این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۳۱، شماره ۹، صفحات ۷۰۶۲-۷۰۶۹

عنوان فارسی تعیین فراوانی ژن‌های تولیدکننده کلیسین‌های Ia و V در ایزوله‌های Escherichia coli جدا شده از نمونه‌های بالینی مراکز درمانی شهر یزد
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: باکتریوسین‌ها پپتیدهایی با خاصیت ضد میکروبی می‌باشند. آنها به صورت ریبوزومال سنتز شده و توسط هر دو گروه از باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی تولید می‌شوند. باکتریوسین‌های تولید شده توسط Escherichia coli، کلیسین نام دارند. کلیسینها در باکتریهای کومنسال، مانع از رشد باکتریهای پاتوژن میشوند و در سویههای پاتوژن باعث افزایش ویرولانس باکتری میگردند. هدف از مطالعه حاضر تعیین فراوانی ژن‌های col V و col Ia در نمونه‌های Escherichia coli جدا شده از بیماران با عفونت ادراری در شهر یزد است.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی - مقطعی، تعداد 160 جدایه Escherichia coli از نمونه ادرار بیماران جدا شد و با آزمایشات بیوشیمیایی رایج شناسایی گردید. سپس واکنش PCR جهت بررسی فراوانی ژن‌های تولید‌کننده col V و col Ia با استفاده از پرایمر‌های اختصاصی انجام شد و پس از تعیین توالی، نتایج با استفاده از نرم‌افزارversion 16   SPSSواکاوی گردید.
نتایج: در این مطالعه از میان 160 جدایه Escherichia coli مورد بررسی، ژن کلیسین در26/9 درصد از جدایه‌ها شناسایی شد. فراوانی ژن col Ia (4/24درصد) و فراوانی ژن col V (6/10درصد) به‌دست آمد. هم‌چنین در 8/12 درصد از جدایهها، هر دو ژن مورد بررسی با هم شناسایی گردید. فراوانی ایزوله‌هایی که فقط ژن col Ia را داشتند، 16/2درصد و ایزوله‌هایی که فقط ژن col V را داشتند، 2/5 درصد بود.
نتیجه‌گیری: در این بررسی، جدایه‌های دارای ژن col Ia فراوانی بالایی را نشان دادند. اغلب سویه‌های دارای ژن col V، دارای ژن col Ia نیز بودند. بنابراین ژن col V اغلب همراه ژن col Ia مشاهده می‌شود.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اشرشیا‌کلی، باکتریوسین، کلیسین

عنوان انگلیسی Determining the Frequency of Genes Producing Colicins Ia and V in Escherichia coli Strains Isolated from Clinical Samples of Medical Centers in Yazd City
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Bacteriocins are peptides with antimicrobial properties. They are ribosomally synthesized and produced by both gram-positive and gram-negative bacteria. The bacteriocins produced by Escherichia coli are called colicins. Colicins in commensal bacteria inhibit the growth of pathogenic bacteria and in pathogen strains, they increase bacterial virulence. The aim of this study was to evaluate the frequency of col V and col Ia genes in Escherichia coli specimens isolated from patients with urinary tract infections in Yazd City, Iran.
Methods: In this descriptive cross-sectional study, 160 Escherichia coli samples were isolated from urine specimens and identified by common biochemical tests. The amplification of col V and col Ia genes was performed by PCR method using specific primers and after sequencing, the results were analyzed using SPSS version 16 software.
Results: In this study, out of 160 Escherichia coli isolates examined, calicin gene was detected in 26.9% of the isolates. The frequency of col Ia gene was 24.4% and the frequency of col V gene was 10.6%. Furthermore, in 8.12% of isolates, both genes were identified together. The frequency of isolates containing only col Ia gene was 16.2% and isolates containing only col V gene was 2.5%.
Conclusion: In this study, isolates with col Ia gene showed high frequency. Most strains with col V gene also had col Ia gene. Therefore, the col V gene is often observed together with the col Ia gene.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Escherichia coli, Bacteriocin, Colicin.

نویسندگان مقاله حبیب اله زارع | Habibollah Zare
Department of Microbiology, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
گروه میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران.

اکرم آستانی | Akram Astani
Department of Microbiology, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
گروه میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران.

مینا گلبان | Mina Golban
Department of Microbiology, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
گروه میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران.

محمود وکیلی | Mahmood Vakili
Social Medicine Department, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
گروه پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران.

احمد مصدق | Ahmad Mosadegh
Department of Microbiology, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
گروه میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران.


نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1741-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات