این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۴۰۲، شماره ۴۲، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
اثر افزودن پودر برگ استویا و پروبیوتیک بر عملکرد، ویژگیهای لاشه، جمعیت میکروبی روده و برخی فراسنجههای خونی بلدرچین ژاپنی
چکیده فارسی مقاله
چکیده مبسوط:
مقدمه و هدف: این آزمایش به منظور بررسی اثر افزودن پودر برگ استویا و پروبیوتیک بر عملکرد، ویژگی
های لاشه، جمعیت میکروبی روده و برخی فراسنجههای خونی بلدرچین ژاپنی طراحی شد.
مواد و روشها: این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی،
از
تعداد
320
قطعه جوجه
بلدرچین ژاپنی
یک
روزه (میانگین وزنی 7 تا 9 گرم) مخلوطی از دو جنس
، در چهار تیمار و چهار تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از:
1
- جیره غذایی بدون افزودنی (شاهد)، 2- جیره حاوی پروبیوتیک لاکتوفید (02/0درصد از 1 تا 21 روزگی و 01/0 درصد تا 42 روزگی)، 3- جیره حاوی 1 درصد پودر برگ استویا و 4- جیره حاوی 2درصد
پودر برگ استویا.
اثر تیمارها در پایان دوره 42 روزه پرورش، بر
عملکرد، ویژگی
های لاشه، جمعیت میکروبی روده و برخی فراسنجههای خونی بلدرچین ژاپنی
بررسی شد.
یافتهها:
نتایج نشان داد که اثر تیمارهای آزمایشی بر افزایش وزن و ضریب
_
تبدیل خوراک بین تیمارهای آزمایشی معنی دار بود(05/0>
P
)، بطوری که تیمارهای حاوی پودر برگ استویا بیشترین افزایش وزن و کمترین ضریب
_
تبدیل خوراک را داشتند و با افزایش درصد پودر برگ استویا
،
این تفاوت بیشتر شد (05/0>
P
)، وزن لاشه در تیمارهای حاوی استویا و لاکتوفید بطور معنیداری بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0>
P
). همچنین افزودن پروبیوتیک لاکتوفید و پودر برگ استویا سبب افزایش معنیدار درصد ران نسبت به تیمار شاهد شد (05/0>
P
). تیمار شاهد بیشترین (21/1درصد) و تیمار لاکتوفید کمترین (38/0 درصد) چربی محوطه شکمی را داشتند (05/0>
P
). بیشترین غلظت تریگلیسرید
و
VLDL
خون
در تیمار حاوی پروبیوتیک لاکتوفید مشاهده شد (05/0>
P
). همچنین تیمارهای آزمایشی حاوی پودر برگ استویا، دارای غلظت تریگلیسرید بیشتری نسبت به تیمار شاهد بودند (05/0>
P
). گلوکز خون در تیمار حاوی پروبیوتیک لاکتوفید به طور معنیداری بالاتر و در تیمارهای حاوی پودر برگ استویا، کمتر از تیمار شاهد بود (05/0>
P
). اثر تیمارهای آزمایشی بر جمعیت کل باکتری هوازی و کلیفرمهای سکوم بلدرچینهای ژاپنی معنیداری نبود، در صورتیکه جمعیت لاکتوباسیلوس در تیمارهای حاوی پودر برگ استویا بهطور معنیداری بالاتر از تیمار شاهد بود (05/0>
P
).
نتیجه گیری:
میتوان نتیجه گرفت که استفاده
از پودر برگ استویا
به عنوان یک ترکیب فیتوژنیک در جیره غذایی بلدرچین ژاپنی باعث بهبود عملکرد و ویژگیهای لاشه جوجه بلدرچینهای ژاپنی شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
برگ استویا، بلدرچین ژاپنی، پروبیوتیک، جمعیت میکروبی روده، فراسنجههای خونی
عنوان انگلیسی
The effect of adding stevia leaf powder and probiotics on performance, carcass characteristics, intestinal microbial population and some blood parameters in Japanese quail
چکیده انگلیسی مقاله
Extended Abstract:
Introduction and Objective
:
This study was carried out to investigate the effects of probiotics (lacto-feed) and stevia leaf powder as phytogenic compound in the diet on performance, carcass characteristics, intestinal microbial population and some blood parameters in Japanese quail.
Materials and methods
: This experiment conducted as a completely randomized design with 320 Japanese quail chicks (average weight 7-9 g), in four treatments, and four replications and 20 chickens per replicate. Experimental treatments included: 1- Diet without additives (control), 2- Diet containing probiotic lactofeed (0.02% up to 21 days and 0.01% up to 42 days) 3- Diet containing 1% stevia leaf powder and 4- Diet containing 2% were stevia leaf powder. The effects of probiotic lacto-feed and stevia leaf powder as phytogenic compound in the diet on yield, carcass characteristics, intestinal microbial population and some blood parameters of Japanese quail.
Results
:
The results showed that experimental treatments; there was a significant in weight gain and feed conversion ratio between the experimental treatments(P <0.05), which the treatments containing stevia leaf powder had the highest weight gain and the lowest feed conversion ratio, and the difference increased with increasing the percentage of stevia leaf powder(P <0.05). Carcass weight in treatments containing stevia and lacto-feed was significantly higher than the control treatment (P <0.05). Also, the addition of lacto-feed probiotics and stevia leaf powder caused a significant increase in thigh percentage tin compared to the control group (P <0.05). The control treatment had the highest (1.21%) and the lactofeed treatment had the lowest (0.38%) abdominal fat percentage (P <0.05). The highest of triglyceride and VLDL concentrations was observed in the treatment containing probiotic lacto-feed (P <0.05). Also, the treatments containing Stevia leaves powder had higher triglyceride concentration than the control treatment (P <0.05). Blood glucose was significantly higher in the treatment containing probiotic lactofid and in the treatments containing stevia leaf powder was lower tin compared to the control treatment (P <0.05).The effect of experimental treatments on the total population of Aerobic microbes and
Coliform
was not significant, while the population of
Lactobacillus
in treatments containing stevia leaf powder was significantly higher than the control treatment (P <0.05).
Conclusion:
It can be concluded that the use of stevia leaf powder as a phytogenic compound in the diet improved performance and carcass characteristics in Japanese quail chicks.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Stevia leaf, Japanese quail, Probiotic, Intestinal microbial population, Blood parameters
نویسندگان مقاله
شکوفه زاهدیان فر | Shokufe Zahediyan far
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
منصور رضایی | Mansour Rezaei
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
محمد کاظمی فرد | Mohammad Kazemi fard
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1732-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده
کاربردی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات