این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۳۳، شماره ۲، صفحات ۴۹-۶۰

عنوان فارسی تأثیر ۸ هفته تمرینات مقاومتی و مصرف روغن بذر کتان بر برخی از عوامل آنتی‌اکسیدانی (کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز) در زنان مبتلا به دیابت نوع۲؛ مطالعه کارآزمایی بالینی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: هایپرگلایسمی ناشی از دیابت، انجام تمرینات ورزشی با شدت بالا و تغذیه نامناسب موجب افزایش تولید رادیکال‌ها آزاد می‌شود. هدف از پژوهش حاضر تعیین تأثیر 8 هفته تمرینات مقاومتی و مصرف روغن بذر کتان بر برخی از بیومارکرهای آنتی‌اکسیدانی (کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز) در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی در 60 نفر از زنان 50 تا 65 ساله مبتلا به دیابت نوع 2، در 4 گروه 15 نفری (تمرین، مکمل، مکمل+تمرین و کنترل) انجام شد.گروه تمرینات به اجرای تمرینات به مدت 8 هفته و 3 نوبت در هفته با شدت 40 درصد (1 تکرار بیشینه) پرداختند و گروه‌های استفاده‌ کننده از مکمل نیز روزانه، دو عدد کپسول 200 میلی‌گرمی روغن بذر کتان مصرف کردند. از خون‌گیری به میزان 5 سی‌سی از ورید بازویی در دو مرحله پیش و پس‌آزمون برای اندازه‌گیری شاخص‌های Superoxide dismutase (SOD) و (CAT) Catalase استفاده شد. برای آنالیز داده‌ها از آزمون t وابسته و تحلیل واریانس یک‌راهه (ANOVA) در نرم‌افزار SPSS ورژن 25 در سطح معنی‌داری 0/05 استفاده شد.
یافتهها: طبق نتایج، به‌دنبال اجرای 8 هفته مداخله، در گروه تمرین مقاومتی(0/04P=)، گروه روغن بذرکتان (0/00P=) و گروه تمرین مقاومتی+روغن بذرکتان (0/02P=)، افزایش معنی‌داری در متغیر CAT مشاهده شد؛ اما در گروه کنترل، اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد (0/32P=). هم‌چنین، در گروه تمرین مقاومتی (0/03P=)، گروه روغن بذرکتان (0/00P=) و گروه تمرین مقاومتی+روغن بذرکتان (0/00P=) افزایش معنی‌داری در متغیر  SODمشاهده شد؛ در حالی که در گروه کنترل، اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد (0/67P=). از سوی دیگر، بیش‌ترین میزان افزایش در متغیرهای SOD و CAT در گروه مصرف روغن بذر کتان مشاهده شد.
استنتاج: به نظر می‌رسد که مصرف روغن بذر کتان، تمرینات مقاومتی که با شدت متوسط صورت گرفته و به‌کارگیری هر دو به صورت هم‌زمان، دارای تأثیرات مثبت بر بالا بردن ظرفیت عوامل آنتی‌اکسیدانی  SODو CAT باشند.

شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 3N20221120056548IRCT
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنزیم سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، آنزیم کاتالاز (CAT)، تمرینات مقاومتی، روغن بذر کتان، دیابت نوع 2

عنوان انگلیسی The Effect of 8 Weeks of Resistance Training and Consumption of Flaxseed Oil on Some Antioxidant Factors (Catalase and Superoxide Dismutase) in Women with Type 2 Diabetes: A Randomized Controlled Trial
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: An increase in the production of free radicals is observed after intense exercise and poor diet. The aim of this study was to determine the effects of 8 weeks of resistance training and consumption of flaxseed oil on some antioxidant biomarkers, catalase (CAT) and superoxide dismutase (SOD), in women with type 2 diabetes.
Materials and methods: The study was conducted as a clinical trial with 60 women aged 50 to 65 years with type 2 diabetes and comprised four groups: supplement (n=15), exercise (n=15), supplement + exercise (n=15), and control (n=15). The intervention group performed exercise at 40% of 1-RMthree times a week for 8 weeks. The supplement users also took two capsules of 200 mg flaxseed oil daily. To measure the CAT and SOD indicators, 5 cc were taken from the brachial vein in two phases, before and after the test. To analyze the data, a dependent t-test and a one-way analysis of variance (ANOVA) were performed in SPSS version 25 software at a significance level of 0.05.
Results: According to the results, a significant increase in CAT variables was observed after 8 weeks of intervention in the resistance training group (P= 0.04), the flaxseed oil group (P= 0.00), and the resistance training and flaxseed oil group (P= 0.02). However, no significant difference was found in the control group (P= 0.32). In addition, a significant increase in the SOD variable was observed in the resistance training group (P= 0.03), the flaxseed oil group (P= 0.00), and the resistance training + flaxseed oil group (P= 0.00); while no significant difference was observed in the control group (P= 0.67). Furthermore, the highest increase in SOD and CAT variables was observed in the flaxseed oil consumption group.
Conclusion: It appears that the consumption of flaxseed oil, moderate-intensity resistance exercise, and the simultaneous use of both have positive effects on increasing the capacity of the antioxidant agents SOD and CAT.

(Clinical Trials Registry Number: IRCT20221120056548N3)
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Catalase(CAT), Superoxide dismutase(SOD), Flaxseed oil, Resistance training, Type 2 Diabetes

نویسندگان مقاله فاطمه فیروزیار | Fatemeh Firuzyar
MSc in Exercise Physiology, Alborz Danesh University, Qazvin, Iran
کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه دانش البرز، قزوین، ایران

سعید شاملو کاظمی | Saeid Shamlou Kazemi
PhD Candidate in Exercise Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Bu-Ali Sina University, Hamadan, Iran
دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، همدان، ایران

علی همتی عفیف | Ali Hemati Afif
Associate Professor, Department of Physical Education and Sport Sciences, Faculty of Social Sciences, International Imam Khomeini University, Qazvin, Iran
دانشیار، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-16423-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیماریهای متابولیک ارثی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات