این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
شیمی و مهندسی شیمی ایران، جلد ۳۸، شماره ۴، صفحات ۲۸۷-۲۹۸

عنوان فارسی تحلیل آماری و بهینه سازی شرایط عملیاتی تولید آنزیم لیپاز از قارچ رایزوپوس اوریزا
چکیده فارسی مقاله در این بررسی به منظور بهینه سازی تولید آنزیم لیپاز به وسیله قارچ رایزوپوس اوریزا در محیط کشت مایع، طراحی آزمایش به روش سطح پاسخ با استفاده از نقطه مرکزی توسط نرم افزارDesign Expert 7.0.0، به کار گرفته شد. در این فرایند، برای بهینه سازی با انتخاب متغیرهای نسبت جرمی منبع کربنی به نیتروژنی(C/Nدور چرخش(دور بر دقیقه، rpmو پی اچ اولیه(pH) در بازه تغییرها به ترتیب (1-0.2)، (250-100)و (8-5) شد. آزمایش ­ها با استفاده از محرک روغن زیتون(به عنوان منبع کربنی) و در دمای ثابت 32 درجه سلسیوس انجام گرفت. میزان فعالیت آنزیم لیپاز تولید شده با استفاده از روش تیتراسیون اسیدهای چرب آزاد به وسیله سود 1/0 مولار سنجش، و جرم توده زیستی نیز محاسبه شد )هدف اندازه گیری فعالیت آنزیم و جرم توده زیستی تولیدی بعد از 48 و 96 ساعت). تحلیل آماری داده های تجربی به دست آمده از اندازه گیری فعالیت آنزیم لیپازمنجر به ارایه مدل برازش با اطمینان 95%، برای فعالیت آنزیم پس از مدت کشت 48 ساعت شد، که بیانگر تأثیر دلخواه افزایش دور همزن و بازی بودن محیط و همچنین نشانگر تأثیر دلخواه افزایش دور همزن و کاهش نسبت جرمی منبع کربنی به نیتروژنی برای فعالیت آنزیم لیپاز پس از مدت کشت 96 ساعت می باشد. شرایط بهینه برای تولیدآنزیم لیپاز، به ترتیب برای مدت کشت بعد از 48 و 96 ساعت، در نسبت جرمی منبع کربنی به نیتروژنی (2/0)، دور چرخش (100) و پی اچ اولیه (8)، با تولید بیش­ترین فعالیت برون سلولی آنزیم لیپاز(48/2 و809/4)U/mL  به ­دست آمد که نسبت به پژوهش ­های همانند پیشین فرایند کارآمدتری نشان می دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بهینه سازی،رایزوپوس اوریزا،تحلیل آماری،شرایط عملیاتی،روش سطح پاسخ،

عنوان انگلیسی Statistical Analysis and Optimization of Operation Conditions of Lipase Production by Rhizopus Arrhizus
چکیده انگلیسی مقاله In this study, in order to optimize the production of lipase from Rhizopus oryzae in the liquid culture medium, the design of the experiment was carried out by using the response surface methodology to the central operating state by the design expert 7.0.0 software. Fermentation was performed by selecting the parameters including the mass ratio of carbon source to nitrogen source, the agitation speed, and the initial pH in the range of variation (0.2-1), (100-250), (5-8) respectively. The experiments were carried out by using the olive oil stimulus as a carbon source at 32 ° C. The activity amount of the lipase enzyme was measured by titration of the free fatty acids (NaOH 0.1 molar as a titrant) and the mass of biomass was calculated by the gravity method. (Responses: Enzyme activity and the bulk of mass both produced after 48 and 96 hours). The statistical analysis of the experimental data was obtained from measuring the activity of the lipase enzyme, indicates that the models presented with 95% confidence for enzyme activity after 48 hours of cultivation have the desired effect of increasing the agitation and the alkalinity of the culture. It also shows that It is desirable to increase the agitation of the stirrer and reduce the mass ratio of the carbon source to the nitrogen source for the activity of the lipase enzyme after 96 hours of cultivation. Optimum fermentation conditions of lipase enzyme, respectively, the ratio of carbon source to nitrogen source 0.4, agitation 100 (rpm) and initial pH 8, with the production of the highest activity of the extracellular lipase enzyme (2.48, 4.89)(U/ml) was obtained after 48 and 96 h cultivation which shows a more efficient process than previous similar researches.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله بهینه سازی,رایزوپوس اوریزا,تحلیل آماری,شرایط عملیاتی,روش سطح پاسخ

نویسندگان مقاله شبنم قنبرزاده |
آزمایشگاه آموزشی- تحقیقاتی بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تهران تهران، ایران

مهسا اسماغیل زاده |
آزمایشگاه آموزشی- تحقیقاتی بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تهران تهران، ایران

زینب صالحی |
آزمایشگاه آموزشی- تحقیقاتی بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تهران تهران، ایران

پژمان قلیچ |
آزمایشگاه آموزشی- تحقیقاتی بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تهران تهران، ایران


نشانی اینترنتی https://www.nsmsi.ir/article_32282_dbd23b0bdff74be8fcc39ee4def3e055.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات