این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بررسی های بازرگانی، جلد ۱۹، شماره ۱۰۶، صفحات ۲۵-۴۰

عنوان فارسی شناسایی و رتبه‌بندی عوامل مؤثر در تحقق تولید پایدار (مطالعه موردی شرکت منتخب صنایع غذایی)
چکیده فارسی مقاله در حال حاضر سیستمهای تولیدی از روشها و فناوریهایی استفاده میکنند که بهطور کلی پایدار نیستند، در نتیجه تولید پایدار برای سازمانهای تولیدی بهعنوان موضوعی مهم تلقی میشود. بیشتر شرکتها به این نتیجه رسیدهاند که بهمنظور پایداری در تولید نیازمند اندازهگیری و کنترل شاخصههای تولید پایدار بوده و همچنین شناسایی موانعی که پیادهسازی تولید پایدار را با مشکل مواجه می‌‌کنند، از اهمیت ویژه‌‌ای برخوردار است. در این پژوهش به شناسایی و اولویت‌‌بندی موانع تولید پایدار، در یک شرکت صنایع غذایی، پرداخته شده و ابتدا بر اساس پیشینه پژوهش موانع اصلی در چهار بعد و هفده زیرمعیار شناسایی شدند و سپس با روش برنامهریزی ترجیحات فازی لگاریتمی رتبهبندی شدهاند. این روش با ایجاد مدل بهینهسازی غیرخطی اوزان دقیق‌‌تری نسبت به سایر تکنیک‌‌ها ارائه می‌‌دهد. نتایج نشان داده موانع اصلی بهترتیب رتبههای اول الی چهارم شامل، مالی (F) با وزن 0.487، دانش و حمایت (KS) با وزن 0.230، اجتماعی (S) با وزن 0.169 و تکنولوژی (T) با وزن 0.113 هستند. بنابراین مدیریت چنین شرکتهایی با داشتن برنامههای تأمین مالی و سرمایه انسانی چون وارد شدن در بورس اوراق بهادار و آموزشهای تخصصی به پرسنل و ارائه طرح‌‌های ویژه مالی توسط دولت نیز از جمله وام‌‌های بلندمدت و تخفیفهای مالیاتی به شرکت‌‌های پیشرو در تولید پایدار بپردازد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تولید پایدار / برنامهریزی ترجیحات فازی / صنایع غذایی،

عنوان انگلیسی Identification and Ranking of Effective Factors in Achieving Sustainable Production (Case Study of Selected Food Industry Companies)
چکیده انگلیسی مقاله At present, production systems use methods and technologies that are not generally sustainable, so sustainable production is considered an important issue for production organizations. Most companies have come to this conclusion that in order to be sustainable in production, they need to measure and control the characteristics of sustainable production, and also to identify the obstacles that make it difficult to implement sustainable production. In is research, the barriers to sustainable production in a food industry company have been identified and prioritized. First, based on the research background, the main barriers a identified in 4 dimensions and 17 sub-criteria, and then they have been ranked by logarithmic fuzzy preference programming method. This method provides more accurate weights than other techniques by creating a nonlinear optimization model. The results show that the main obstacles are the first to fourth ranks, respectively, financial (F) with a weight of 0.487, knowledge and support (KS) with a weight of 0.230, social (S) with a weight of 0.169 and technology (T) with a weight of 0.113. Therefore, the management of the company should have financing and human capital programs such as listing on the stock exchange and specialized training for staff and presentation of special financial plans by the government, including long-term loans and tax discounts to leading companies in sustainable production.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله تولید پایدار / برنامهریزی ترجیحات فازی / صنایع غذایی

نویسندگان مقاله رحیم دباغ |
دانشیار .گروه مهندسی صنایع-دانشکده مهندسی صنایع- دانشگاه صنعتی ارومیه- ارومیه- ایران

محمد سلطان محمدی |
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی ارومیه


نشانی اینترنتی https://barresybazargani.itsr.ir/article_246528_98bf8bfcec4b76ea11947ae4c0a3c924.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات