوزه بر چهار میکروارگانیسم اشیرشیا کلی، استافیلوکوکس اورئوس، آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس مورد بررسی قرار گرفت. مقایسه میانگینها با آزمون چنددامنهای دانکن در محیط SPSS21 انجام شد. نتایج: بر اساس نتایج بدست آمده فنل و فلاونویید کل اسانس شیرابه آنغوزه در سنین و مراحل مختلف برداشت اختلاف معنیداری باهم دارند. از نظر سن گیاه؛ بیشترین میزان فنل در اسانس گیاهان سن 1 (92 میلیگرم گالیک اسید در گرم) و کمترین در اسانس سن 3 (با 74 میلیگرم گالیک اسید در گرم) بدست آمد. بیشترین میزان فلاونوئید در اسانس سن 1 (37 میلیگرم کوئرستین در گرم) و کمترین اسانس سن 3 (20 میلیگرم کوئرستین در گرم) وجود داشت. از نظر زمان برداشت؛ بیشترین میزان فنل در اسانس شیرابه تیرماه (93 میلیگرم گالیک اسید در گرم) و کمترین در اسانس شیرابه مهرماه (56 میلیگرم گالیک اسید در گرم) وجود دارد. بیشترین میزان فلاونوئید در اسانس اسانس شیرابه تیرماه (37 میلیگرم کوئرستین در گرم) و کمترین در اسانس شیرابه مهرماه (3/19 میلیگرم کوئرستین در گرم) وجود داشت. نتایج مربوط به حداقل غظت مهارکنندگی و حداقل غلظت بازدارندگی (MIC وMBC) اسانس شیرابه آنغوزه در سنین مختلف نشان داد که MIC برای باکتریهای اشیرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس، آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس به ترتیب 1250، 5/312، 625 و 625 و همچنین MBC برای این میکروارگانیسمها به ترتیب 2500، 650، 1250 و 1250 پیپیام است. نتیجهگیری: در این مطالعه مشخص شد که میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی کل گیاه آنغوزه تحت تاثیر زمان و سنین مختلف برداشت شیرابه این گیاه میباشد. میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی در اسانس برداشت شده از پایههای گیاهی جوانتر و در مراحل اول برداشت از بیشترین میزان برخوردار است و همچنین اثرات ضدمیکروبی این اسانس نسبت به نمونه برداشت شده در سنهای بالاتر بیشتر میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گیاهان دارویی، آنغوزه، سن برداشت، مرحله برداشت، اسانس.
عنوان انگلیسی
Investigation of the antimicrobial effects and total phenolic and flavonoid contents of asafoetida (Ferula assa foetida L.) slurry obtained from different harvest methods (a case study: Tangsorkh Rangeland, Boyerahmad County)
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Asafoetida (Ferula assa foetida L.) is a very important pharmaceutical-industrial species found in Iran rangeland and harvested by local beneficiaries. The slurry of this plant is one of the country`s exports in the field of medicinal plants. During the exploitation period, the beneficiaries collect the slurries obtained from different age bases, mix together and supply to the market. This leads to a decline in the quality of the product. Given that various environmental and non-environmental factors, including the harvest age and time, cause variations in the quantity and quality of medicinal plants` nutraceuticals, the aim of this study is to examine the antimicrobial properties as well as the changes in the total phenolic content (TPC) and total flavonoid content (TFC) of asafoetida slurry obtained from different harvest methods to attain a high-quality product. Materials and methods: This research was conducted using a factorial completely randomized design in the rangeland of Tangsorkh, Boyerahmad County. After the detection of the region, areas were selected for the research, which were similar to each other in terms of slope percentage, vegetation, and soil appearance and had a sufficient number of asafetida plants at different ages. The asafoetida slurry was harvested from three different age groups (age 1 (5-6 years old plants), age 2 (7-8 years old plants), and age 3 (9-10 years old plants)) in June, July, August, and September. The essential oil of the slurry was extracted through the hydrodistillation method using the Clevenger apparatus. The TPC was measured using the Folin-Ciocalteu reagent and gallic acid as the standard. The TFC was determined through aluminum chloride colorimetry method with quercetin as the standard. The antimicrobial effects of the essential oil (MIC and MBC) were tested on four microorganisms including Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Aspergillus flavus, and Aspergillus parasiticus. Mean comparison was carried out through the Duncan`s test using SPSS version 21. Results: The results showed that the TPC and TFC of asafetida slurry essential oil obtained from different ages and harvest times did not significantly differ. In terms of age, the highest (92 mg GA/g) and lowest (74 mg GA/g) TPC values belonged to the groups of 1 and 3, respectively. Similarly, the highest (37 mg quercetin/g) and lowest (20 mg quercetin/g) TFC values were respectively associated with the groups of 1 and 3. In terms of the harvest time, the highest TPC (93 mg GA/g) was found in the essential oil obtained in June, while the lowest TPC (56 mg GA/g) was related to the essential oil extracted in September. Similarly, the highest (37 mg quercetin/g) and lowest (19.3 mg quercetin/g) TFC values were respectively associated with the essential oils obtained from the products harvested in June and September. The results also demonstrated that the MICs of the essential oil were equal to 1250, 312.5, 625, and 625 ppm for E. coli, S. aureus, A. flavus, and A. parasiticus, respectively. Furthermore, the MBCs of the essential oil were respectively equal to 2500, 650, 1250, and 1250 for the four microorganisms. Conclusions: In this research, it was realized that the TPC and TFC of asafetida were influenced by the plant age and the harvest time of its slurry. The TPC and TFC of the slurry essential oil were the highest for the younger plants which were harvested sooner. Moreover, the antimicrobial effects of this essential oil were more pronounced than those of the older plants.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Medicinal plants, Asafetida, Harvest age, Harvest stage, essential oil.
نویسندگان مقاله
سجاد قادری | sajad ghaderi
Department of Nutrition and Food Sciences, School of Health and Nutrition Sciences, Yasuj University of Medical Sciences, Iran.
گروه علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده بهداشت و علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، ایران.
وحید کریمیان | vahid karimian
Department of Forest, Range and Watershed Management, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Yasouj University, Yasouj, Iran.
گروه جنگل، مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه یاسوج، ایران.
فریبا قادری | fariba ghaderi
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Yasouj University, Yasouj, Iran.
گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، ایران.
سپهر حقدوست | sepehr haghdoost
Research expert, Administration Standard of Kohgiloyeh and Boyerahmad Province, Yasuj, Iran
کارشناس پژوهش، اداره استاندارد استان کهگیلویه و بویراحمد، ایران.
نشانی اینترنتی
http://rangelandsrm.ir/browse.php?a_code=A-10-117-5&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
گزارش مورد
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات