این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
International Journal of Nanoscience and Nanotechnology (IJNN)
، جلد ۱۹، شماره ۴، صفحات ۲۳۷-۲۴۸
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Lepidium Meyenii Walp (Maca) Roots Extract Assisted Green Synthesis of Zinc Nanoparticles and Their Antioxidant and Anticancer Activities
چکیده انگلیسی مقاله
In this research paper, we looked at the synthesis and characterization of zinc nanoparticles using the green synthesis approach. The Brassicaceae family medicinal herb Lepidium meyenii Walp. was used in an attempt to make zinc nanoparticles. Zinc nanoparticles were made from zinc sulfate and an extract from Lepidium meyenii Walp. UV-VIS and FT-IR analyses were used to perform the optical characterization. The architecturally generated nanoparticles were characterized by X-RD, TEM, and SEM. The DPPH test was also used to measure antioxidant activity. At 100 μg/ml, the percentage inhibition values for ZnO-NPs, ascorbic acid, Lepidium meyenii Walp extract, and BHA were determined to be 86.62, 75.62, 71.75, and 59.35 μg/mL, respectively. The ability of the nanoparticle to prevent the growth of cancer cells in the large intestine has been found.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant,Anticancer activity,Biosynthesis,Zinc Nanoparticles,Lepidium meyenii Walp
نویسندگان مقاله
Alyaa Majid |
Department of Chemistry, College of Science, University of Thi-Qar, Thi-Qar, 64001, Iraq
نشانی اینترنتی
https://www.ijnnonline.net/article_709102_cca34ef9ca7f1773b511106b957f5987.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات