این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۱۲، شماره ۳، صفحات ۱۷-۲۷

عنوان فارسی اثرات تغذیه با بلوط ایرانی بر عملکرد رشد، مصرف خوراک و ترکیب لاشه ماهی کپور معمولی
چکیده فارسی مقاله از میوه بلوط به دلیل قیمت پایین به وفور به عنوان خوراک دام استفاده می‌شود. میوه بلوط ایرانی (Quercus brantii) تحت فرآیند کندن پوسته، خشک کردن و آسیاب کردن قرار گرفت. کل ترکیبات فنولی، ترکیبات فنولی غیر‌تاننی و تانن‌های متراکم در آرد بلوط به‌‌ترتیب 71/14، 35/0 و 60/6 گرم در 100 گرم ماده خشک بود. پنج جیره با پروتئین و انرژی یکسان و سطوح متفاوت آرد بلوط برابر با 0 (شاهد)، 25 ، 50 ، 75 و 100 گرم در کیلوگرم آماده شد. تعداد 435 قطعه بچه ماهی 3/0 گرمی به‌‌طور تصادفی در 15 مخزن با سه تکرار توزیع و به‌مدت 10 هفته تغذیه شدند. آنالیز مقایسه چند جمله‌ای متعامد نشان داد از لحاظ بلع غذا، ضریب تبدیل غذایی، ذخیره پروتئین، درصد خاکستر لاشه و نرخ زنده‌مانی تفاوت معنی‌داری بین تیمارها وجود نداشت (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آرد بلوط، فرمولاسیون غذایی، عملکرد رشد، آنالیز لاشه، کپور معمولی،

عنوان انگلیسی Effects of dietary Iranian acorn on the growth performance, feed utilization and carcass composition of common carp
چکیده انگلیسی مقاله Oak acorn is widely used as animal feed due to its low price. Oak acorns (Quercus brantii) were processed by de-hulling, drying and milling. In acorn flour, the total phenolic compounds, non-tannin phenols and condensed tannins were 14.71, 0.35 and 6.60 g/100g on the basis of dry matter respectively. Five isonitrogenous and isoenergetic diets with different levels of acorn at 0 (control), 25, 50, 75 and 100 g/kg, were prepared. A total of 435 fish (average weight 0.3 g) were randomly distributed in 15 tanks with three replicates and fed for 10 weeks. Polynomial orthogonal contrast analysis revealed that there were no significant differences in terms of feed intake, feed conversion ratio, protein retention, carcass ash and survival rate between treatments (p>0.05). Dietary intake of acorn significantly affected the weight after four weeks, final weight after 10 weeks, total length, head depth, specific growth rate, condition factor, protein efficiency ratio, lipid retention and carcass lipid and moisture contents, which represented linear order polynomial (LOP) models, but crude protein content of carcass displayed a cubic order polynomial (COP) model, using optimal acorn flour levels of 25.00 – 64.28 g/kg. Acorn flour improved the protein level of carcass, but deteriorated the growth performance and carcass lipid and moisture levels. Therefore, even if the amount of de-hulled acorn flour in the diet is low (2.5 % of diet), it is not allowed to use it without further processing.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آرد بلوط, فرمولاسیون غذایی, عملکرد رشد, آنالیز لاشه, کپور معمولی

نویسندگان مقاله حجت اله علمداری |
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان

مهری نگهبان |
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، ایران.

اکرم کریم زاده |
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، ایران.


نشانی اینترنتی https://japu.gau.ac.ir/article_6615_f58b7e870b0b4fcae5109f7874a751e4.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات