این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۱۲، شماره ۳، صفحات ۱۴۷-۱۵۸

عنوان فارسی ارزیابی روش سطح پاسخ بر تغییرات نقطه ذوب و دمای ژله‌ای کاراگینانflagelliformis Hypnea
چکیده فارسی مقاله بیوپلیمر دریایی کاراگینان از دیواره سلولی کارژینوفیت‌های قرمز استخراج می گردد. در این پژوهش تاثیر شرایط مختلف استخراج بر نقطه ذوب و دمای تشکیل ژل کاراگینان استحصالی از کارژینوفیت flagelliformis Hypneaبا روش رویه سطح پاسخ (RSM) مورد بررسی قرار گرفت. بازه متغیرهای ورودی شامل غلظت قلیا (2-25/0 درصد w/v)، دمای استخراج (90-70 درجه سانتیگراد) و زمان استخراج (60-240 دقیقه) در 5 سطح بودند. مطابق با نتایج، تمامی متغیرهای ورودی بر نقطه ذوب معنادار بودند (05/0p).
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کاراگینان، دمای تشکیل ژل، نقطه ذوب، روش سطح پاسخ، جلبکflagelliformis Hypnea،

عنوان انگلیسی Evaluation of the response surface methodology on melting point and gelling temperature of carrageenan from Hypnea flagelliformis
چکیده انگلیسی مقاله Carrageenan is a marine biopolymer that can be extracted from cell wall of some red carrageenophyte. In this present, response surface methodology was used to investigate the procedure of carrageenan melting point and gelling temperature from algae of Hypnea flagelliformis. Independent variables, alkalinity concentration (0/25-2%), extraction temperature (70-90°C) and extraction time (60-240 minutes) were applied in five levels. all Base on the result, effects of all independent variables on melting point were significant (p< 0.05), whereas alkalinity concentration had significant effect on gelling temperature (p>0.05). Polynomial models developed for the melting point and gelling temperature indicated that optimum conditions. Optimum data for independent variables were alkalinity concentration 1.54%, temperature 85 °C and time 203 minutes.Confirmatory test was earned as follows melting point 63.8 ±0.91 °C and gelling temperature 37.29 ±0 /62 °C. The experimental data and model forecasting were similar (P> 0.05).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله کاراگینان, دمای تشکیل ژل, نقطه ذوب, روش سطح پاسخ, جلبکflagelliformis Hypnea

نویسندگان مقاله سید مهدی اجاق |
دانشیار

محمد رضا انتصاریان |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

معظمه کردجزی |
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی https://japu.gau.ac.ir/article_6624_af316280a57a10dd98656e9e7a7662dc.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات