این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۳۳، شماره ۲، صفحات ۴۹-۶۰
عنوان فارسی
تأثیر ۸ هفته تمرینات مقاومتی و مصرف روغن بذر کتان بر برخی از عوامل آنتیاکسیدانی (کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز) در زنان مبتلا به دیابت نوع۲؛ مطالعه کارآزمایی بالینی
چکیده فارسی مقاله
سابقه
و هدف:
هایپرگلایسمی ناشی از دیابت، انجام تمرینات ورزشی با شدت بالا و تغذیه نامناسب موجب افزایش تولید رادیکالها
آزاد
میشود. هدف از پژوهش حاضر تعیین تأثیر 8 هفته تمرینات مقاومتی و مصرف روغن بذر کتان بر برخی از بیومارکرهای آنتیاکسیدانی (کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز) در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
مواد و روش
ها:
این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی در 60 نفر از زنان 50 تا 65 ساله مبتلا به دیابت نوع 2، در 4 گروه 15 نفری (تمرین، مکمل، مکمل+تمرین و کنترل) انجام شد.گروه تمرینات به اجرای تمرینات به مدت 8 هفته و 3 نوبت در هفته با شدت 40 درصد (1 تکرار بیشینه) پرداختند و گروههای استفاده کننده از مکمل نیز روزانه، دو عدد کپسول 200 میلیگرمی روغن بذر کتان مصرف کردند.
از خونگیری به میزان 5 سیسی از ورید بازویی در دو مرحله پیش و پسآزمون برای اندازهگیری شاخصهای
Superoxide dismutase (SOD)
و
(CAT)
Catalase
استفاده شد. برای آنالیز دادهها از آزمون
t
وابسته و تحلیل واریانس یکراهه (
ANOVA
) در نرمافزار
SPSS
ورژن 25 در سطح معنیداری 0/05 استفاده شد.
یافته
ها:
طبق نتایج، بهدنبال اجرای 8 هفته مداخله، در گروه تمرین مقاومتی(0/04
P=
)، گروه روغن بذرکتان (0/00
P=
)
و گروه تمرین مقاومتی+روغن بذرکتان (0/02
P=
)، افزایش معنیداری در متغیر
CAT
مشاهده شد
؛ اما در گروه کنترل،
اختلاف معنیداری مشاهده نشد (0/32
P=
). همچنین، در گروه تمرین مقاومتی (0/03
P=
)، گروه روغن بذرکتان (0/00
P=
)
و گروه تمرین مقاومتی+روغن بذرکتان (0/00
P=
) افزایش معنیداری در متغیر
SOD
مشاهده شد؛ در حالی که در گروه کنترل، اختلاف معنیداری مشاهده نشد (0/67
P=
).
از سوی دیگر، بیشترین میزان افزایش در متغیرهای
SOD
و
CAT
در گروه مصرف روغن بذر کتان مشاهده شد.
استنتاج:
به نظر میرسد که مصرف روغن بذر کتان، تمرینات مقاومتی که با شدت متوسط صورت گرفته و بهکارگیری هر دو به صورت همزمان، دارای تأثیرات مثبت بر بالا بردن ظرفیت عوامل آنتیاکسیدانی
SOD
و
CAT
باشند.
شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 3
N
20221120056548
IRCT
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنزیم سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، آنزیم کاتالاز (CAT)، تمرینات مقاومتی، روغن بذر کتان، دیابت نوع 2
عنوان انگلیسی
The Effect of 8 Weeks of Resistance Training and Consumption of Flaxseed Oil on Some Antioxidant Factors (Catalase and Superoxide Dismutase) in Women with Type 2 Diabetes: A Randomized Controlled Trial
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose:
An increase in the production of free radicals is observed after intense exercise and poor diet. The aim of this study was to determine the effects of 8 weeks of resistance training and consumption of flaxseed oil on some antioxidant biomarkers, catalase (CAT) and superoxide dismutase (SOD), in women with type 2 diabetes
.
Materials and methods:
The study was conducted as a clinical trial with 60 women aged 50 to 65 years with type 2 diabetes and comprised four groups: supplement (n=15), exercise (n=15), supplement + exercise (n=15), and control (n=15). The intervention group performed exercise at 40% of 1-RMthree times a week for 8 weeks. The supplement users also took two capsules of 200 mg flaxseed oil daily. To measure the CAT and SOD indicators, 5 cc were taken from the brachial vein in two phases, before and after the test. To analyze the data, a dependent t-test and a one-way analysis of variance (ANOVA) were performed in SPSS version 25 software at a significance level of 0.05
.
Results:
According to the results, a significant increase in CAT variables was observed after 8 weeks of intervention in the resistance training group (P= 0.04), the flaxseed oil group (P= 0.00), and the resistance training and flaxseed oil group (P= 0.02). However, no significant difference was found in the control group (P= 0.32). In addition, a significant increase in the SOD variable was observed in the resistance training group (P= 0.03), the flaxseed oil group (P= 0.00), and the resistance training + flaxseed oil group (P= 0.00); while no significant difference was observed in the control group (P= 0.67). Furthermore, the highest increase in SOD and CAT variables was observed in the flaxseed oil consumption group
.
Conclusion:
It appears that the consumption of flaxseed oil, moderate-intensity resistance exercise, and the simultaneous use of both have positive effects on increasing the capacity of the antioxidant agents SOD and CAT.
(Clinical Trials Registry Number:
IRCT20221120056548N3
)
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Catalase(CAT), Superoxide dismutase(SOD), Flaxseed oil, Resistance training, Type 2 Diabetes
نویسندگان مقاله
فاطمه فیروزیار | Fatemeh Firuzyar
MSc in Exercise Physiology, Alborz Danesh University, Qazvin, Iran
کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه دانش البرز، قزوین، ایران
سعید شاملو کاظمی | Saeid Shamlou Kazemi
PhD Candidate in Exercise Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Bu-Ali Sina University, Hamadan, Iran
دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، همدان، ایران
علی همتی عفیف | Ali Hemati Afif
Associate Professor, Department of Physical Education and Sport Sciences, Faculty of Social Sciences, International Imam Khomeini University, Qazvin, Iran
دانشیار، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-16423-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بیماریهای متابولیک ارثی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات