این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
شیمی و مهندسی شیمی ایران
، جلد ۴۰، شماره ۴، صفحات ۲۳۵-۲۴۵
عنوان فارسی
رنگسنجی تند و کارآمد یون جیوه (II) توسط نانوذرههای نقره/نقره کلرید سنتز شدهی سبز با استفاده از عصارهی میوهی جم (Syzygium cumini L.)
چکیده فارسی مقاله
حسگرهای رنگی سازگار با محیط زیست برای تشخیص ساده، آسان و تند آنالیتهای گوناگون، کاربردهای گسترده ای در علوم محیطی دارند. در این کار، از یک حسگر رنگی بر پایه نانوذرههای نقره/نقره کلرید (Ag@AgCl NPs) اصلاح نشده برای تشخیص ساده و سریع یونهای جیوه (II) (Hg
2+
) استفاده شد. عصارهی آبی میوهی جم به عنوان عامل کاهنده و محدودکننده برای سنتز زیستی نانوذرههای Ag@AgCl مورد استفاده قرار گرفت. مطالعهی تولید، مورفولوژی، بلورینگی و ویژگیهای سطحی نانوذرههای سنتزشده با کمک طیفسنجی UV-Vis، میکروسکوپ الکترونی عبوری، میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدان، پراش پرتو ایکس و طیفسنجی تبدیل فوریه فروسرخ انجام شد. محلول قهوهای-زرد رنگ نانوذرههای سنتزشده، در حضور یونهای Hg
2+
، بیرنگ میشود. در این روش، منحنی برسنجی دارای دو بازهی خطی (بازه اول از غلظت 1 تا µM 5 و بازهی دوم از غلظت 7 تا µM 111) میباشد. همچنین گزینشپذیری نانوذرههای Ag@AgCl تهیه شده با روش سبز نسبت به یونهای فلزهای واسطه، قلیایی و قلیایی خاکی مورد مطالعه قرار گرفت. روش پیشنهادی امکان تشخیص و اندازهگیری تند، ساده، حساس و انتخابی جیوه (II) را در نمونههای آب فراهم میآورد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سنتز سبز،عصارهی جم،نانوذرههای نقره/نقره کلرید،حسگر رنگی،یونهای جیوه،
عنوان انگلیسی
Rapid and Efficient Colorimetric Detection of Mercury (II) Ion by Green Synthesized Silver/Silver Chloride Nanoparticles Using Syzygium Cumini L. Skeels Fruit Extract
چکیده انگلیسی مقاله
Eco-friendly colorimetric sensors have wide applications in environmental science for simple, convenient, and fast detection of various analytes. In this work, a colorimetric sensor based on unmodified silver/silver chloride nanoparticles (Ag@AgCl NPs) was used for simple and fast detection of mercury (II) (Hg2+) ions. The fruit extract of Syzygium cumini was used as a reducing and capping agent for the biosynthesis of Ag@AgCl NPs. The synthesized nanoparticles were characterized by UV-Vis spectroscopy, Transmission Electron Microscopy (TEM), Field Emission Scanning Electron Microscopy (FESEM), X-Ray Diffraction (XRD), and Fourier-Transform InfraRed (FT-IR) spectroscopy to verify the production, morphology, crystallinity, and surface functionalities of the synthesized Ag@AgCl NPs. The brown-yellow solution of the Ag@AgCl NPs synthesized by fruit extract of S. cumini became colorless in the presence of Hg2+ ions. In this procedure, the calibration curve had two linear range (first range from 1.0 to 5.0 μM with R2=0.9941 and second range from 7.0 to 111.0 μM with R2=0.9905). Also, the selectivity of the green synthesized Ag@AgCl NPs was studied to transition, alkali, and alkaline earth metal ions. The proposed method provides fast, simple, sensitive and selective detection and determination of mercury (II) in water samples.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
سنتز سبز,عصارهی جم,نانوذرههای نقره/نقره کلرید,حسگر رنگی,یونهای جیوه
نویسندگان مقاله
عاطفه ابراهیمی |
دانشکده علوم پایه، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس، ایران
فائضه ثمری |
دانشکده علوم پایه، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس، ایران
نشانی اینترنتی
https://www.nsmsi.ir/article_38044_8f1288eee3da8e3e602562b736cd367e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات