این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۲۵، شماره ۴، صفحات ۱۱۰۱-۱۱۱۶
عنوان فارسی
برآورد نیاز سرمایی و گرمایی ارقام مختلف تمشک سیاه در شرایط مزرعهای شرق مازندران
چکیده فارسی مقاله
هدف:
بهمنظور تعیین نیاز سرمایی و گرمایی ارقام تمشک سیاه (
Rubus
sp.) این پژوهش انجام شد.
روش
پژوهش:
قلمههای سه رقم خاردار (توپای، سیلوان و ماریون) و دو رقم بیخار (قرمز نارس و مرتون) پس از شروع رکود و تأمین نیاز سرمایی مختلف در سال 1398 از کلکسیون تمشک دانشگاه علوم کشاورزی ساری جمعآوری و بهصورت فاکتوریل شامل ارقام (سه رقم خاردار و دو رقم بیخار) و ساعتهای سرمایی (500، 700، 900) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در گلخانه ارزیابی شد. سپس مدلهای نیاز سرمایی و گرمایی محاسبه گردید.
یافته ها:
رقم خاردار و زودرس سیلوان پس از دریافت 500 ساعت نیاز سرمایی، بیشترین درصد شکوفایی اولین را جوانه داشت. اولین شکوفایی در ارقام خاردار میانرس و دیررس (ماریون و توپای) و رقم بیخار قرمز نارس در 700 ساعت سرما اما در رقم بیخار مرتون در 900 ساعت مشاهده گردید. کمترین تعداد روزی که همه ارقام خاردار و بیخار توانستند به مرحله شکوفایی 50 درصدی جوانهها برسند وقتی بود که حداقل 700 ساعت سرما را دریافت نمودند.
نتیجه گیری:
با اینحال، تنها ارقام خاردار بودند که به شکوفایی کامل رسیدند و به همین دلیل مناسبترین ارقام جهت توسعه کشت در شرق مازندران میباشند. ارقام بیخار حتی با دریافت 900 ساعت سرما به شکوفایی کامل نرسیدند. نیاز گرمایی لازم جهت شکوفایی 50 درصد جوانهها بین 1116 GDH (رقم خاردار و دیررس توپای) تا 6324 GDH (رقم بیخار مرتون) متغیر بود. در مورد ارقام بیخار استفاده از تیمارهای تکمیلی مثل سیانامیدهیدروژن جهت بهبود شکوفایی جوانه میتواند راهگشا باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
رقم بیخار، زودرس، شکوفایی، مدل دینامیک، مزرعه،
عنوان انگلیسی
Estimation of Chilling and Heat Requirements of Different Cultivars of Blackberry in Field Conditions in East Mazandaran
چکیده انگلیسی مقاله
Objective:
This research trieds
to determine the chilling and heat requirements of blackberry (
Rubus
sp.) cultivars.
Methodes:
Three thorny (Tupy, Marion, Silvan) and two thornless (Merton and Red immature) cultivars after the onset of dormancy and after exposing the chilling requirement were collected from Blackberries collection of Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University (SANRU) and evaluated via factorial randomized complete block design (RCBD) included cultivars (2 thornless and 3 thorny cv.) and chilling hours (500, 700 and 900) on three replication in a greenhouse at 2019. Then the chilling and heat requirement models were calculated.
Results:
The highest percentage of the first bud burst related to thorny cultivar Silvan after 500 hours chilling. Marion and Tupy, and Red immature burst in 700 hours of chilling but Merton thornless burst after 900 hours. Also, the minimum day number for 50% bud burst in all cultivars was obtained in 700 hours of chilling.
Conclusion:
It should be noted that only thorny cultivars reached full bloom and therefore are the most suitable cultivars for the development in eastern of south of Caspian Sea region. Thornless cultivars did not reach full bloom even after receiving 900 hours of chilling. The heat required for 50% of buds to bloom varied from 6324 GDH in thornless Merton cultivar to 1116 GDH in Tupy cultivar. Using complementary treatments such as Hydrogen cyanamide to improve bud burst can be helpful.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
رقم بیخار, زودرس, شکوفایی, مدل دینامیک, مزرعه
نویسندگان مقاله
سمیه طبری جویباری |
گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. رایانامه: somayeh.tabari@sanru.ac.ir
مهدی حدادی نژاد |
نویسنده مسئول، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. رایانامه: m.hadadinejad@sanru.ac.ir
رضا نوروز ولاشد |
گروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. رایانامه: r.norooz@sanru.ac.ir
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_91012_68f68f0cf65618830e674f12d23feea7.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات