این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
شیمی و مهندسی شیمی ایران
، جلد ۴۱، شماره ۱، صفحات ۳۰۳-۳۱۲
عنوان فارسی
تأثیر شرایط تولید بر ویژگیهای الیاف آلجینات خالص و دارای دارو به روش ترریسی اتوماتیک
چکیده فارسی مقاله
آلجینات، پلیمری به نسبت زیست سازگار بوده و دارای بار منفی است. این پلیمر پلی ساکاریدی جدا شده از جلبک دریایی، به عنوان یک ماده زیستی به طور گسترده در رهایش دارو، تولید زخم پوشها و چاپ، رنگرزی و تکمیل منسوجات مورد استفاده قرار میگیرد. از مهمترین روشهای تولید این پلیمر زیستی، روش ترریسی میباشد. در این پژوهش، برای اولین بار دستگاه ترریسی اتوماتیک، برای تولید الیاف آلیجینات خالص و دارای روغن زیتون ساخته شد. از روشهای طیفسنجی فروسرخ، پراش پرتو ایکس و طیفسنجی پراکندگی انرژی پرتو ایکس ساختار الیاف تولیدی بررسی شد. پس از بررسی رفتار رئولوژی محلول پلیمری که نقش مهمی در تعیین عملکرد غشا دارد، مشخص شد، افزودن روغن زیتون به محلول ریسندگی، باعث افزایش گرانروی از 55605/0 سنتی پواز به 0542/2 سانتی پواز میشود که بر شکلشناسی محلول ریسندگی و شکل الیاف تولیدی تأثیر گذار بوده است. طبق نتیجههای طیفسنجی فروسرخ، پیوند درون مولکولی قوی از نوع پیوند هیدروژنی در الیاف دارای روعن زیتون دیده شد. نتیجههای XRD نشان داد، ارتفاع ناحیههای بلوری در الیاف آلیجینات خالص به دلیل وجود آب به تنهایی در ترکیب محلول پلیمری کوتاهتر از الیاف آلیجینات دارای روغن زیتون میباشد. همچنین به کمک طیفسنجی پراکندگی انرژی پرتو ایکس (EDS) امکان تهیه همزمان نقشههای چند گانه از عناصر موجود در یک ناحیه بررسی شد. نتیجهها نشان داد، که پیکهای با ارتفاع بیشتر به معنی غلظت بیشتر عنصر مورد نظر در نمونه است، این میزان در الیاف دارای روغن زیتون به مراتب بیشتر از الیاف خالص بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
الیاف آلجینات،طیفسنجی فروسرخ،پراش پرتو ایکس،طیفسنجی پراکندگی انرژی پرتو ایکس،روغن زیتون،ترریسی،
عنوان انگلیسی
The Investigation of Mechanical Properties and Surface Properties of Pure Alginate Fibers Containing Olive Oil with Wet Spinning Device Digital Control Method
چکیده انگلیسی مقاله
Alginate is a polysaccharide isolated from seaweed. This polymer is relatively biocompatible and has a negative charge. As a biochemical substance, it is widely used in drug release, wound production, printing, dyeing, and completing textiles. One of the most important methods for producing this biochemical polymer is the wet spinning method. In the present study, for the production of laboratory-scale alginate fibers, the wet spinning method, a chemical-based method, was used. After examining the behavior of polymeric polymer rheology that plays an important role in determining the membrane performance, adding olive oil to the spinning solution increased viscosity from 0.55605 [Pa.s]to 2.0542 [Pa.s]. The fibers produced had an integrated and uniform diameter. The strength and the structural properties of the fiber were examined. The results showed that the effect of the olive oil was to increase the stability of the spinning and elasticity of the fiber. An increase in strength was observed with an increase in porosity in the fiber structure. Multiple maps were prepared from the results of linear analysis and analysis was done using Energy Dispersive x-ray Spectroscopy(EDS). The presence of olive oil was confirmed in the linear analysis and the images of the alginate showed samples containing olive oil.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
الیاف آلجینات,طیفسنجی فروسرخ,پراش پرتو ایکس,طیفسنجی پراکندگی انرژی پرتو ایکس,روغن زیتون,ترریسی
نویسندگان مقاله
علی استادزاده |
گروه مهندسی نساجی، دانشکده فنی ومهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات، تهران، ایران
امیرهوشنگ حکمتی |
گروه مهندسی نساجی، دانشکده فنی ومهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات، تهران، ایران
رضا قاضی سعیدی |
گروه مهندسی نساجی، دانشکده فنی ومهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات، تهران، ایران
ابوسعید رشیدی |
گروه مهندسی نساجی، دانشکده فنی ومهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات، تهران، ایران
صفدر اسکندرنژاد |
گروه مهندسی نساجی، دانشکده فنی ومهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://www.nsmsi.ir/article_43237_034cf9be69f3bfac24c49d7bc53a3121.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات