این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۲۵، شماره ۴، صفحات ۱۰۱۵-۱۰۲۹
عنوان فارسی
بررسی تأثیر روش و میزان آبیاری بر عملکرد، کارایی مصرف آب و کیفیت یونجه
چکیده فارسی مقاله
هدف:
مطالعه با هدف بررسی تأثیر سطوح مختلف آبیاری بر عملکرد علوفه، کیفیت و کارایی مصرف آب یونجه در روشهای مختلف آبیاری در مرکز تحقیقات جنوب استان کرمان انجام شد.
روش پژوهش:
آزمایش مزرعهای بهصورت کرتهای خردشده در قالب بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار به مدت دو سال انجام شد. سه روش آبیاری شامل 1- آبیاری غرقابی، 2- آبیاری قطرهای زیرسطحی، 3- آبیاری تیپ زیرسطحی بهعنوان فاکتور اصلی، چهار سطح آبیاری شامل (1- آبیاری براساس 100 درصد نیاز آبی، 2- آبیاری براساس 90 درصد نیاز آبی، 3- آبیاری بر اساس 80 درصد نیاز آبی، 4- آبیاری بر اساس 70 درصد نیاز آبی) بهعنوان عامل فرعی بودند.
یافته ها:
نتایج نشان داد آبیاری در شرایط 70 درصد نیاز آبی گیاه منجر به کاهش الیاف نامحلول در شوینده خنثی، کاهش پروتئین به میزان 31 درصد و عملکرد علوفه خشک به میزان 13 درصد نسبت به آبیاری کامل شد. نتایج تجزیه مرکب نشان داد اثر متقابل سطوح آبیاری و روش آبیاری بر عملکرد علوفه تر، کارایی مصرف آب علوفه تر و خشک و درصد خاکستر معنیدار شد. بیشترین میزان عملکرد علوفه تر و درصد خاکستر در تیمار آبیاری 100 درصد نیاز آبی و آبیاری تیپ زیرسطحی بهدست آمد. بیشترین میزان کارآیی مصرف آب علوفه تر و کارایی مصرف آب علوفه خشک در تیمار آبیاری براساس 70 درصد نیاز آبی و روش آبیاری تیپ زیرسطحی بود.
نتیجه گیری:
در شرایط خشکی و کمآبیاری، برای رسیدن به کارآیی بالاتر مصرف آب، استفاده از روش آبیاری قطرهای تیپ زیرسطحی پیشنهاد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آبیاری زیر سطحی، جیرفت، کارآیی مصرف آب، کم آبی، یونجه،
عنوان انگلیسی
Study Effect of Irrigation Method and Level on Yield, Water Use Efficiency and Quality of Alfalfa
چکیده انگلیسی مقاله
Objective:
The aim of this study was to investigate the effect of different deficit-irrigation methods on forage yield, quality and water use efficiency of alfalfa under different water applications in agricultural research center of Jiroft province
Methods:
The field experiment was carried out in split plot in a randomized complete block design with three replications for two years in agricultural and natural resources research center of Jiroft. Experimental treatments include three types of irrigation systems (Flooding Irrigation (FI), Subsurface tap irrigation (STI), and subsurface drip irrigation (SDI)) and four levels of irrigation (I
100
: replenishment of 100 Percent of plant water requirements, I
90
: replenishment of 90 Percent of plant requirements, I
80
: replenishment of 80 Percent of plant water requirements, and I
70
: replenishment of 70 Percent of plant water requirements).
Results:
The results showed an irrigation level of 70 percent of plant water requirements decreased NDF, CP (31 Percent) and dry forage yield. Irrigation methods and drought stress resulted in a significant reduction in fresh forage yield, water use efficiency, ASH (percent). The highest fresh forage yield, ASH (percent) were obtained by 100 percent of plant water requirements× Subsurface tap irrigation (STI). The highest Fresh forage yield water use efficiency obtained by 70 percent of plant water requirements × Subsurface drip tap irrigation (STI).
Conclusion:
In the conditions of drought and low irrigation levels, for achieving higher water use efficiency, it is suggested to use subsurface drip irrigation method. The subsurface drip irrigation system can decrease the negative effects of water stress on plants.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آبیاری زیر سطحی, جیرفت, کارآیی مصرف آب, کم آبی, یونجه
نویسندگان مقاله
حسین شمسی محمودآبادی |
نویسنده مسئول، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میبد، میبد، ایران. رایانامه: shamsi_35@ maybodiau.ac.ir
وحدت برخورداری |
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میبد، میبد، ایران. رایانامه: vahdat.barkhordari@maybodiau.ac.ir
اسماعیل مقبلی دامنه |
بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، جیرفت، ایران. رایانامه: E.moghbeli@areeo.ac.ir
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_94127_c87913161f26ef46ca0278b3a2c02218.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات