این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
شیمی و مهندسی شیمی ایران
، جلد ۴۰، شماره ۴، صفحات ۲۷۳-۲۸۲
عنوان فارسی
به کارگیری روشهای برسنجی چندمتغیره در شناسایی ترکیب های مؤثر در فعالیت ضدمیکروبی برگ گیاه گردو با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع-طیفسنجی جرمی
چکیده فارسی مقاله
برگ گیاه گردو دارای ویژگیهای ضداکسایشی، ضدقارچی و ضدمیکروبی خوبی میباشد. در این مطالعه، برگ گیاه گردو از منطقه های گوناگون ایران جمع آوری شد و سپس عصاره آن به وسیلهی دستگاه کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا-طیفسنجی جرمی مورد تجزیه قرار گرفت. ویژگیهای ضدمیکروبی عصاره برگ گیاه گردو به وسیله باکتریهای گرم مثبت استافیلوکوکوس اروئوس(ATCC29737) و باسیلوس سوبتیلیس(ATCC6633)، باکتری گرم منفی اشرشیاکلای(ATCC10536) و مخمر کاندیدا آلبیکانس(ATCC10231) ارزیابی شد و پیکهای مسئول ویژگی ضدمیکروبی با استفاده از چندین روش برسنجی چندمتغیرهی خطی، شناسایی شد. نتیجههای این روشها به صورت نمودارهای برازش نمایش داده شدند که در آنها پیکهای ایجادکننده ویژگی ضدمیکروبی دارای ضریب برازش منفی هستند. روش برازش اجزای مستقل به دلیل سادگی، تفسیرپذیری بهتر ضریب های برازش و تکرارپذیری بالا، برای نشان دادن ترکیب های مسئول فعالیت ضدمیکروبی درنمونهها ترجیح داده میشود. سرانجام برای مشخص کردن ساختار شیمیایی ترکیب های شناخته شده در فعالیت ضدمیکروبی، از روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا- طیفسنج جرمی استفاده شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
برگ گیاه گردو،کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا- طیفسنجی جرمی،ترکیب های مسئول ویژگی ضدمیکروبی،برازش اجزای مستقل،
عنوان انگلیسی
Application of Multivariate Calibration Methods in Assessment of the Components Responsible for Antimicrobial Activity of Walnut Leaf Using Liquid Chromatography-Mass Spectrometry Technique
چکیده انگلیسی مقاله
Walnut leaf has good antioxidant, antifungal and antimicrobial properties. In this study, a walnut leaf from different regions of Iran was collected and then its extract was analyzed by high-performance liquid chromatography-mass spectrometry (HPLC-MS). Antimicrobial properties of walnut leaf extract were evaluated by gram-positive bacteria of Staphylococcus aureus (ATCC29737) and Bacillus subtilis (ATCC 6633), gram-negative bacteria of Escherichia coli (ATCC10536) and Candida albicans yeast (ATCC10231) and by some linear multivariate calibration techniques, the peaks potentially responsible for the antimicrobial activity were indicated. The results of these techniques were displayed as regression graphs, which peaks with negative regression coefficients cause antimicrobial properties. Independent component regression was preferred to exhibit the potential antimicrobial active compounds in samples because of simplicity, better interpretation of regression coefficients, and its high repeatability. Finally, High Performance Liquid Chromatography -Mass Spectrometry (HPLC-MS) was used to indicate the structure of chemical components, which were responsible for antimicrobial activity.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
برگ گیاه گردو,کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا- طیفسنجی جرمی,ترکیب های مسئول ویژگی ضدمیکروبی,برازش اجزای مستقل
نویسندگان مقاله
سعید معصوم |
گروه شیمی تجزیه، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
ناصر صمدی |
دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
بهاره مهرآرا |
دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
زهره زهرایی |
گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
نشانی اینترنتی
https://www.nsmsi.ir/article_37785_6b8b36bba6bcbbcda648de89ffa60d67.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات