این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
سلول و بافت
، جلد ۱۱، شماره ۳، صفحات ۲۳۳-۲۴۲
عنوان فارسی
بررسی تاثیر سطوح مختلف عصاره سیر بر فراسنجههای کیفی اسپرم در قوچ عربی
چکیده فارسی مقاله
هدف:
هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر افزودن سطوح مختلف عصاره سیر بهعنوان آنتی اکسیدانت به رقیقکننده بر خصوصیات منی قوچ عربی تحت شرایط مایع در 5 درجه سانتیگراد بود.
مواد و روشها:
اسپرمگیری از 12 راس قوچ عربی بهطور هفتگی بهمدت 8 هفته انجام و منی آنها بلافاصله با هم مخلوط و رقیقسازی شده و به تعداد تیمارهای آزمایشی تقسیم و سطوح مختلف عصاره سیر را دریافت نمودند. تیمارها شامل سطوح عصاره سیر (صفر، 50، 100 ، 150 و 200 میکرولیتر در میلیلیتر) بود. در زمانهای مختلف نگهداری منی رقیق شده حاوی تیمارها (صفر، 24، 48 و 72 ساعت) بهصورت مایع، فراسنجههای کیفی منی بررسی شدند.
نتایج:
در زمان صفر (بلافاصله پس از اسپرمگیری و افزودن عصاره سیر)، فراسنجههای کیفی اسپرم در تیمارهای آزمایشی نسبت به شاهد اختلاف آماری معنیداری نداشتند. در زمان 24 ساعت، سطح 50 عصاره سیر باعث بهبود تحرک پیشرونده و جنبایی کل اسپرم شده، ولی سطح 200 عصاره میزان جنبایی کل اسپرمها را کاهش داد (05/0p
<
). در زمان 48 ساعت، بیشترین درصد زندهمانی اسپرمها مربوط به سطح 50 عصاره سیر بود (05/0p
<
). 72 ساعت پس از اسپرمگیری، بیشترین میزان تحرک پیشرونده اسپرمها در سطح 50 عصاره سیر مشاهده شد (05/0p
<
). غلظت مالوندیآلدئید پلاسمای منی بهعنوان شاخص پراکسیداسیون تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت.
نتیجهگیری:
به
طورکلی، با افزودن 50 میکروگرم در میلیلیتر عصاره سیر به رقیقکننده منی قوچ عربی و سپری شدن مدت زمان نگهداری منی بهحالت مایع در 5 درجه سلسیوس، فراسنجههای کیفی اسپرم بهبود یافتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتی اکسیدانت،عصاره سیر،قوچ،کیفیت منی،
عنوان انگلیسی
Effect of different levels of garlic (Allium sativum) extract on semen quality parameters in Arabi ram
چکیده انگلیسی مقاله
Aim:
The purpose of the present study was to investigate the effect of adding different levels of garlic extract as an antioxidant to diluent on the semen characteristics of Arabi rams under liquid conditions at 5°C.
Material and Methods
: Semen samples were collected from 12 Arabi rams weekly for 8 weeks and their semen was immediately mixed, diluted, and divided into the number of experimental treatments and received different levels of garlic extract. Treatments included garlic extract levels (zero, 50, 100, 150 and 200 μl/ml). At different storage times of diluted semen containing experimental treatments (zero, 24, 48, and 72 hours), semen quality parameters were evaluated.
Results:
At time zero (immediately after sperm collection and addition of garlic extract), sperm quality parameters in experimental treatments were not statistically significant compared to the control. At 24 hours, 50 μl/ml of garlic extract improved the spermatozoa progressive motility of total motility rates, but 200 μl/ml of extract reduced the total motility of sperm (p < 0.05). At 48 hours, the highest sperm viability was related to the level of 50 μl/ml garlic extracts (p < 0.05). 72 hours after semen collection, the highest progressive motility of spermatozoa was observed at the level of 50 μl/ml garlic extracts (p < 0.05). Malondialdehyde concentration of seminal plasma as an indicator of peroxidation was not affected by experimental treatments.
Conclusion:
In general, sperm quality parameters were improved by adding 50 μg/ml garlic extract to the semen diluent of Arabian rams and storage the diluted semen in liquid condition at 5°C.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آنتی اکسیدانت,عصاره سیر,قوچ,کیفیت منی
نویسندگان مقاله
شادان گل اندام |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، گروه علوم دامی، اهواز، ایران
صالح طباطبایی وکیلی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، گروه علوم دامی، اهواز، ایران
خلیل میرزاده |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، گروه علوم دامی، اهواز، ایران
نشانی اینترنتی
https://jct.araku.ac.ir/article_242412_19697e98d67138d491aade708806246a.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات