این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
سلول و بافت
، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۲۴۳-۲۶۱
عنوان فارسی
تاثیر کیتوزان بر میزان ترکیبات فنلی، اسیدرزمارینیک و بیان ژنهای کلیدی بیوسنتز اسید رزمارینیک در کشت تعلیقی بادرنجبویه (Melissa officinalis L.)
چکیده فارسی مقاله
هدف:
هدف از این پژوهش بررسی تاثیر کیتوزان بر تولید ترکیبات فنلی، اسید رزمارینیک و بیان ژنهای کلیدی در بیوسنتز این ترکیبات در کشت تعلیقی بادرنجبویه بود.
مواد و روشها:
جهت تهیه کالوس از ترکیب نفتالن استیک اسید (1 میلیگرم بر لیتر)، توفوردی (1 میلیگرم بر لیتر) و کینتین (5/0 میلیگرم بر لیتر) و ریزنمونه ساقه استفاده شد. پس از راهاندازی کشت تعلیقی، تیمار کیتوزان با سه سطح (0، 50 و 100 میلیگرم بر لیتر) به مدت یک، سه و پنج روز در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. فعالیت آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز، میزان پروتئین محلول، میزان ترکیبات فنلی و میزان اسیدرزمارینیک اندازهگیری شد. همچنین بیان ژنهای فنیلآلانین آمونیالیاز و رزمارینیک اسید سینتاز با روش Real-time PCR بررسی شد.
نتایج:
فعالیت آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز در غلظت 50 میلیگرم بر لیتر کیتوزان پس ازگذشت سه روز از شروع تیمار بیشترین افزایش را نشان داد که با افزایش میزان ترکیبات فنلی همراه بود. بیان نسبی ژن فنیلآلانین آمونیالیاز در غلظت 50 میلیگرم بر لیتر کیتوزان در زمان سه روز پس از اعمال تیمار نسبت به شاهد 5/2 برابر افزایش نشان داد. این افزایش بیان ژن، افزایش فعالیت آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز را بهدنبال داشت. بیشترین افزایش بیان ژن رزمارینیکاسید سینتاز در غلظت 100 میلیگرم بر لیتر کیتوزان پنج روز پس از اعمال تیمار مشاهده شد که به افزایش میزان اسیدرزمارینیک منجر شد.
نتیجهگیری:
با توجه به نتایج بهدست آمده تیمار کیتوزان بهمدت پنج روز جهت افزایش میزان اسید رزمارینیک در کشت سلولی بادرنجبویه توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بادرنجبویه،رزمارینیک اسید سینتاز،کشت تعلیقی،فنیلآلانین آمونیالیاز،کیتوزان،
عنوان انگلیسی
The effect of chitosan on phenolic compounds, rosmarinic acid and expression of key genes involved in rosmarinic acid biosynthesis in cell suspension culture of Melissa officinalis L.
چکیده انگلیسی مقاله
Aim:
The aim of this study was the investigation of the effect of chitosan on phenolic compounds, rosmarinic acid content, and key genes expression involved in the biosynthesis of these compounds in
Melissa officinalis
L. cell suspension culture.
Material and Methods
: A combination of NAA (1mg L
-1
), 2, 4-D (1mg L
-1
), and kinetin (0.5 mg L
-1
) and stem explants were used for callus induction. After initiation of cell suspension culture, chitosan treatment (0, 50, and100 mg L
-1
) was performed for one, three, and five days in a factorial experiment based on a completely randomized design with three replications. Phenylalanine ammonia-lyase (PAL) activity, soluble protein, phenolic compound, and rosmarinic acid content were measured. Also, the expressionof phenylalanine ammonia-lyase and rosmarinic acid synthase (RAS) genes was evaluated by real-time PCR.
Results:
PAL activity at 50 mg L
-1
chitosan showed the highest increase after three days of treatment, which was accompanied by an increase in phenolic compounds. The relative expression of the PAL gene at 50 mg L
-1
chitosan increased 2.5 fold at three days after treatment compared to control. This increase in the expression of the PAL gene resulted in an increase in enzyme activity. However, the highest increase in expression of the RAS gene was observed at 100 mg L
-1
chitosan in five days after treatment, which led to an increase in rosmarinic acid content.
Conclusion: According to the results, chitosan treatment is recommended to increase of rosmarinic acid content in lemon balm cell culture for five days.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بادرنجبویه,رزمارینیک اسید سینتاز,کشت تعلیقی,فنیلآلانین آمونیالیاز,کیتوزان
نویسندگان مقاله
افسانه مهدویان فرد |
دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان، دانشکده کشاورزی، گروه ژنتیک و تولید گیاهی، رفسنجان، ایران
مریم دهجی پور حیدرآبادی |
دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان، دانشکده کشاورزی، گروه ژنتیک و تولید گیاهی، رفسنجان، ایران
خلیل ملک زاده |
دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان، دانشکده کشاورزی، گروه ژنتیک و تولید گیاهی، رفسنجان، ایران
سیدرسول صحافی |
دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان، دانشکده کشاورزی، گروه ژنتیک و تولید گیاهی، رفسنجان، ایران
نشانی اینترنتی
https://jct.araku.ac.ir/article_242869_d62afd06114c67b8173f89987c53a2c7.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات