این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
سلول و بافت، جلد ۱۲، شماره ۳، صفحات ۱۶۵-۱۷۵

عنوان فارسی تاثیر سطوح مختلف ویتامین C در رقیق‌کننده منی بر فراسنجه‌های کیفی اسپرم بز نجدی بعد از انجماد و یخ‌گشایی
چکیده فارسی مقاله هدف: هدف این پژوهش، مقایسه اثر افزودن سطوح مختلف ویتامین C (صفر، 5/1، 3، 5/4 و 6 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر) در رقیق‌کننده منی بر شاخص‌های کیفی اسپرم بز نجدی پس از انجماد-یخ‌گشایی‌ بود.
مواد و روش‌ها: نمونه‌های منی توسط دستگاه الکتروجاکولیتور از 4 راس بز نر با متوسط وزن 5±50 کیلوگرم، هفته‌ای دوبار جمع‌آوری شد. نمونه‌های اسپرم بعد از انجماد-یخ‌‍‌‌گشایی ازنظر تحرک باکمک سامانه آنالیز رایانه‌ای اسپرم (CASA)، درصد اسپرم‌های زنده و ناهنجار، سلامت غشا و ظرفیت آنتی‌اکسیدانتی نیز بعد از انجماد-یخ‌گشایی اندازه‌گیری شدند.
نتایج: نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که رقیق­کننده‌ی اسپرم بز حاوی سطوح 3 و 5/4 میلی‌گرم ویتامین C در مقایسه با گروه شاهد موجب بهبود تحرک کل، تحرک پیش‌رونده و درصد اسپرم‌های زنده شد (05/0>p). در سلامت غشای اسپرم سطح 3 میلی‌گرم ویتامین C تفاوت معنی‌داری با شاهد و سطح 5/1 میلی‌گرم ویتامین C داشت (05/0>p)؛ اما با سطوح 5/4 و 6 میلی‌گرم ویتامین C اختلاف معنی‌داری نداشت. درصد اسپرم‌های ناهنجار تحت تاثیر سطوح مختلف ویتامین C قرار نگرفت (05/0p).
نتیجه‌گیری: مطابق با نتایج این پژوهش افزودن سطوح 3 و 5/4 میلی‌گرم ویتامین C به ‌رقیق‌کننده تریس بعد از انجماد اسپرم بز نجدی باعث بهبود فراسنجه‌های کیفی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانتی  اسپرم می‌شود.
 
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسپرم،انجماد-یخ‌گشایی،بز نجدی،رقیق­کننده تریس،ویتامین C،

عنوان انگلیسی The effect of different levels of vitamin C to dilution Najdi goat semen on quality after freezing- thawing
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله اسپرم,انجماد-یخ‌گشایی,بز نجدی,رقیق­کننده تریس,ویتامین C

نویسندگان مقاله مرتضی ممویی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، گروه علوم دامی، ملاثانی، اهواز، ایران

لیلا پاک‌نهاد |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، گروه علوم دامی، ملاثانی، اهواز، ایران

جمال فیاضی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، گروه علوم دامی، ملاثانی، اهواز، ایران

حمیدرضا ایزدنیا |
مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول، خوزستان، ایران

امین کاظمی‌زاده |
مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول، خوزستان، ایران


نشانی اینترنتی https://jct.araku.ac.ir/article_247568_62eb51d80860000513f1b0b4adbe1fcb.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات