این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of gas Technology، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۱۶-۲۳

عنوان فارسی مقایسه دو روش تراکم بخار و تبخیر ناگهانی محصول پایین در بهینه‌سازی انرژی فرآیند شیرین‌سازی گاز طبیعی
چکیده فارسی مقاله شیرین‌سازی گاز ترش به کمک حلال آمین به دلیل توانایی بالای آمین‌ها در حذف ترکیبات اسیدی از گاز طبیعی، همواره موردتوجه بوده است. در این فرآیند از یک برج جذب و یک برج تقطیر به‌منظور بازیابی آمین استفاده می‌شود. به دلیل مصرف انرژی بالا در برج بازیابی حلال، هزینه‌های عملیاتی فرایند متداول شیرین‌سازی گاز ترش بسیار بالا است. از این رو، بهینه‌سازی انرژی فرآیند یک امر ضروری محسوب می‌شود. در این پژوهش ابتدا فرآیند مرسوم شیرین‌سازی گاز مورد انتگراسیون حرارتی (HI) قرار گرفته است به نحوی که به جای استفاده از یوتیلیتی در تأمین انرژی فرآیند، از انرژی جریان‌های فرآیندی استفاده شده است. سپس برج بازیابی آمین در این فرآیند با استفاده از روش‌های تراکم بخار (VRC) و تبخیر ناگهانی محصول پایین (BF) یکپارچه حرارتی شده است. نتایج نشان می‌دهد که سه فرآیند HI، VRC وBF نسبت به فرایند مرسوم به ترتیب حدوداً 25٪، 88٪ و 90٪ کاهش مصرف انرژی داشته است. با وجود اینکه کار مصرفی کمپرسور در دو فرآیند VRC و BF تقریباً یکسان است، اما کاهش مصرف یوتیلیتی سرد و گرم در فرآیند BF نسبت به VRC ٪33 بیشتر بوده است. بنابراین، فرآیند BF عملکرد بهتری را نسبت به فرآیند VRC دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of Vapor Recompression and Bottom Flashing Methods in Energy Optimization of Natural Gas Sweetening Process
چکیده انگلیسی مقاله The sweetening of sour gas by amine solvent has attracted a lot of attention due to the high ability of amines to remove acidic compounds from natural gas. In this process, an adsorption column and a distillation column are used to recover the amine. The operating costs of the conventional sour gas sweetening process are very high due to the high energy consumption in the solvent recovery column. Therefore, process energy optimization is very essential. In this research, first, the conventional gas sweetening process was subjected to heat integration (HI) so instead of using utility in supplying process energy, the energy of process flows has been used. Then, the amine recovery column is thermally integrated into this process by Vapor Recompression (VRC) and Bottom Flashing (BF) methods. The results showed that the HI, VRC, and BF processes reduced energy consumption compared to the conventional process about 25%, 88%, and 90%, respectively. Although the compressor consumption of the VRC and BF processes is almost the same, the reduction in hot and cold utility consumption in BF is 33% higher than in VRC. So, the BF process performs better than the VRC process. Moreover, BF process could reduce total annual cost (TAC) of the base process in the maximum value of 96%. That is why BF process is selected as the best choice of heat integration in this case study.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Sour gas sweetening,Heat Integration,Vapor recompression,Bottom flashing

نویسندگان مقاله Samira Ahmadi |
Department of Chemical Engineering, Pazhoohesh Institute, Tehran, Iran

Nargess Eyvazi-Abhari |
Department of Chemical Engineering, Pazhoohesh Institute, Tehran, Iran

Melika Esperi |
Department of Chemical Engineering, Pazhoohesh Institute, Tehran, Iran

Hanieh Asvadi |
Department of Chemical Engineering, Pazhoohesh Institute, Tehran, Iran

Fateme Ezati Kamkar |
Department of Chemical Engineering, Pazhoohesh Institute, Tehran, Iran

Sayna Rahbari |
Department of Chemical Engineering, Pazhoohesh Institute, Tehran, Iran


نشانی اینترنتی https://www.jgt.irangi.org/article_704725_1665d0ccb6083ebef4dc56975184f6df.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات