این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۷، شماره ۳، صفحات ۳۹۷-۴۰۶

عنوان فارسی بررسی اثر ضداکسیدانی پوست و میوه بلوط (Quercus persica Jaub. & Spach) بر روغن‌های خوراکی سویا و آفتابگردان
چکیده فارسی مقاله تانن پوست و جفت میوه بلوط ایرانی (Quercus persica Jaub. & Spach) با دو حلال متفاوت، اول با متانول و بعد با اتیل استات استخراج گردید و بعد اثر آنتی‌اکسیدانی آنها به‌طور جداگانه روی روغن نباتی خوراکی در مقایسه با آنتی‌اکسیدان سنتزی گریندوکس 117 به دو روش AOM و Rencimat بررسی شد. روش AOM در دمای 120 درجه سانتی‌گراد و جریان هوای 35/8 لیتر بر ساعت و روش Rencimat در دمای 110 درجه سانتی‌گراد و جریان هوای 20 لیتر بر ساعت انجام شد. مدت زمان مقاومت روغن از نظر پایداری بر حسب ساعت محاسبه گردید. زمان دوره القایی روغن آفتابگردان با اضافه کردن ppm 200 عصاره استخراج شده با متانول 90% از30/5 ساعت به 85/10 ساعت افزایش یافت و با افزایش ppm 200 عصاره استخراج شده با اتیل استات 99/99% این زمان به 9/10 ساعت افزایش پیدا کرد. دوره القایی روغن نباتی سویا با اضافه نمودن ppm 200 عصاره استخراج شده با متانول 90% از 9/5 ساعت به 87/8 ساعت افزایش یافت و با اضافه کردن ppm 200 عصاره استخراج شده با اتیل استات 99/99% به 73/8 ساعت افزایش یافت. در نمونه دیگری از روغن سویا دوره القایی با اضافه کردن ppm 200 مخلوطی از عصاره متانولی و اسید سیتریک خالص به نسبت 1:3 از 65/4 ساعت به 2/7 ساعت افزایش یافت و با اضافه نمودن ppm 200 مخلوطی از عصاره استخراج شده با اتیل استات و اسید سیتریک 1:3، مدت زمان القا به 15/7 ساعت افزایش یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عصاره، بلوط (Quercus persica Jaub. &، Spach)، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، روغن سویا، روغن آفتابگردان،

عنوان انگلیسی Antioxidant activity of tannins extracted from bark and tan-bark of Quercus persica Jaub. & Spach fruit in Soybean and Sunflower
چکیده انگلیسی مقاله Skin tannin and tan-bark of Quercus persica Jaub. & Spach were extracted by two different solvents namely methanol and ethyl acetate. Afterwards, their antioxidant effects were studied on edible vegetable oil compared with synthetic antioxidant Grindox 117 through AOM and Rencimat methods. AOM method was applied in condition of 120 ° C and an air flow of 8:35 l/h while 110 ° C and airflow of 20 l/ h were applied in Rencimat method. Induction period of sunflower oil was increased from 5.30 to 10.85 h by adding 200 ppm extract taken out with methanol 90%. This period was increased up to 10.9 h by adding 200 ppm extract taken out with ethyl acetate 99/99%. Induction period of soybean oil was increased from 5.9 to 8.87 h by adding 200 ppm extract taken out with methanol 90%. This period was increased up to 8.87 h by adding 200 ppm extract taken out with ethyl acetate 99/99%. In another sample of soybean oil, induction period was increased from 4.65 to 7.2 h by adding 200 ppm of a mixture of methanol extract and pure citric acid (ratio1:3). This period was increased up to 7.15 h by adding 200 ppm of a mixture of ethyl acetate and citric acid (ratio1:3).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Quercus persica Jaub. &, Spach, Extract, Antioxidant Effect, Soybeen oil, Sunflower oil

نویسندگان مقاله امیر عزیزی |
مربی، آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک

عبدالمجید عزیزی |
کارشناس ارشد، مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، استان مرکزی

غلامرضا عزیزی |
کارشناس حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی

شهره زندی |
مربی، آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک

شهاب خاقانی |
مربی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک و عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی، شعبه اراک


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_6381_43b2f23601a3d1a0021ea0f2597cc27e.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات