این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۴۰۲، شماره ۴۲، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تعیین انرژی قابل سوخت و ساز کنجاله کانولا با و بدون آنزیم به روش رگرسیون در خروس های بالغ لگهورن
چکیده فارسی مقاله
چکیده مبسوط:
مقدمه و هدف:
کنجاله کانولا علاوه بر پروتئین زیاد به دلیل داشتن مقدار نسبتا زیادی کربوهیدراتها و چربیخام میتوانند نقش قابل توجهی در مقدار تامین انرژی خوراک طیور داشته باشد مقدار
AMEn
در جدول
NRC
برای کنجاله کانولا با و بدون آنزیم به ترتیب 1985و 1838 کیلوکالری در کیلو گرم میباشد. مقدار انرژِ ی قابل متابولیسم کنجاله کانولا در جداول ترکیبات شیمیایی مواد خوراکی ایران توسط مرکز تحقیقات علوم دامی کشور منتشر نشده است. ارزشیابی یک خوراک با تعیین مواد مغذی آن و اندازه گیری انرژی قابل متابولیسم آن تکمیل میگردد،. روشهای متفاوتی برای تعیین مقادیر انرژی قابل سوخت و ساز در طیور وجود دارد که هر کدام دارای مزایا و معایبی است. روش رگرسیون از جمله روشهای تعیین انرژی قابل متابولیسم است که امکان مطالعه انرژی قابل متابولیسم را در جیرههای غذایی عملی و در سطوح مختلف فراهم میآورد. هدف از این آزمایش تعیین مقادیر انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری تصحیح شده برای نقطه صفر تعادل نیتروژن
(AMEn)
کنجالههای کانولا با و بدون آنزیم به روش رگرسیون در خروسهای بالغ لگهورن خواهد بود.
مواد و روشها:
نمونههای کنجالهی کانولا از کارخانجات خوراکدام و طیور شهرستان تبریز تهیه و ترکیبات شیمیایی آن
مطابق روشهای استاندارد اندازه گیری شد. از 48 قطعه خروس بالغ لگهورن با 6تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی به ترتیب فاکتوریل ( 4×2) (دو سطح آنزیم
×
چهار سطح از کنجاله کانولا) از روش رگرسیون با جایگزینی کنجاله کانولا در جیره پایه ذرت –کنجاله سویا استفاده شد.
نتایج:
میانگین مادهخشک، خاکستر، پروتئین خام، عصاره اتری، فیبر نامحلول در شوینده خنثی (
NDF
) و فیبر نامحلول در شوینده اسیدی (
(ADF
در این آزمایش به ترتیب 5/88، 8/6، 4/34، 7/6، 5/34، 5/20 درصد و انرژی خام کنجاله کانولا نیز برابر 4324 کیلوکالری در کیلوگرم بدست آمد.
با افزایش سطح کنجاله کانولا در جیرههای غذایی آزمایشی مقادیر
قابلیت سوخت و ساز مادهخشک ،
مادهآلی،
AMEn
و بازده انرژیخام بطور معنیداری کاهش یافت (05/0
p<
). کاهش مقدار
AMEn
برابر 4/7 درصد معادل 244 کیلوکالری در کیلوگرم در جیره غذایی حاوی 21 درصد کنجاله کانولا در مقایسه با جیره غذایی کنترل فاقد
کنجاله کانولا بود در اثر افزودن آنزیم، مقدار
AMEn
در جیرههای غذایی حاوی کنجاله کانولا 64 کیلوکالری در کیلو گرم بهبود نشان داد. معادلات برآورد کننده
AMEn
کنجاله کانولا با و بدون آنزیم از ضریب تبیین بالایی به ترتیب برابر 83/0 و 79/0 برخوردار بودند، بدین ترتیب مقدار
AMEn
کنجاله کانولا با و بدون آنزیم به روش رگرسیون به ترتیب برابر 1985 و 1838 کیلو کالری در کیلو گرم برآورد گردید.
نتیجهگیری:
ارقام حاصله برای
AMEn
کنجاله کانولادر مقایسه با ارقام گزارش شده در جداول استانداردهای غذایی
NRC
(1994)
کمتر بوده و لذا تنظیم جیرههای غذایی با مقادیر
AMEn
بدست آمده در این پژوهش میتواند در پیشگویی عملکرد پرنده احتمالاً موثر باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
روش رگرسیون، انرژی قابلیت سوخت و ساز، کنجاله کانولا، آنزیم، خروس های بالغ لگهورن
عنوان انگلیسی
Determination of metabolizable energy value in Canola meal with and without enzymes addition by regression method in adult leghorn roosters
چکیده انگلیسی مقاله
Extended Abstract
Introduction and Objective:
In addition to high protein content, canola meal can play a significant role in the energy supply of poultry feeds due to its relatively high amount of carbohydrates and fat. The metabolizable energy value of canola meal has not been published inIranian tables of feed composition that published by animal science research center. The evaluation of a feed is completed by determining nutrients followed in measuring its metabolizable energy content. There are different methods to determine the amounts of metabolizable energy in poultry feeds, and each of them has advantages and disadvantages. The regression method is one of the methods of determining metabolizable energy, which provides the possibility of studying metabolizable energy content of a test ingredient in practical diets at different levels. The purpose of this experiment was to determine the apparent metabolizable energy values corrected to zero point of nitrogen balance (AMEn) of canola meal with and without enzyme by regression method in adult leghorn roosters.
Material and Methods:
Canola meal samples were obtained from and poultry feed plants in Tabriz city and its chemical composition was measured according to standard methods. 48 adult leghorn roosters were used with 6 replications in a completely randomized design in factorial order (2 × 4) (two levels of enzyme × four levels of canola meal) using the regression method by replacing canola meal in corn -soybean meal based diet.
Results:
The average values of dry matter, ash, crude protein, ether extract, neutral detergent fiber (NDF) and acid detergent fiber (ADF) were 88.5, 6.8, 34.4, 6.7, 34.5, 20.5% respectively and gross energy value of canola meal was 4324 kcal/kg.
By increasing the level of canola meal in the experimental diets, the values of ADMM, AOMM , AMEn and gross energy efficiency decreased significantly (p<0.05). The amount of AMEn decreased by 7.4%, equivalent to 244 kcal/kg in the diet containing 21% canola meal compared to the control diet without canola meal. Enzyme addition improved AMEn of diets containing of canola meal as much as 64 Kca/Kg . The equations for estimating AMEn of canola meal with and without enzyme showed high detemination coefficient 0.83 and 0.79, respectively. and, AMEn of canola meal with and without enzyme by regression method was estimated 1985 and 1838 kcal/kg, respectively.
Conclusion:
The obtained values for AMEn of canola meal with and without enzyme by regression method was lower compared to the corresponding values reported in NRC (1994). Therefore, formualitng poultry diets with AMEn values reported here may be effective in predicting bird performance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Regression Method, Metabolizable Energy, Canola Meal, Enzyme, Adult Leghorn Roosters
نویسندگان مقاله
روناک زمانی | Ronak Zamani
حسین جانمحمدی | Hossein Jonmohammadi
سید علی میرقلنج | Seyed Ali Mirgheleng
یوسف دیده بان | Yousef Didehban
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1775-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات