این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
شیمی و مهندسی شیمی ایران
، جلد ۳۸، شماره ۳، صفحات ۱۰۵-۱۱۵
عنوان فارسی
ریزپوشانی دوکوزاهگزاانوئیک اسید (DHA) در زیستکامپوزیت آلژینات، پکتین و ژلاتین و بررسی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی آن
چکیده فارسی مقاله
اسید چرب چند غیر اشباعی دوکوزاهگزاانوئیک اسید (
DHA
) از مهمترین اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری امگا-3 با اثرهای سلامت بخش فراوان می باشد، که در صنعت غذاهای فراسودمند مورد توجه زیادی
قرار گرفته است. وجود پیوند های دوگانه در اسید چرب
DHA
باعث تخریب اکسایشی شده و به سرعت ایجاد طعم و
بوی ناخوشایند کرده و از اثرهای تغذیه ای آن می کاهد. هدف از این پژوهش توسعه ی یک نوع ریزکپسول است که بتواند اسید چرب
DHA
را کپسوله کرده و از آن در برابر شرایط نامناسب محافظت کند. نخست، زیست کامپوزیتی
تشکیل شده از آلژینات، پکتین و ژلاتین با غلظتهای معین تهیه شد و کپسول ها به روش ژل های شدن یونی کلسیم ـ آلژینات
سنتز شدند. ریختشناسی ، بلورینگی، پیوندهای فیزیکی و شیمیایی و آنالیز گرمایی پلیمرها و زیستکامپوزیت دارای
DHA
بهترتیب با استفاده از روشهای
SEM
،
XRD
،
FT-IR
و
TGA
مورد بررسی قرار گرفتند. طبق نتیجه ها، میکروذره های کروی و مسطح تولید شده دارای بازده ریزپوشانی %77.78 و بازده فرایند %88.97 بودند. در مجموع، زیست کامپوزیت اسید چرب
DHA
سنتز شده با این روش، می تواند به عنوان سامانه ای نوین در حفظ و نگهداری اسید چرب
DHA
در صنعت غذاهای فراسودمند مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دوکوزاهگزاانوئیک اسید،ریزپوشانی،سدیم آلژینات،پکتین،ژلاتین،
عنوان انگلیسی
Microencapsulation of Docosahexaenoic Acid in Alginate, Pectin and Gelatin Composite and Evaluation of Physicochemical Characteristics
چکیده انگلیسی مقاله
DHA fatty acid is an important omega-3 polyunsaturated fatty acid that was becoming
increasingly popular in the food fortification industry due to its beneficial health effects. Having multiple double bonds in the structure of DHA fatty acid leads to oxidative degradation that produces unpleasant odor and flavor and ultimately decreases the nutritional value. The aim
of this study was to develop a microencapsulation system that can be embedded DHA protecting it from
adverse conditions. At first, bio-composite comprise of sodium alginate, pectin, and gelatin was prepared and the microencapsulation procedure was carried out by Ca-alginate, ionotropic-gelation method. Polymers and bio-composite were characterized using SEM, XRD, FT-IR, and TGA analysis. Based on the results, spherical and smooth micro-particles with an encapsulation efficiency of 77.78% and process efficiency of 88.97% were synthesized. Though, the microcapsules synthesized can be used as a new protective system and carrier in the fortified foods industry increasing the stability of DHA-rich oils.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
دوکوزاهگزاانوئیک اسید,ریزپوشانی,سدیم آلژینات,پکتین,ژلاتین
نویسندگان مقاله
اسماء سادات وزیری |
مرکز تحقیقات بیوشیمی و محیط زیست، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف، صندوق پستی 11155-11365، تهران، ایران
ایران عالم زاده |
مرکز تحقیقات بیوشیمی و محیط زیست، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف، صندوق پستی 11155-11365، تهران، ایران
منوچهر وثوقی |
مرکز تحقیقات بیوشیمی و محیط زیست، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف، صندوق پستی 11155-11365، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://www.nsmsi.ir/article_31465_c163e187ee715a34d073e33a8d3500d7.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات