این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
تأملات فلسفی
، جلد ۱۱، شماره ۲۷، صفحات ۲۱۳-۲۳۹
عنوان فارسی
بررسی انتقادی دلایل الهیاتی نادرستی تولید غذاهای اصلاحشده ژنتیکی
چکیده فارسی مقاله
جمعیت جهان بهصورت چشمگیر و روزافزونی در حال افزایش است و مردم با مشکلات و معضلات مهمی چون گرسنگی و سوءتغذیۀ شدید روبرو هستند. به ادعای برخی، تولید غذاهای اصلاحشدۀ ژنتیکی میتواند راهحل مناسبی برای تأمین غذای سالم و کافی و در نتیجه، حل گرسنگی جهانی باشد. تولید غذاهای اصلاحشدۀ ژنتیکی با مخالفتهای بسیاری نیز روبرو شده است. گروهی از مخالفان، با ارائۀ دلایل الهیاتی، تولید غذاهای اصلاحشدۀ ژنتیکی را بهخودیخود و بدون در نظر گرفتن پیامدهای آن، غیراخلاقی و ناپسند میدانند. این مقاله در صدد بررسی و نقد مهمترین دلایل الهیاتی مخالفت با تولید غذاهای اصلاحشدۀ ژنتیکی مانند بازی در نقش خدا، عبور از مرزهای گونه، نقض ارزش ذاتی گیاهان و حیوانات و تغییر در خلقت است. نتایج بهدستآمده نشان میدهد که این دلایل از اتقان کافی برخوردار نیستند و نمیتوانند غیراخلاقیبودن تولید غذاهای اصلاحشدۀ ژنتیکی را اثبات کنند، البته لازمۀ این مطلب، اخلاقیبودن چنین کاری نیست.
کلیدواژههای فارسی مقاله
غذاهای اصلاحشدۀ ژنتیکی،بازی در نقش خدا،عبور از مرزهای گونه،نقض ارزش ذاتی گیاهان و حیوانات،تغییر در خلقت،
عنوان انگلیسی
Critical study of the theological incorrectness of the production of genetically modified foods
چکیده انگلیسی مقاله
The world's population is growing exponentially, and people are facing significant problems such as hunger and extreme malnutrition. According to some people, the production of genetically modified foods can be a good solution to provide healthy and adequate food and, thus, solve global hunger. The production of genetically modified foods has faced much opposition. A group of opponents, by presenting theological reasons, consider the production of genetically modified foods to be immoral and disgusting on their own, regardless of the consequences. This paper seeks to examine and critique the most important theological reasons for opposing the production of genetically modified foods, such as playing the role of God, crossing species boundaries, violating the intrinsic value of plants and animals, and changing creation. The results show that these reasons are not sufficiently convincing and cannot prove the immorality of the production of genetically modified foods, although this is not necessarily the case.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
غذاهای اصلاحشدۀ ژنتیکی,بازی در نقش خدا,عبور از مرزهای گونه,نقض ارزش ذاتی گیاهان و حیوانات,تغییر در خلقت
نویسندگان مقاله
علیرضا آل بویه |
استادیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، قم، ایران
مریم السادات رضوی |
سطح 3 اخلاق و تربیت مرکز آموزش عالی معصومیه(س) ، قم ، ایران
نشانی اینترنتی
https://phm.znu.ac.ir/article_244850_dcc286e551bba30d3a03ca5b01e89536.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات