این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۴۴، صفحات ۸۰-۹۵
عنوان فارسی
استفاده از طرح مخلوط در بهینه سازی فرمولاسیون فیلم کامپوزیت سه جزئی زیست تخریب پذیر حاوی نشاسته، زئین و پلی وینیل الکل برپایه ویژگی های فیزیکوشیمیایی و مکانیکی
چکیده فارسی مقاله
تولید فیلمهای زیست تخریب پذیر دارای خواص فیزیکی و مکانیکی قابل قبول و جایگزینی آنها با بسپارهای سنتزی در بسته بندی محصولات غذایی، راه حلی موثر برای کاهش بسیاری از آلودگیهای محیطی است. در این پژوهش با هدف تولید فیلم زیست تخریب پذیر با ساختار پایدار و با دوام، نشاسته، زئین و
PVA
با نسبتهای مختلف تعیین شده با استفاده از طرح مخلوط با یکدیگر ترکیب و کامپوزیتهای سهجزئی تهیه شد. خواص فیزیکی و مکانیکی کامپوزیتها مورد مقایسه قرار گرفته و فرمولاسیون بهینه تعیین گردید. بر اساس نتایج به دست آمده، افزودن
PVA
به نشاسته، سبب بهبود ویژگیهای مکانیکی و افزودن زئین به آن، سبب کاهش حلالیت در آب فیلمهای حاصل گردید. فرمولاسیون بهینه کامپوزیت سه جزئی به صورت 85%نشاسته، 15% زئین و 5%
PVA
با میزان مطلوبیت معادل 98% تعیین شد. الگوی پراش پرتو ایکس کامپوزیت بهینه نشان داد در محدوده
θ
2برابر
º
19-17 و
º
24-22 پیک های مشخص در ساختار کامپوزیت ایجاد شده، بنابراین ساختار کامپوزیت به صورت آمورف و در بخشهایی کریستالی است. بر اساس نتایج بررسی دمانگاشت فیلم کامپوزیت بهینه، بیشترین افت وزنی در محدوده دمایی 340-3/285 درجه سانتیگراد و معادل 2/48% بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کامپوزیت،زیست تخریب پذیر،دمانگاشت،پراش پرتو ایکس
عنوان انگلیسی
The use of mixture design in optimization of biodegradable three-component composite film formulation of starch, zein and PVA based on physicochemical and mechanical properties
چکیده انگلیسی مقاله
Production and use of biodegradable films with appropriate physical and mechanical properties and replacing them with
synthetic materials
is an effective solution to reduce many environmental pollutions.
In this study,
with the aim of producing
biodegradable consistent structure and durable composite films, starch, zein and PVA were mixed with
different proportions
according to mixture design and ternary composites were prepared.
Physical and mechanical properties were compared and optimum formulation were determined.
According to the results, adding PVA to starch improved the mechanical properties and adding zein to it reduced the water solubility of the composite films. The optimal formulation of the three-component composite was determined as 85% starch, 15% zein and 5% PVA with a desirability level equal to 98%.The x-ray diffraction patterns of optimal film showed two specified peak at 2θ = 17-19 ° and 2θ = 22-24°, this pattern indicated the amorphous and crystalline structure of the composite film. Finally, differential scanning calorimetry showed that the highest weight loss of composite film is 285/3-340°C equal to 48/2%.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Composite,Biodegradable,TGA,XRD.
نویسندگان مقاله
فرشته حسینی | fereshteh Hosseini
Food additives research group, food science and technology institute, ACECR, khorasan Razavi.
گروه پژوهشی افزودنی های غذایی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی، سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی
محمد باقر حبیبی نجفی | Mohhamad Bagher Habibi Najafi
Ferdowsi university of mashhad
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
عبدالرسول ارومیه ای | Abdolrasol Oromiehie
IRAN POLYMER AND PETROCHEMICAL INSTITUTE
پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
مهدی نصیری محلاتی | Mehdi Nassiri mahallati
Ferdowsi university of mashhad
دانشگاه فردوسی مشهد
مسعود یاورمنش | Masoud Yavarmanesh
ferdowsi university of mashhad
دانشگاه فردوسی مشهد
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-20508-6&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات