این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
شیمی و مهندسی شیمی ایران
، جلد ۴۲، شماره ۱، صفحات ۳۱۳-۳۲۵
عنوان فارسی
بررسی تأثیر افزایش تعداد پلهها و افزودن بافل در آب شیرینکن خورشیدی پلکانی
چکیده فارسی مقاله
امروزه استفاده از انواع انرژی های تجدید شدنی با توجه به مشکلهای سوخت های فسیلی از جمله آلودگی محیط زیست و هزینه های اقتصادی آن، اهمیت زیادی پیدا کرده است. استفاده از انرژی خورشیدی با توجه به فراوانی و در دسترس بودن این انرژی و قابلیت ذخیره و تبدیل آن به صورت های دیگر انرژی مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش، یک آب شیرینکن پلکانی در حالت دو بعدی با استفاده از نرمافزار کامسول (Comsol) شبیهسازی شده است. همچنین افزایش تعداد پله ها و افزودن تعدادی بافل گرمایی برای افزایش میزان آب شیرین تولیدی مورد بررسی قرار گرفته است. نتیجههای بهدست آمده از شبیهسازی با دادههای تجربی مقایسه شد. میزان خطای میانگین برای آب شیرین تولیدی و دمای آب شور بهدست آمده از نرمافزار با مقدارهای تجربی، به ترتیب 78/11 و 75/1 درصد می باشد. نتیجههای نشان می دهد هر چه تعداد پلهها افزایش یابد، میزان آب شیرین تولیدی افزایش خواهد یافت. افزونبر این افزودن 3 بافل به ارتفاع 3/0 سانتیمتر نسبت به حالت موجود دستگاه، میزان آب شیرین تولیدی را 65/9% افزایش می یابد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آب شیرین کن پلکانی، شبیهسازی عددی، COMSOL، بافل گرمایی،
عنوان انگلیسی
Investigating the effect of increasing the number of steps and adding thermal fin in stepped solar still
چکیده انگلیسی مقاله
Today, the use of renewable energies has become increasingly important due to the fossil fuels being consumed which cause environmental pollution. The use of solar energy due to the abundance and availability of this energy and the ability to save and convert it into other forms of energy has been considered. In this work, a stepped solar still is simulated in two dimensions using Comsol software. Also, increasing the number of stairs and adding a number of Fins to increase the amount of fresh water produced has been studied. The simulation results were compared with the experimental data. The average error rate for fresh water produced and the temperature of saline water obtained from the software with experimental values are 11.78 and 1.75 percent, respectively. The results show that as the number of steps increases, the amount of fresh water produced increases. In addition, adding three thermal fins with a size of 0.3 cm on the stairs compared to the existing state of the device, the amount of fresh water produced increases by 9.65%.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آب شیرین کن پلکانی, شبیهسازی عددی, COMSOL, بافل گرمایی
نویسندگان مقاله
فروغ درانی |
گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شهید نیکبخت، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
محمد رضا سردشتی بیرجندی |
گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شهید نیکبخت، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
فرهاد شهرکی |
گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شهید نیکبخت، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
نشانی اینترنتی
https://www.nsmsi.ir/article_246807_4aa8202352b0329f78824d8a87c23c06.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات