این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
پژوهشنامه اقتصاد کلان
، جلد ۱۸، شماره ۳۹، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
حسابداری رشد ارزش افزوده صنایع غذایی ایران: رهیافت نظریه رشد درونزا
چکیده فارسی مقاله
هدف این مقاله حسابداری رشد ارزش افزوده و بهرهوری 17 صنعت غذایی و آشامیدنی با طبقه بندی آیسیک دورقمی با رهیافت نظریه رشد درونزا در دوره 98-1382 است. نتایج این پژوهش نشان داد در فرآیند تولید، نیرویکار و موجودی سرمایه مکمل بوده و روند بازدهی نسبت به مقیاس صعودی است که با نظریه رشد درونزا سازگار است. تجزیه رشد ارزش افزوده نشان داد که نهادهها (سرمایه و نیروی کار) نقش مسلط در رشد این صنایع دارند. با این وجود بخش قابل توجهی از مشارکت آنها در رشد ارزش افزوده بدلیل آمیختگی با فناوری است. یافتهها نشان داد فناوری، بر بهرهوری نیرویانسانی بیش از بهرهوری موجودی سرمایه تاثیر گذاشته و بر این مبنا، سهم فناوری کارافزا در رشد اقتصادی بالا بوده و سهم فناوری سرمایهافزا اندک است. افزون بر این، روش سنتی حسابداری رشد در برآورد سهم بهرهوری کل با خطای کمبرآوردی همراه است، و اینکه در چارجوب نظریه حسابداری رشد جدید، سهم فناوری مستقل از رشد قابل ملاحظه است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
حسابداری رشد، بهرهوری کل، فناوری کارافزا، فناوری سرمایهافزا، صنایع غذایی،
عنوان انگلیسی
Iran's Food Industry Value-Added Growth Accounting: The Endogenous Growth Theory Approach
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this article is value-added and total factor productivity (TFP) growth accounting of 17 food and beverage two-digit ISIC industries by the endogenous growth theory approach in the period of 2003-2018. The results of research showed that in the production process, labor force and capital stock are complementary and the return to the scale trend is upward, which is compatible with the endogenous growth theory. The analysis of value-added growth indicated that classical production inputs (capital stock and labor force) play a dominant role in the growth of food and beverage industries. However, a considerable portion of their contribution in the value-added growth is due to the mixed with technology. The findings showed that technology has affected the productivity of labor force more than the productivity of capital stock and on this basis, the share of labor force-embedded technology in value-added growth growth is high and the share of capital- embedded technology is low in food and beverage value-added growth . In addition, the traditional growth accounting method in estimating the share of total factor productivity is associated with an underestimation error, and in the new growth accounting theory, the contribution of free technology in growth is significant.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
حسابداری رشد, بهرهوری کل, فناوری کارافزا, فناوری سرمایهافزا, صنایع غذایی
نویسندگان مقاله
الهه فریور تنها |
دانشجوی دکتری اقتصاد، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزکوه، ایران
مهدی فتح آبادی |
استادیار گروه اقتصاد، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزکوه، ایران
دکترمحمود محمودزاده |
دانشیار گروه اقتصاد، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزکوه، ایران
مسعود صوفی مجید پور |
استادیار گروه اقتصاد، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزکوه، ایران
نشانی اینترنتی
https://jes.journals.umz.ac.ir/article_4435_695dd54c1dac8185ab4c808264685d12.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات