این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۲۹، شماره ۲، صفحات ۲۸۱-۲۹۵
عنوان فارسی
سنجش محتوای فنل و فلاونوئید تام و بررسی خاصیت آنتیاکسیدانی عصاره ساقه و برگ ۶ گونه میخک وحشی (Dianthus L.) ایران
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه، عصاره متانولی 80% پودر خشک شده برگ و ساقه 6 گونه میخک (
Dianthus
L.) از 9 جمعیت مختلف ایران تهیه شد. سپس محتوای فنل و فلاونوئیدی آنها بهترتیب با استفاده از روشهای فولین- سیوکالتیو و کلرید آلومینیوم اندازهگیری شد. فعالیت آنتیاکسیدانی آنها با استفاده از دو روش تکمیلی در شرایط
in vitro
(آزمون 2،2- دیفنیل 1-پیکریل هیدرازیل و آزمون مهار بیرنگ شدن β- کاروتن) اندازهگیری شد و نتایج حاصل با خاصیت آنتیاکسیدان استاندارد BHT مقایسه گردید. نتایج نشان داد که تفاوت معنیداری بین میانگینهای محتوای فنل و فلاونوئید و فعالیت آنتیاکسیدانی گونههای مختلف با هر دو روش وجود دارد (
p
< 0.01). همچنین مشخص شد که تفاوت شرایط منطقه مانند تغییرات اقلیمی، ارتفاع و تغییر خزانه ژنتیکی در سطح سرده، تأثیر معنیداری بر میزان ترکیبهای فنلی و فلاونوئیدی و فعالیت آنتیاکسیدانی نمونهها داشت، اما محتوای فلاونوئیدها در سطح درون گونهای تغییر شاخصی نشان نداد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فعالیت آنتیاکسیدانی، میخک، محتوای فنل و فلاونوئید، Dianthus L،
عنوان انگلیسی
Total phenolic and flavonoid contents and investigation on antioxidant properties of stem and leaf extracts in six Iranian species of wild Dianthus L.
چکیده انگلیسی مقاله
Methanolic extracts (80%) were prepared from dried powder of leaves and stems of 9 different populations of six
Dianthus
L. species in Iran. Then, phenolic and flavonoid contents were measured by Foline-ciocalteu and Aluminum chloride methods, respectively. Antioxidant activity was investigated using two complimentary
in
vitro
assays: 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) free radical scavenging assay and β-carotene bleaching assay and then data were compared with BHT as the standard. Results showed that there were significant differences between means of phenol and flavonoid contents and antioxidant activity of the species by the both methods (p<0.01). Also, the results revealed that changes in climate, altitude and genetic pools had a significant effect on the phenol and flavonoid contents and antioxidant properties of the extracts at genus level, but the content of the flavonoids was not changed noticeably within species level.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant activity, carnation, Dianthus L, flavonoid and phenolic content
نویسندگان مقاله
عذرا صبورا |
استادیار، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه الزهرا (س)، تهران
خدیجه دادمهر |
دانشجوی کارشناسیارشد، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه الزهرا (س)، تهران
مسعود رنجبر |
دانشیار، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه بوعلیسینا، همدان
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_2856_fd9bf0c6a7f79be37fef4b6df2b8d5ea.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات