این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۲۹، شماره ۲، صفحات ۳۹۹-۴۱۱
عنوان فارسی
بررسی اثر ضدقارچی اسانس چند گیاه دارویی در کنترل قارچ Rhizopus stolonifer عامل پوسیدگی نرم روی میوه توتفرنگی
چکیده فارسی مقاله
برای کنترل آلودگیهای قارچی محصولات باغبانی گاهی از محلولهای قارچکش استفاده میشود که برای سلامت انسان مضر هستند. هدف از این تحقیق بررسی اسانسهای ضدقارچی چند گیاه دارویی در کنترل این قارچها و جایگزین کردن آنها به جای قارچکشهای شیمیایی بود. مهمترین قارچ بیماریزا در دوره پس از برداشت توتفرنگی،
Rhizopus
stolonifer
است که برای کنترل آن، اثر ضدقارچی اسانسهای مرزه (
Satureja hortensis
)، آویشن شیرازی (
Zataria multiflora
)و زنیان (
Carum copticom
) مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش به دو صورت
in vitro
و
in vivo
انجام شد. اسانسها با غلظتهای 10000، 2000، 1000، 500، 300، 200 و 100 پیپیام در محیط کشت PDA و روی میوههای توتفرنگی برداشت شده علیه قارچ
Rhizopus
انجام شد. آزمایش
in vivo
شامل 6 تیمار (3 اسانس، 1 قارچکش و 2 شاهد) و هر تیمار شامل سه تکرار و هر تکرار شامل 5 عدد میوه (حدود 70 گرم) بود. میوهها را پس از ضدعفونی سطحی در سوسپانسیون 10
6
(اسپور در میلیلیتر)
Rhizopus
بهطور جداگانه فرو برده و بعد در سوسپانسیون 3 اسانس ذکر شده و قارچکش ایپرودیون + کاربندازیم 5/52% (پودر وتابل) فرو برده شد و در شرایط حرارت اتاق حدود 1 ± 24 درجه سانتیگرادقرار گرفت. نتایج آزمایش روی آگار نشان داد که غلظت مهارکننده رشد میسلیوم قارچ ریزوپوس برای مرزه و زنیان 300 پیپیام و برای آویشن شیرازی 500 پیپیام بود. همچنین نتایج آزمایش در شرایط
in vivo
نشان داد که بیشترین میزان آلودگی بهترتیب در اسانس شاهد، سپس زنیان، آویشن شیرازی و مرزه بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
توتفرنگی، پوسیدگی نرم، اسانس، مرزه، آویشن شیرازی، زنیان، Rhizopus stolonifer،
عنوان انگلیسی
Antifungal effects of three plant essential oils against Rhizopus stolonifer, the cause of soft rot on strawberry fruit
چکیده انگلیسی مقاله
Usually, many chemical fungicides are used to control fungal infections. However, some of these fungicides are harmful for human health. The goal of this study was to examine the essential oils of certain medicinal plants to control the fungi and replace the chemical fungicides. One of the most important and widespread fungi that infects strawberries during the post-harvest period is
Rhizopus stolonifer
. The effects of essential oils of three plant species:
Satureja hortensis, Zataria multiflora
and
Carum copticom
on the mycelial growth of
Rhizopus stolonifer
were tested both
in vitro
and
in vivo
on a medium of potato dextrose agar in seven concentrations (100, 200, 300, 500, 1000, 2000 and 10000 ppm). The
in vivo
experiment contained six groups: three essential oils, one fungicide and two controls. Each treatment consisted of three replicates and each replicate included five strawberries each weighing about 70 grams. Each fruit was disinfected, placed in a suspension of 10
6
spores per milliliter of
Rhizopus stolonifer;
and then placed in a suspension of either the essential oil or fungicide (Iprodione + Carbendazim 52.5% WP). The fruits were kept at room temperature (24 ±1°C). Results showed that the critical inhibitory concentration of
Rhizopus stolonifer
was 300 ppm for
Satureja hortensis
and
Carum copticom
and 500 ppm for
Zataria multiflora.
On the other hand,
in vivo
experiments showed that the greatest amount of remaining fungus was in the following order: control groups,
Carum copticom, Zataria multiflora
and
Satureja hortensis.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
strawberry, Soft rot, Essential oil, Satureja hortensis, Zataria multiflora, Carum copticom, Rhizopus stolonifer
نویسندگان مقاله
مریم بهداد |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، اصفهان
نعمتالله اعتمادی |
دانشیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
ابراهیم بهداد |
استاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، اصفهان
حسین زینلی |
استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_2864_8de3317831ef603a6fbfaa69afd2615b.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات