این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
دنیای نانو، جلد ۱۶، شماره ۵۸، صفحات ۵۴-۵۹

عنوان فارسی سنتز سبز نقاط کوانتومی کربن آلائیده شده با نیتروژن N-CQDs با استفاده از پیاز به عنوان نانوحسگر فلورسانسی برای تشخیص و اندازه‌گیری نیتریت
چکیده فارسی مقاله اضافه کردن هترواتم‌ها به نقاط کوانتومی کربن می تواند خصوصیات ساختاری ، نوری و کاربردهای آنان را در زمینه‌های مختلف بهبود بخشد. در این کار، نقاط کوانتومی کربنی آلائیده شده با نیتروژن N-CQDs به روش سبز تهیه و به عنوان حسگر فلورسانس برای تشخیص و اندازه گیری نیتریت استفاده شدند. نقاط کوانتومی کربنی آلائیده شده با نیتروژن از طریق هیدروترمال با استفاده از پیاز و ان و ان- دی ایزوپروپیل اتیلن آمین تهیه شد. محصول نهایی با استفاده از طیف سنج تبدیل فوریه قرمز مشخصه یابی شد و همچنین خواص نوری و خواص نورتابی آن‌ به ترتیب به کمک طیف سنج‌های UV-Vis و فتولومینسانس مورد بررسی قرار گرفت. اندازه ذرات نقاط کوانتومی بدست آمده با استفاده از آنالیز میکروسکوپ الکترونی عبوری کمتر از 10 نانومتر تخمین زده شد. با افزایش غلظت نیتریت به حسگر، شدت فلورسانس به دلیل مکانیسم خاموشی کاهش یافت. تحت شرایط بهینه آزمایشگاهی زمان 30 دقیقه و pH اسیدی، پاسخ نقاط کوانتومی کربنی آلائیده شده با نیتروژن به آنالیت نیتریت در محدوده 014/0-85/2142 میکرومولار با حد تشخیص 008/0 میکرومولار و 989/0 R2 تعیین شد.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله حسگر فلورسانس،روش سبز،نقاط کوانتومی کربن،نقاط کوانتومی کربن آلائیده شده با نیتروژن،نیتریت،

عنوان انگلیسی Green synthesis of carbon quantum dots doped with nitrogen (CQDs-N) using onion as Fluorescence nanosensor for nitrite detection and measurement
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله حسگر فلورسانس,روش سبز,نقاط کوانتومی کربن,نقاط کوانتومی کربن آلائیده شده با نیتروژن,نیتریت

نویسندگان مقاله پریزاد محمد نژاد |
آزمایشگاه تحقیقاتی تجزیه نمونه‌های حقیقی، دانشکده شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

سید محمد رضا میلانی حسینی |
آزمایشگاه تحقیقاتی تجزیه نمونه‌های حقیقی، دانشکده شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

الهه جباری |
آزمایشگاه تحقیقاتی تجزیه نمونه‌های حقیقی، دانشکده شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران


نشانی اینترنتی https://donyayenano.ir/article_46142_747da43b2df8a19fbdc9a8e1acddd087.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات