این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۴۴، صفحات ۴۸-۶۲
عنوان فارسی
استخراج آبی روغن از دانه بزرک و بررسی پایداری و ویژگی های فیزیکی شیمیایی آن در طی نگهداری
چکیده فارسی مقاله
هدف از این تحقیق، بررسی فرآیند استخراج آبی به عنوان یک روش ایمن و دوستدار محیط زیست جهت استخراج روغن از دانه بزرک است. برای این منظور،
دانه بزرک ابتدا برشته (تحت دمای 120 درجه سلسیوس به مدت 45 دقیقه)، سپس آسیاب شده و فرایند استخراج آبی انجام شد. در فرایند استخراج آبی شرایط دما (70-25 درجه سانتی
گراد
)، زمان (5/4-5/1 ساعت) و
pH
(4-7) اعمال شد و ویژگیهای کیفی (عدد اسیدی، عدد پروکسید و بازده استخراج روغن) اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که
با افزایش هر یک از پارامتر
های
زمان استخراج و دمای استخراج،
بازده روغن بدست آمده نیز افرایش مییابد، بطوریکه بیشترین میزان بازده مربوط به
زمان استخراج 3 ساعت، دمای استخراج 70 درجه سلسیوس
و 4=
pH
بود. همچنین عدد اسیدی و پروکسید روغن نیز با
بالا رفتن
پارامتر
های
زمان استخراج و دمای استخراج
افزایش
mouseout="msoCommentHide('_com_1')" on
mouseover="msoCommentShow('_anchor_1','_com_1')">[U1]
یافت.
روغن استخراج شده در دمای 70 درجه سلسیوس، زمان 45/2 ساعت و 4=
pH
با توجه به نتایج حاصل از اندازهگیری عدد اسیدی، عدد پروکسید و بازده استخراج با استفاده از نرم افزار دیزاین اکسپرت (
Design Exper
t
) بعنوان تیمار بهینه انتخاب شد و آزمونهای کیفی در طول نگهداری در 60 روز بر روی آن انجام گرفت.
در طول نگهداری روغن، میزان کلروفیل، کارتنوئید و محتوی فنل کل کاهش معنیداری (05/0
≥
p
) داشت. همچنین عدد اسیدی و پروکسید طی زمان افزایش معنی
داری (05/0
≥
p
) نشان دادند.
mouseout="msoCommentHide('_com_1')" on
mouseover="msoCommentShow('_anchor_1','_com_1')">
[U1]
Q7
کلیدواژههای فارسی مقاله
استخراج آبی،بازده روغن،دانه بزرک،ویژگیهای کیفی
عنوان انگلیسی
Aqueous extraction of oil from flaxseed and evaluation of its storage stability and physicochemical properties during storage
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study is to investigate aqueous extraction process as a safe and environmentally friendly method for extracting oil from flaxseed. For this purpose, flaxseeds were first roasted (at 120 °C for 45 minutes), then ground and the extraction process was performed. In the aqueous extraction process, temperature (25-70 ° C), time (1.5-5.5 hours) and pH (4-7) conditions were applied and qualitative characteristics (acid value, peroxide value and oil extraction yield) were measured. The results showed that, with increasing extraction time and temperature, the obtained oil yield also increased, so that the maximum yield related to extraction time of 3 hours, extraction temperature of 70 °C and pH=4. Also acid and peroxide values increased by increase of the extraction time and temperature. According to the results of the acid value, peroxide value and extraction oil yield, extraction at 70 °C, 2.45 h and pH=4 was selected as the optimal treatment and quality characteristics of the extracted oil was evaluated during storage. The results showed that, chlorophyll, carotenoids and total phenol content significantly decreased (
p
≤0.05)
during storage
mouseout="msoCommentHide('_com_1')" on
mouseover="msoCommentShow('_anchor_1','_com_1')">[U1]
. Also, acid and peroxide values had a significant increase during storage (
p
≤0.05) and the maximum observed at 60th day storage. It was concluded that aqueous extraction of oil from flaxseed despite its relatively low efficiency, improved quality characteristics and can be a good alternative to conventional methods
.
mouseout="msoCommentHide('_com_1')" on
mouseover="msoCommentShow('_anchor_1','_com_1')">
[U1]
Q7
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Aqueous extraction,Flaxseed,Oil yield,Quality characteristics
نویسندگان مقاله
مینا صنعتی آگاه | mina sanati agah
PhD student in Food Science and Engineering, Faculty of Agriculture, University of Tabriz
دانشجوی دکتری علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
صدیف آزادمرد دمیرچی | Sodeif Azadmard-Damirchi
. Professor, Department of Food Science and Engineering, Faculty of Agriculture, University of Tabriz
استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
صمد بدبدک | Samad Bodbodak
Assistant Professor, Department of Food Science and Engineering, Ahar Faculty of Agriculture, University of Tabriz
استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی اهر، دانشگاه تبریز
بهرام فتحی آچاچلوئی | Bahram Fathi-Achachlouei
Associate Professor, Department of Food Science and Engineering, Faculty of Agriculture, Mohaghegh Ardabili University
دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-72392-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات