این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
دانشور پزشکی
، جلد ۳۱، شماره ۱، صفحات ۱۳-۲۲
عنوان فارسی
بررسی اثر همافزایی ضدباکتریایی آنتی بیوتیک کوتریموکسازول و عصاره سیاهدانه بر روی سویهی استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف:
استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین (
MRSA
) یکی از عوامل مهم عفونتهای بیمارستانی در دنیا میباشد که نسبت به بسیاری از آنتی بیوتیکهای رایج، مقاوم شده است. افزایش روزافزون مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتریها توجه به داروهای گیاهی و مواد ضدمیکروبی طبیعی را بیشتر نموده است. سیاهدانه به دلیل داشتن متابولیت هایی مانند تیموکینون دارای اثرات مختلفی از جمله خاصیت ضد باکتریایی میباشد. این تحقیق با هدف تعیین اثر ضد باکتریایی عصاره سیاهدانه
و آنتی بیوتیک کوتریموکسازول و همچنین اثر ترکیبی این دو ماده بر روی سویه استاندارد
MRSA
در شرایط آزمایشگاهی انجام شد.
مواد و روش ها:
در این مطالعه، اثر ضد میکروبی عصاره سیاه دانه و آنتی بیوتیک کوتریموکسازول بصورت جداگانه و با هم با استفاده از روش چکربورد بر روی سویه استاندارد (ATCC33591)
MRSA
به روش میکرودایلوشن بررسی شده و حداقل غلظت بازدارندگی از رشد (MIC) آن تعیین گردید.
نتایج:
آنتی بیوتیک کوتریموکسازول در
MIC
5
میکروگرم بر میلیلیتر و عصاره سیاهدانه در 687/4 میلیگرم بر میلیلیتر مانع از رشد باکتری مورد نظر شدند. هنگام ترکیب این دو با یکدیگر MIC برای هر دو ترکیب عصاره و آنتی بیوتیک به طور چشمگیری کاهش یافت. این مقادیر برای عصاره 292/0 میلیگرم بر میلیلیتر و برای آنتی بیوتیک برابر با 2 میکروگرم بر میلیلیتر تقلیل یافتند.
نتیجهگیری:
طبق نتایج بدست آمده، فعالیت ضد باکتریایی عصاره اتانولی سیاه دانه و آنتی بیوتیک کوتریموکسازول بر روی
MRSA
دارای اثر سینرژیسم است و میتوان از ترکیب این دو عامل ضدباکتربایی به منظور بهبود خاصیتهای ضدمیکروبی استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین، سیاهدانه، کوتریموکسازول، خاصیت ضد باکتریایی،
عنوان انگلیسی
Survey the synergistic effect of the cotrimoxazole and Nigella sativa extract on methicillin resistant Staphylococcus aureus bacteria
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective:
Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA)
is one of the most important pathogens causes of hospital infections in the world, which has become resistant to many common antibiotics. Increasing antibiotic resistance in bacteria has increased attention to herbal medicines and natural antimicrobial substances. Due to its metabolites such as thymoquinone
, Nigella sativa
has various effects, including antibacterial properties. This research was conducted to determine the antibacterial effect of
Nigella sativa
extract and the cotrimoxazole, as well as the combined effect of these two substances on the standard MRSA strain in laboratory conditions.
Materials and Methods:
In this study antimicrobial effects of
Nigella sativa
extract and cotrimoxazole separately and together using the checkerboard method on MRSA (ATCC33591) standard strain were investigated by microdilution method and their minimum growth inhibitory concentration (MIC) were determined.
Results
:
Cotrimoxazole antibiotic at MIC of 5 μg/ml and
Nigella sativa
extract at 4.687 mg/ml prevented the growth of the target bacteria. When combining both of them were tested, the MIC concentration for both extract and antibiotic combinations was significantly reduced. These values were reduced to 0.292 mg/ml for the extract and 2 μg/ml for the antibiotic.
Conclusion:
According to the obtained results, the antibacterial activity of
Nigella sativa
ethanolic extract and cotrimoxazole have a synergistic effect on MRSA. Thus, we can use the combination both of antibacterial agents for improving the antimicrobial effect.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین, سیاهدانه, کوتریموکسازول, خاصیت ضد باکتریایی
نویسندگان مقاله
پونه محمدپور |
گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
محمدحسین احمدی |
گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران.
محمد نیاکان |
گروه مهندسی علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، تهران، ایران
فردین رحیمی |
گروه مهندسی علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، تهران، ایران
فاطمه حقیرالسادات |
گروه علوم وفنون نوین پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه شهیدصدوقی یزد، یزد، ایران
نشانی اینترنتی
https://daneshvarmed.shahed.ac.ir/article_4102_9db1848990e934bbd2ee234ba36b3760.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات