این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۲۰، شماره ۳، صفحات ۲۷۷-۲۸۹
عنوان فارسی
بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس گیاه مورخوش ( Zhumeria majdae Rech. f. & Wendelbo )
چکیده فارسی مقاله
مورخوش (Rech. f. & Wendelbo
Zhumeria majdae
) یکی از گیاهان دارویی مهم، پرمصرف، اندمیک و انحصاری استان هرمزگان است که خواص درمانی آن از دیر باز مورد توجه مردم بوده است. به همین منظور اثرات ضد میکروبی اسانس برگ گیاه بر رشد باکتریهای
Escherichia coli
و
Staphylococcos aureus
با روشهای چاهک و دیسک کاغذی و تعیین MIC مطالعه شد. اسانس گیری با دستگاه تقطیر و حلال آب انجام شد، ترکیبهای موجود در اسانس گیاه مورخوش با استفاده از تکنیکهای GC و GC/MS شناسایی شد. 22 ترکیب از مجموع 98.7 درصد وزن اسانس شناسایی شد لینالول با 60.4 درصد و کامفور با 26.5 درصد بیشترین ترکیب اسانس بودند. در این بررسی stock محلول هموژنه 1 میلی لیتر اسانس برگ گیاه مورخوش در 50 میلی لیتر محلول صمغ عربی( 2.5 گرم در لیتر) به عنوان غلظت 100 درصد در نظر گرفته شد و بر آن اساس رقتهای مختلف 20, 40 , 60 و 80 درصد تهیه گردید. رقتهای 0, 20, 40 و 60 درصد بر باکتری گرم مثبت
Staphylococcos aureus
خاصیت MIC و رقتهای 80 و 100 درصد خاصیتMBC بر باکتری گرم منفی
Escherichia coli
, رقتهای 0 و 20 درصد اسانس خاصیت MIC و رقتهای 40, 60, 80 و 100 درصد خاصیتMBC را نشان دادند نتایج حاکی از آن است که رقتهای پائینتر اسانس بر باکتری گرم منفی
Escherichia coli
نسبت به باکتری گرم مثبت
Staphylococcos aureus
موثر تر است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
روغن اسانسی، مورخوش ( Escherichia coli، Staphylococ aureus، ( Zhumeria majdae Rech. f. &، Wendelbo،
عنوان انگلیسی
Study on antimicrobial effects of essential oil of Zhumeria majdae Rech. f. & Wendelbo
چکیده انگلیسی مقاله
Zhumeria majdae
is one of the important, endomic, unic medicinal plants of hormozgan province that its uses has been known from pasts by native people. In this investigation. constituents of essential oils of
Zhumeria majdae
collected from Sarchahan mounth of Hormozgan province at flowering stages and were determined with GC and GC/MS. Then, effects of different concentrations of essential oils prepared from leaves of
Zhumeria majdae
on
Escherichia coli
and
Staphylococcos aureous
were tested.
Chromatography analysis (GC & GC/MS) showed that were 22 different compounds present in essential oils of leaves of
Zhumeria majdae.
The major compounds were Linalool (60.4), Camphor (26.5), Borneol (2.1), Geraniol (2.1), Limonene (1.3) and Camphene (1.2). In this investigation arabic gum solution was control and different dilutions of essential oil of
Zhumeria majdae
were treatments. The dilutions of essential oil (0 ,20 ,40 , 60 percent) on
Staphylococcos aureous
and the dilutions of essential oil (0 ,20 percent) on
Escherichia coli
had MIC property. The dilutions of essential oil (80 , 100 percent) on
Staphylococcos aureous
and the dilutions of essential oil (40 ,60, 80, 100 percent) on
Escherichia coli
had MBC efficacy.
In this study, constituents of essential oils and antimicrobial potentials of
Zhumeria majdae
were determined.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
essential oils, Zhumeria majdae, Escherichia coli, Staphylococcos aureus
نویسندگان مقاله
محمدامین سلطانی پور |
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات منابع طبیعی هرمزگان
محمدباقر رضایی |
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
علی مرادشاهی |
استادیار دانشگاه شیراز
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115262_0908c782cf4a398d26e0a746ecaeb5f0.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات