این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
سلول و بافت
، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۱-۱۲
عنوان فارسی
اثرآنتیاکسیدانتی عصاره دانهی خرنوب بر فراسنجههای کیفی اسپرم قوچ فراهانی بعد از انجماد و یخگشایی
چکیده فارسی مقاله
هدف:
هدف از این پژوهش بررسی تاثیرعصارهی دانهی خرنوب بهعنوان آنتیاکسیدانت طبیعی بر کیفیت اسپرم قوچ نژاد فراهانی پس از یخگشایی بود.
مواد و روشها:
در این تحقیق از پنج راس قوچ نژاد فراهانی (وزن: 5±60 کیلوگرم)، دو بار در هفته توسط واژن مصنوعی اسپرمگیری شد. بهمنظور از بین بردن اثرات فردی دامها انزال آنها بهنسبت مساوی باهم مخلوط شدند. سطوح مختلف عصارهی دانهی خرنوب (صفر، 05/0، 1/0، 15/0 و 2/0 میلیلیتر) به رقیق کننده بر پایه زرده تخممرغ-تریس افزوده شد. نمونهها بعد از طی مراحل سرد سازی و پر شدن در پایوتها، در بخار ازت منجمد شده و تا زمان ارزیابی در ازت مایع نگهداری شدند. پس از یخگشایی و 5 دقیقه انکوباسیون در دمای 37 درجه سانتیگراد فراسنجههای کیفی اسپرم نظیر جنبایی، جنبایی پیشرونده، زندهمانی (تست ائوزین- نگروزین)، سلامت غشا (تست هاست) و همچنین ریختشناسی اسپرمها (تست هانکوک) مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج:
نتایج نشان داد که سطح 05/0 میلیلیتر ازعصارهی دانهی خرنوب بهطورمعنیداری سبب بهبودی فراسنجههای اسپرم همچون تحرک، زندهمانی، یکپارچگی غشای پلاسمایی و ریختشناسی درمقایسه با گروه شاهد شد (01/0p <).
نتیجهگیری:
نتایج نشان داد که افزودن 05/0 میلیلیتر از عصارهی دانهی خرنوب به رقیقکننده بر پایهی تریس- زردهی تخممرغ برای فریز و یخگشایی اسپرم در قوچ نژاد فراهانی احتمالا میتواند مفید باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عصارهی دانه،قوچ، اسپرم،آنتیاکسیدانت،
عنوان انگلیسی
Antioxidant effect of carob seedextract (Ceratoniasiliqua L) on quality parameters Farahani ram sperm after freeze-thawing
چکیده انگلیسی مقاله
Aim:
The aim of this study was to determine the effect of Carob seedextract as natural antioxidant on quality cryopreserved Farahani rams breeding sperm.
Material and Methods
: In this study semen was collected from five mature ram (weight: 60±5 kg) twice a week using an artificial vagina and the ejaculates were pooled in order to eliminate the individual effect of rams. Different levels of carob seed extracts (0, 0/05, 0/1, 0/15 and 0/2 mL) were added to diluent based tris-egg yolk. After cooling, filling and sealing of the samples, they were frozen and with nitrogen vapor and immersed in liquid nitrogen and were stored until evaluation time. Thereafter and after thawing and incubation for5 min, sperm quality parameters includingmotility, progressive motility, viability (Nigrosine–eosin staining), membrane integrity with Hypoosmotic (Host) and morphology abnormality (Hancock test).
Results:
Results indicated that the level of 0/05 mL carob seedextract significantly improved some parameters including motility, viability, plasma membrane and morphology integrity compared to control (p < 0.01).
Conclusion:
Results indicated that so added 0/05 of carob seed extract peel to Tris based extender was beneficial in storage in sperm Farahani ram breeding after freeze-thawing.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
عصارهی دانه,قوچ, اسپرم,آنتیاکسیدانت
نویسندگان مقاله
محسن عسگری |
دانشگاه اراک، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم دامی، اراک، ایران
مهدی خدایی مطلق |
دانشگاه اراک، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم دامی، اراک، ایران
مهدی کاظمی بنچناری |
دانشگاه اراک، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم دامی، اراک، ایران
وحید واحدی |
دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم دامی، اردبیل ، ایران
نشانی اینترنتی
https://jct.araku.ac.ir/article_43530_7329ff28c10fd85af41e192b4df586a6.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات