این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۲۵، شماره ۴، صفحات ۸۷۹-۸۹۱

عنوان فارسی بررسی عملکرد و اجزای عملکرد بادام زمینی در کشت مخلوط ردیفی سری جایگزینی با چای ترش در سطوح مختلف کود نیتروژن
چکیده فارسی مقاله هدف: کشت مخلوط با افزایش تنوع محصولات و سوددهی در واحد سطح و زمان، اهمیت ویژه‌ای دارد. همچنین مدیریت بهینه کود نیتروژن نقش مؤثری در افزایش عملکرد محصولات کشاورزی ایفا می‌کند. ایـن مطالعه به‌منظور ارزیابی تأثیر نسبت­های کشت مخلوط چای ترش بر عملکرد و اجزای عملکرد بادام‌زمینی، تعیین بهترین الگوی کشت مخلوط و بهترین سطح کاربرد نیتروژن به‌منظور کاهش مصرف کود در مزارع چای ترش در شرایط اقلیمی منطقه سیستان انجام شد.
روش­ پژوهش: آزمایش به‌صورت کرت­های یک‌بار خردشده در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در دانشگاه زابل در سال زراعی 94-1393 اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل سطوح مختلف نیتروژن به‌عنوان عامل اصلی (صفر، 100، 200 و 300 کیلوگرم در هکتار نیتروژن از منبع اوره) و الگوی کشت مخلوط به‌عنوان عامل فرعی (کشت خالص چای ترش، کشت خالص بادام‌زمینی، 50+ 50 ، 75+ 25 ، 75+ 25) بود.
یافته ­ها: براساس نتایج به‌دست‌آمده اثر متقابل تیمارهای آزمایشی بر عملکرد اقتصادی بادام‌زمینی و چای ترش، زیست‌توده و شاخص برداشت بادام‌زمینی معنی­دار بود. بیش‌ترین عملکرد اقتصادی بادام‌زمینی (33/5995 کیلوگرم در هکتار) و چای ترش (83/730 کیلوگرم در هکتار) از کشت خالص بادام‌زمینی و چای ترش و مصرف 200 کیلوگرم نیتروژن در هکتار به‌دست آمد.
نتیجه ­گیری: با توجه به نتایج مشخص گردید که جهت کسب بالاترین میزان عملکرد در واحد سطح باید از نسبت کاشت 25 درصد چای ترش و 75 درصد بادام‌زمینی و استفاده هم‌زمان 200 کیلوگرم کود نیتروژن استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله الگوی کشت مخلوط، تعداد غلاف در بوته، عملکرد اقتصادی، نسبت برابری زمین، وزن صد دانه،

عنوان انگلیسی Evolution of Yield and Yield Components of Peanut Affected as Row Intercropping of Replacement Series Roselle in Different Nitrogen Levels
چکیده انگلیسی مقاله Objective: Intercropping is of special importance by increasing the variety of crops and profitability per unit area and time. Also, the optimal management of nitrogen fertilizer plays a role in increasing the yield of crops. This research was conducted in order to evaluate the effect of intercropping ratios of roselle on yield and yield components of peanut, determining the best planting combination in intercropping pattern and the best level of nitrogen application was done in order to reduce fertilizer consumption in roselle fields in the climatic conditions of Sistan region.
Methods: The experiment was conducted in the form of split plots based on a randomized complete block design with nine treatments and three replications at the Zabol University during growing reason about 2013-2014. The experimental treatments included nitrogen fertilizer levels as the main plot (0, 100, 200 and 300 kg.ha-1 nitrogen from the source of urea) and intercropping pattern as the sub plot included (pure Roselle, pure peanut, 50:50, 75:25, 75:25).
Results: Based on the obtained results, different levels of nitrogen and intercropping pattern showed a significant effect. The highest economic yield of peanuts (5995.33 kg. ha-1) and roselle (730.83 kg. ha-1) was obtained from sole peanut and roselle and the consumption of 200 kg.ha-1 nitrogen fertilizer.
Conclusion: According to the results, it was determined that in order to obtain the highest yield per unit area, the planting ratio of 25% of roselle and 75% of peanuts and the simultaneous use of 200 kg of nitrogen fertilizer should be used.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله الگوی کشت مخلوط, تعداد غلاف در بوته, عملکرد اقتصادی, نسبت برابری زمین, وزن صد دانه

نویسندگان مقاله اسحق پورکرمی |
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران. رایانامه: mehdi.pourkarami@uoz.ac.ir

مهدی دهمرده |
نویسنده مسئول، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران. رایانامه: dr.dahmardeh@uoz.ac.ir

محمد گلوی |
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران. رایانامه: mgalavi@uoz.ac.ir

عیسی خمری |
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران. رایانامه: ikhammari@uoz.ac.ir


نشانی اینترنتی https://jci.ut.ac.ir/article_93687_77d03a53f5ccc113e3813d375871afbb.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات