این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۳۳، شماره ۲، صفحات ۱۳۹-۱۵۰

عنوان فارسی مقایسه اثر ضد میکروبی عصاره دانه انار با وارنیش فلوراید MI و اثرهای سینرژیسم آن ها بر باکتری های پوسیدگی زای دندان (استرپتوکوکوس موتانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس) در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: خواص ضد باکتریایی انار در مطالعات متعددی بررسی شده است. هدف از این مطالعه مقایسه اثر ضد میکروبی عصاره دانه انار (PSE: Pomegranate Seed Extract) با وارنیش فلوراید MI و نیز بررسی اثر سینرژیسم آنها بر باکتریهای پوسیدگیزای دهانی استرپتوکوکوس موتانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بود.
مواد و روشها: در این مطالعه in-vitro، از تست‌های دیسک آگار دیفیوژن (قطر هاله عدم رشد) و میکروبراث دایلوشن برای بررسی خواص ضد باکتریایی و حداقل غلظت مهاری (MIC) و کشندگی (MBC) ترکیبات استفاده شد. فعالیت ضد باکتریایی عصاره‌های متانولی در 5 گروه PSE، PSE و وارنیش، وارنیش MI، کنترل مثبت (آمپی‌سیلین و اریتروماسین) و کنترل منفی (سرم فیزیولوژیک استریل) بررسی شد. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS نسخه 22 تحلیل شدند.
یافتهها: بیش‌ترین قطر هاله مهار رشد در استرپتوکوکوس موتانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به ترتیب در ترکیب دو عصاره ((mm) 0/22±12/0) و وارنیش ((mm) 0/22±12/1) بود و نیز کم‌ترین قطر هالهها در PSE به ثبت رسید (به ترتیب (mm) 0/0±8/1 و (mm) 0/5±4/1). وارنیش کم‌ترین MIC و MBC را در هر دو گونه باکتریایی به ثبت رساند. در مهار رشد استرپتوکوکوس موتانس، PSE و وارنیش عملکردی مشابه داشتند (0/588P=)؛ در حالی که اثرهای سینرژیستی چشمگیری در استفاده هم‌زمان از دو عصاره مشاهده شد (0/05>P).
استنتاج: وارنیش نسبت به سایر گروه‌های مورد مطالعه دارای اثرهای سودمندتری بود و برای مهار رشد دو گونه باکتریایی به غلظت کم‌تری از آن نیاز است. با این حال میتوان از غلظتهای بالای PSE، با و بدون وارنیش فلوراید در برابر استرپتوکوکوس موتانس بهره برد.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله استرپتوکوکوس موتانس، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، عصاره دانه انار، وارنیش فلوراید، Punica granatum

عنوان انگلیسی Comparison of the Antimicrobial Effect of Pomegranate Seed Extract with MI Fluoride Varnish and Their Synergistic Effects against Cariogenic Bacteria (Streptococcus mutans and Lactobacillus acidophilus)-an in-Vitro Study
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: The antibacterial properties of pomegranate have been investigated in numerous studies. The aim of this study was to compare the antimicrobial effect of pomegranate seed extract (PSE) with Minnimally Invasive (MI) fluoride varnish and also to investigate their synergistic effect on the caries-causing bacteria Streptococcus mutans and Lactobacillus acidophilus bacteria.
Materials and methods: In this in-vitro study, the antibacterial properties and the minimum inhibitory and bactericidal concentrations (MIC and MBC, respectively) of the the compounds were investigated using the disk agar diffusion test (growth inhibition halo) and the micro broth dilution test. The antibacterial activity of the methanolic extracts was studied in 5 groups: PSE, PSE and varnish, MI varnish, positive control (ampicillin and erythromycin) and negative control (sterile physiological serum). The data were analyzed using SPSS ver22 software.
Results: The largest diameter of growth inhibition in S. mutans and L. acidophilus was observed in the combination of two extracts (12±0.22mm) and varnish (12±1.22mm), respectively, while the smallest diameters were recorded in PSE (8.0±1.0mm and 4.0±1.5mm, respectively). Varnish showed the lowest MICs and MBCs for both types of bacteria tested. PSE and varnish showed similar results in inhibiting the growth of S. mutans (P=0.588); however, the simultaneous use of two extracts showed significant synergistic effects (P<0.05).
Conclusion: The MI varnish has a more favorable effect than the other groups studied, and a lower concentration is required to inhibit the growth of two bacterial species. However, high concentrations of PSE, with and without fluoride varnish, can be used against Streptococcus mutans.

 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Fluoride varnish, Lactobacillus acidophilus, Pomegranate seed extract, Punica granatum, Streptococcus mutans

نویسندگان مقاله اعظم نحوی | azam nahvi
Dental Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran and Associate Professor, Department of Pediatric Dentistry, Faculty of Dentistry, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مرکز تحقیقات دندان‌پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران و دانشیار، گروه کودکان، دانشکده دندان‌پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

حمیدرضا گلی | Hamid Reza Goli
Associate Professor, Department of Medical Microbiology and Virology, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical
دانشیار، گروه میکروب‌شناسی و ویروس‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

علی داوودی | Ali Davoodi
Assistant Professor, Department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran Sciences, Sari, Iran
استادیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

علی جعفری | Ali Jafari
Dentist, Sari, Iran
دندان‌پزشک، ساری، ایران

ابوالفضل حسین نتاج | Abolfazl Hosseinnataj
Assistant Professor, Department of Biostatistics and Epidemiology, Faculty of Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
استادیار، گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

فاطمه گل کار | Fatemeh Golkar
Dentist, Sari, Iran
دندان‌پزشک، ساری، ایران

بنفشه سلیمانی | Banafsheh Soleimani
Pediatric Dentist, Sari, Iran
متخصص دندان‌پزشک اطفال، ساری، ایران


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-15967-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده دندانپزشکی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات