این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Medicinal Plants and By-products، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۱۶۷-۱۷۳

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Sugars, Total Acids and Physicochemical Characteristics of Black Mulberry (Morus nigra) Genotypes
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to determine total acid and individual sugars in fruit of some black mulberry. The content of individual sugars in fruits was determined by HPLC. Total acidity (TA), total soluble solids (TSS) and pH value of juice were also evaluated. HPLC analysis of juice allowed the detection of 2 sugars. Glucose was the dominant sugar for all mulberries. The amount of total sugars ranged from 8.98 to 13.26 g/100g. The amount of total acids changed from 0.94 to 1.82%. The pH value ranged from 3.80 to 4.60. TSS content changed from 12.40 to 16.00 %. Juice content ranged from 50 to 70 %. Total flavonoid ranged from 0.94 to 1.26 mg/g DW. Among the three mulberries evaluated, genotype 3 demonstrated the maximum rate of sugars. As an outcome of our investigation, we can express that the genotypes can affect the amount of sugars and acids of fruit.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Black mulberry, Morus nigra, genotype, total acid, sugar

نویسندگان مقاله Behzad Babazadeh Darjazi |
Department of Horticulture, Roudehen Branch, Islamic Azad University, Roudehen, Iran

Kamkar Jaimand |
Department of Medicinal Plants & By-products, Research Institute of Forest and Rangelands, Tehran, Iran


نشانی اینترنتی https://jmpb.areeo.ac.ir/article_128027_316cdf1c01d51d8a7eb644b6bd4db724.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات