این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۸، شماره ۱، صفحات ۱۵۳-۱۶۰

عنوان فارسی شناسایی و تعیین مقدار ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی روغن دانه کاپاریس اسپینوزا (Capparis spinosa L.) در ایران
چکیده فارسی مقاله این مقاله اولین مطالعه در ایران پیرامون شناسایی و تعیین کمّیت ترکیب‌های دارای خواص آنتی‌اکسیدانی در روغن دانه گیاه غذایی و دارویی کاپاریس اسپینوزا (Capparis spinosa L.) که از منطقه دشت مغان جمع‌آوری شده می‌باشد. نتایج بدست‌آمده به‌صورت میانگین در سه تکرار گزارش می‌شوند. در روغن دانه استخراج شده به روش سوکسله با استفاده از حلال هگزان درصد کل ترکیب‌های غیرصابونی شونده برابر با 36/2% اندازه‌گیری شد. شناسایی و تعیین کمّیت تعدادی از اجزای تشکیل‌دهنده ترکیب‌های غیرقابل صابونی‌شونده روغن که دارای خواص آنتی‌اکسیدانی می‌باشند نشان می‌دهد که مقدار 27/0% روغن مربوط به استرول‌ها بوده که غالب این دسته را بتاسیتوسترول 60%، کمپسترول 13% و استیگمااسترول 10% شامل می‌شود. همچنین محتوی پتانسیل خوبی از منبع 7% 5 اونااسترول می‌باشد. ترکیب استرولی روغن دانه کاپاریس اسپینوزا با روغن بادام‌زمینی و روغن زیتون قابل‌مقایسه است. مقدار ppm93 در روغن، مجموع توکوفرول‌ها و توکوترینول‌ها اندازه‌گیری شد که این میزان بسیار به روغن زیتون نزدیک است و نیز غنی از ایزومر گاماتوکوفرول می‌باشد. این روغن غنی از بتا-کاروتن ppm 280 است که این میزان نزدیک به حداقل مقدار موجود در روغن پالم رنگبری نشده‌است. میزان کل ترکیب‌های فنولیک در روغن  ppm 61/86 ، بود که بسیار ناچیز می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کاپاریس اسپینوزا (Capparis spinosa L.)، روغن دانه، ترکیب‌های آنتی‌اکسیدان،

عنوان انگلیسی Detection and determination of antioxidant compounds of seed oil of Capparis spinosa L. in Iran
چکیده انگلیسی مقاله This paper is the first report on detection and determination of antioxidant compounds in seed oil of medicinal and edible shrub of Capparis spinosa L. collected from Dashte-Moghan. The results are expressed as the mean of three separate replications. Seed oil was extracted by hexane in a soxhelt apparatus and 2.36% was recorded as the total percentage of unsaponifiable matter. Detection and determination of some of the components of the unsaponifiable matter which have antioxidant properties shows that 0.27 % of the oil is related to sterols. β-sitosterol  (60%), campestrol (13%) and stigmasterol (10%) are as the most abundant sterols and this oil has a great potential source of -avenasterol (7%). Moreover, the sterol composition of this oil is comparable to peanut oil and olive oil. Total content of tocopherols and tocotrienols was 93.43 ppm which is too close to olive oil. In addition, g-isomer is predominant tocopherol. This oil is rich of beta-carotene (280mg/kg) that is close to the unbleached palm stearin. The total phenolic compounds were ignorable.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Capparis spinosa L, seed oil, antioxidant compounds

نویسندگان مقاله سارا صفارپور |
کارشناس ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران

محمدهادی گیویان‌راد |
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران

پیمان بهشتی |
کارشناس ارشد، عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پارس‌آباد مغان


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_4022_ee94666e0ade8a4325877a83352736f4.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات